i'll walk all over you in zombie shoes

Den fruktansvärt superjätteroliga bloggerskan Temerity Jane skrev för några dagar sen om dessa helt fantastiska skor. Zooombie shoes!


J is the word, the word we never heard

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara sanningsenliga. Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt, får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger. Lycka till!   
Utmanade är Sarah, Matilda, Sofia och Anna

1. Vad heter du? Josefine  
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jabb
3. Flicknamn: Joyce 
4. Pojknamn: Justin
5. Yrke: Jippostrateg
6. Färg: Jade
7. Klädesplagg: Jeans
8. Mat: Junk food
9. Sak i badrummet: Jag-tid
10. Plats/stad: Japan  
11. En orsak att vara sen: Jordbävning
12. Något man skriker: Jubel
13. Film: Jean de Florette 
14. Något man dricker: Juice
15. Artist/Band: Jack Johnson
16. Djur: Jorduggla
17. Gatunamn: Joe DiMaggio Highway 
18. Bil: Jaguar
19. Sång: Japanese Boy - Sahara Hotnights
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Julmarknad

keep on running

Stack ut på vad som skulle bli en långrunda för mig själv imorse. Dis och dimma, lite kyligt. Sprang på okänd mark ut via Norra Hammarbyhamnen till Sickla och Henriksdal, vidare förbi stadsgårdskajen till Söder Mälarstrand. Tog Hornsgatan och Ringvägen tillbaka till Götgatan och pustade ut efter 1h 35 min löpning utan ett enda avbrott. La in rundan på funbeat, det blev hela 13,3 km. Go me!
Ska anmäla mig till en en drös lopp i vår, en massa vårrus, parloppet, tjejmilen. För nästa år åker jag nämligen till New York och springer den tjejmilen i Central Park! Bestämde mig på väg hem från Tokyo, att jag så gärna vill åka med Springtime igen, och den resan passar mig så bra. Shopping och löpning!

Tobias är sjuk och är man man och sjuk är det alltid lite extra synd om en. eller? Jag försöker ta hand om honom bäst jag kan, men just nu måste jag ta hand om fotblåsor, skavsår och svullna fötter.

hemkommen

Tittar på klockan... den visar 03:48. Jag har snart varit vaken i 24 timmar, på resande fot i 18... Det snurrar ofattbart mycket för min kropp är så slutkörd. Nu väntar sängen, jag skall på en heldag med olika studiebesök imorgon.. jeez louise, hur ska det gå??

Tokyo Marathon 2009

Gissa om jag inte sov bra inatt.. mardrommar och orosmoln. Men kl 06 var det anda sa dags att stiga upp och borja kla pa sig. Spanna pa sig sitt tidtagningschip och spanna fast nummerlappen. Kl 07 var det frukost men fjarilarna i magen gjorde att jag inte fick ner sa mycket. En timme senare samlades vi for en gruppbild ch vandrade ivag till startomradet som praktiskt nog lag 2 minuter fran hotellet. Dar lamnade vi in vara kladpasar och hittade ratt startfalla. Sen var det bara att vanta.....ca 40 minuter!
Japaner japaner japaner..... i oandlighet!! Kl 09:05 small startskottet for rullstolsakarna och 5 minuter senare var det massstart. Men det skulle droja nastan 10 minuter for min startfalla att5 passera startlinjen.

Forsta 3 kilometrarna gick helt gratis. det sluttade nerat, folk hejade och ropade och bara synen av att titta ner pa den svarta matta som ringlade sig fram pa Tokyos gator gjorde att takten stegrade av all adrenlin. det skulle jag betala dyrt for i slutet. Runt 5 kilometer borjade det kannas jobbigt och benen kandes stumma. Efter lite sportdryck piggnade jag till igen.
Pa ett stalle stod en grupp japaner och dansade till YMCA med oss, da kunde man ite lata bli att dra pa smilbanden! Nar 7 kilometersskylten kom kande jag hur krafterna borjade komma tillbaka och jag krigade mig bort till 9 km. EN kilometer kvar och mina ben var sa stumma! Jag vantade pa att se Mallinjen men den kom aldrig! Svangde runt ett horn och dar! 15 meter bort var den, och helt plotsligt fick jag fart och spurtade till tusen over mallinjen. I IDID IT!!

Vatskedryck, medaljutdelning, en apelsin och overdragsklader vantade och till slut hittade jag aven Tobias som hade vantat vid mallinjen. Omojligt att se varandra!

Nu skall jag ga bort till affaren borta pa gatan och kopa nagot att ata, ikvall blir det suppe for att fira tillsammans med marathonloparna!

forsta inlagget i japan

Oj! vilken stad Tokyo ar! Igar var vi pa var forsta utflykt bla till ett av tokyos mest populara Shinto tempel dar vi av en slump fick bevittna ett akta japanskt brollop! Sa vacker bruden var, alldeles kladd i vitt. en av deras gaster var kladd i akta kimono! Sedan till det 333 m hoga Tokyo tower med sin fantastiskt utsikt!

