berry dreams

Så! Nu är blåbärspajen klar. Utan socker, vetemjöl, tillsatser, konserveringsmedel eller E-nummer. Hoppas vi kommer tycka att den smakar lika gott som den ser ut.
Kläder känns tryggt att ha på sig igen (att stå vid en 200 grader varm ugn och kika i 20 minuter var INTE skönt, så klänningen åkte av och grannarna fick se mig vara houswife i enkom trosor och bh. Groovy!
Det svarta är förstås inte bränt utan blåbär!

to hot to breathe

Pust! Hur kan det vara för varmt att springa klockan 7 på morgonen?! Är fortfarande väldigt stel i benen efter min smärtsamma träningsvärk jag fått av ett alldeles för maffigt benstyrkepass, men gav mig ändå ut på 7 km löpning tidigt imorse.
Hercules Love Affair, YYY's, Prodigy med flera fick hålla mig sällskap när jag trotsade stummande muskler och flåsig andning i terrängen runt Årstaviken.
Nu kommer solen runt husknuten och värmen min ryggtavla, det är mitt tecken att det är dags att gå och duscha och baka blåbärspaj, idag drar jag till Uppsala för att träffa söta Matilda som jag inte träffat på sex år!

Flämt! Nåt så oerhört varm!                                  Allt jag behöver: prottedrink, vatten och uret

äras den som äras bör

Och folk med god smak när det kommer till tatueringar, som söta Stina från Gävle, bör definitivt äras!

Saturday and sunny sunday

Min helg i bilder.
Lördagen innefattade ett besök på Erikdalsbadet. Konstaterande: tappade glassar, barnaskrik, familjer, familjer, familjer. Inga problem egentligen, men ytan är ju begränsad och man kände sig som en lax i en laxask (prova att säg DET snabbt!) Plus att det kostade 45 kronor att gå in. Summa sumarum: Inte värt det!
På kvällen bjöd fina Amanda på uuunderbart god middag, romsåsen lever kvar som en mjuk dimma i mitt minne. MMM!

Söndag: Den BÄSTA söndagen på länge! Ensamsoleri på bakongen först, sedan inhandlande av ny bikini (en metallring mellan girlsen på chestet är inte smart - den brände en av flickorna så hon blev purken och röd!). Sen bar det av till Fredhälls klippbad. Brrr i vattnet men åh så uppfriskande (när man kunde andas normalt igen) Gjorde kanonkulan och lekte allmän rövare.
Tobias gjorde en tidig sorti medans jag och Amanda höll ut i solskenet lite till, men seda tog vi vårt pick och pack och tog trapporna upp till Solstugan för lite tacobuffé. GOTT!
När jag kom hem satt jag ute på balkongen och jobbade lite, gjorde research för en ny artikel och lyssnade på Mons Kallentoft, som vanligt.
När yoghurtglassuget blev för ihärdigt gav jag och Tobias oss av på en kvällspromenad.
All in all: den perfekta helgEN!

Kungen handlar godis på TaxFree

Pappa och gruppen är i Poltava. Detta får mig att skratta högt - så tokroliga detta gäng är!

benvikeri

Att träna så att benen ramlar in under en. Har ni gjort det någon gång?
Som gammal hästtjej kommer jag ihåg varje gång man satt av och kände att istället för två kraftiga pålitliga köttstycken med muskler till ben hade man överkokt spaghetti. Hjälp! Nån gång drattade jag på ändan så slut jag var.
Ridlärarna Mia eller Vicky på ridskolan i Markaryd som stått i mitten och ropat "håll om" i 45 minuter - inte konstigt att man blev lealös i sina lemmar.

Samma sak idag på gymet. Körde bland annat 20kg knäböj och 5kg enbens utfall. Rumpan och framsida lår brände som om något först dränkt mig i fotogen och sedan futtat på! Frustade som en tjur (jag har ju piercingen på rätt ställe för att likna en ännu mer!) Detta ska du tänka på när du gör knäböj för att inte skada kroppen.
För att sedan göra det hela ännu värre när jag trodde jag nått max rodde jag som en sjuk dåre i 10 minuter. Jag rodde lite under min tid på SSHL och kommer ihåg det mesta av tekniken (även om varken Cambridge eller