Men det som verkligen imponerade pa mig var var eftermiddagsutflykt till Oedo-Onsen Monogatari som ar ett alldeles speciellt badhus. Forst valjer man ut en yukata, en slags kimonoliknande badrock. Sedan byter man om men lamnar underkladerna pa under yukatan. Sen gar man ut till en slags shoppingmall med restauranger, spelhallar affarer och minglar. Vill man vara tillsammans man och kvinnor kan man bada fotterna utomhus i en slags vattenfylld gang med stenar pa botten som ger en skon (ibland smartfylld) fotmassage. men vill man bada i de heta poolerna sa maste man forst sklijas fran sin pojkvan,sedan kla av sig butt naked bland en hop japanskor, satta sig pa en liten pall i ett bas och tvaga sin kropp innan man kan njuta av vattnet i poolerna inomhus och utomhus. Det fanns aven angbastu och torrbastu. Helt fantastiskt!
Valdigt frigorande att bara glomma allt som kroppsideal och bodyissues heter och bara njuta av vattnet sa som man har ar skapt.

en av inomhuspoolerna, utomhuspoolerna ses till vanster.

fotbadsgangen utomhus med 40 gradigt vatten

restaurangavdelningen inomhus med massor av Sakura trad (korsbarstrad)

Idag vantar marathonmassan dar vi skall hamta ut vara nummerlappar. Imorgon galler det!!

ett tidigt pass innan avfärd

Ska snart knata iväg ner mot mitt medelspinn. Det blev inte mycket kvalitetssömn inatt, jag ligger alltid och oroar mig för att det ska vara nåt jag glömt, eller inte får glömma. Vaknade pigg som en mört vid 05:38 efter fyra timmars sömn och fixade det sista. 
Förhoppningsvis kommer vi ha tid att slinka in på ett internetcafé och ge statusrapport, but for now - over and out. 

-- Cabincrew, arm slides, crosscheck and report.
It's gonna be a long flight...

Grattis på Japanpeppdagen!

Idag är det den stora Japanpeppdagen. Vi peppar inför Japan med musik och pack av väskor

SundayChallenge

Igår utmanade jag verkligen mig själv! Först gick jag på ett medelpass för att svettas i grupp (och som jag svettades sen!) och trettio minuter efter jympan gick jag in i spinningsalen och körde ett spinnpass utan dess like. Peppande ledare gjorde att jag glömde tid och rum, jag hade all energi ner i benen, "tryck o dra tryck o dra". Mantra och positiva affirmationer.

Pay the price efteråt om man slarvar med maten. Frös och kände ett svagt illamående. Efter lite carbs mådde jag bättre. Men sov ändå uruselt inatt! Tobias somnade redan vid 22 tiden, och jag tittade på alla blodochmord serier där finns på söndagkvällarna.
Trots slarv så ger jag mig själv en liten utmärkelse idag. Sammanfattade träningsveckan innan och hela 500 minuter blev det!


I'm on a roll

Om tre ynka dagar åker vi.....

Svarta fredagen

Idag har varit en mycket mörk dag. Stora mörka mål har cirkulerat över mitt huvud och de negativa affirmationerna har flödat likt Niagarafallen.
Till slut fick jag nog, och gick på min spinning. Det känns om ödet valde detta pass åt mig, för ledaren Laila på Ringen höll det mest fantastiska passet någonsin! Mycket fokus inåt, observera andning, utamama sig själv, hitta styrka, känn energin flöda. Jag var både snurrig och utpumpad efteråt - väldig skön känsla att ta ut sig till max.
Denna positiva energi fick mig att lämna salen, byta skor och stega rakt ut på gymgolvet och köra 35 minuter hård styrketräning armar/bröst.

Har precis avnjutit min middag bestående av grillad kyckling(utan skinnet) med avokado-tomat-rödlök-machesallad med balsamicovinäger ringlat över. Så gott!

so, are we fine?


Kattis & Co.

Idag skall jag och min PRklass vara publik på Kattis Ahlströms nya talkshow. Den handlar om möten mellan människor, relationer och humant stuff. Jag föreslog att vi skulle hitta på något efteråt med klassen men jag känner mig mer som en ensamvarg idag, tror jag skall spendera min kväll på gymmet. Jag, löpbandet och chinshissen.

And thats the way the cookie crumble!

indiska bekännelser

Boken är alltid bättre! Visst var Confessions of a Shopaholic bra, söt och rolig - men usch va jobbigt det är när de ändrar avgörande detaljer, som var filmen utspelar sig, Lukes jobb, etc etc. Precis som i PS I Love You.. Menmen, den var sevärd och bjöd på många skratt.
Efteråt, när vi hade lite stela nackar (vi satt allra längst fram och tittade prektiskt traget rakt upp i två timmar) så lommade vi iväg till Shanti och åt himmelskt god indisk mat och pratade om vikthetsfenomenet och barndomsminnen. Tydligen har jag gett Amanda en gosedjursigelkott när jag var liten - har inget minne av det! Och en annan gång så gick vi runt med min dockvagn i byn i Emmaljunga tills vi blev ovänner och båda surmulet gick åt varsitt håll med näsorna i vädret och bestämda steg. Kan jag tänka mig. I alla fall jag. hrmm.. 


närvarolista

Precis hemkommen från dagens andra träningpass: yoga. Känner mig helt närvarande, present. Har fått så mycket perspektiv. Släppt taget om så mycket, som är klart nu. Sagt hej då, avslutat kapitlet, stängt boken. 

Något som jag tycker har gett mig mycket hjälp i strävan efter att komma framåt med mig sjhälv, min träning, min närvaro är att uppmärksamma sin pain body. Eckart Tolle pratar mycket om den i The Power of Now som jag har skrivit om innan.smygpremiär!

Imorgon skall jag och Amanda på smygpremiären av Confessions of a Shopaholic, jag längtar så! Jag har läst alla Sophie Kinsellas böcker, de är bland mina absoluta favoriter.

åh, jag kommer ihåg när jag shoppade smink på Henry Bendel.. hade kvar påsen som souvenir i massa år!

short distance running

Jag är en blöt fläck. Var direkt vid hemkomst tvungen att lägga in dagens löpning på funbeat för att få en bild av hur fort det gick. 06:41 min/km 8,99 km/h är inte alls dåligt.

Jag sitter och lyssnar på Måste vägen till Cyraco gynga så och tänker på min pappa. Han sjöng alltid den Povel Rammel snutten när han skakade filmjölken vid frukostbordet när jag var ett liten. Härom natten låg jag och tobias i sängen och sjöng sånger från vår barndom, och jag skrattade så mycket. Pappa har alltid nynnat på än det ena än det andra och när jag nu för första gången på massvis av år sjöng de där melodierna igen kändes allt så bra.
Barndomsminnen är de bästa av minnen!

kragryckning

jag har ryckt mig själv i kragen denna morgon. Jag vaknade med fortsättningen av huvudvärken som smög sig på mig likt ett monster igår. Först låg jag kvar i värmen under duntäcket och kände hur det drog kallt från den öppna balkongdörren. Jag kunde riktigt höra hur snöflingorna singlade ner där ute i den riktiga världen och förstörde mina löparplaner, så jag ägnade en liten tid åt att intensivt tycka synd om mig själv.

Fast sen, när jag tröttnat på det, kom pragmatismen som ett lokomotiv och drog upp mig. Ner med fötterna på det iskalla golvet, på med träningskläder och peppa med denna låten så kommer dagen igång finfint!

notimenotime

Jag ligger efter med det mesta känns det som, och har noll inspiration. Sayonara.

biljettsläpp imorgon!

Imorgon släpper SAS en massa lågprisbiljetter och jag är så sugen på att slå till. Stopp och belägg kanske någon tänker, ska inte du till Tokyo om ynka 13 dagar? Jovisst ska jag det, men om det finns något jag önskar att man kunde make a fortune utav så är det att resa.
Kanske blir det tredje året i rad som vi åker utomlands för att fira vår årsdag (detta året är det ju dekadjubileum och allt).
Berlin och New York lockar extra mycket. Berlin är en av de häftigaste städerna i Europa, har spenderat två somrar där och New York, ja, needless to say anything.

wawawow

Tänkte att jag skulle ge mig ut på en liten promenad såhär på min vilodag. Hittade massor av nya kvarter och när det dök upp skyltar mot Finland så kändes det som att det börkade bli dags att bege sig hemåt, men benen fortsatte gå och när jag kom hem såg jag att jag hade varit ute i 103 minuter, och när jag la in rundan på funbeat så såg jag till min stora förvåning att jag nästan gått en mil!
no wonders att fötterna känns ömma.

bio i afrika

Igår såg vi Valkyria, och fastän det var den läskige Tom Cruise som spelade huvudrollen var filmen mycket bra. Fastän man (jag) visste vad som skulle hände (man kan väl sin militärhistoria?) så satt man ändå som på nålar.

Det enda som jag inte kunde släppa var att en av huvudrollsinnehavarna var Kenneth Branagh som spelade Gilderoy Lockhart, den fege DADA läraren i Harry Potter. En annan tyskt stram officer spelades av  Bill Nighy, aka den alkoholiserade rocklegenden i Love Actually.

Men! det värsta var att han som spelade general Fellgiebel var ingen annan än Eddie Izzard! Ojoj. imponerande hur allsidig den mannen är. Först kände man ju förstås för att skratta, förväntade sig ett James Mason skämt eller en kommentar om jam - men han spelade så bra att det snart glömdes bort.

recognize the man to the right??

"I feel it in my fingers.."

"and on the fourth day God created Rwanda"

when nothing else fit

tänk, vilken skillnad en komplimang gör...

Tobï-Wan Kenobï Sr säger: du är så ömtålig och fin.... mitt vackraste
Tobï-Wan Kenobï Sr säger: jag vill bara ha dig i vitrinskåpet i rummet där ingen får gå in hos min mormor

blobbImorse kände jag mig som en sånhär blob när jag vaknade:

Men efter att ha blivit peppad av Pandan på msn drog jag iväg till Friskis och sprang för fulla muggar på löpbandet, och nu känns allt, precis allt, mycket bättre. Allt blir bättre av träning.RSS 2.0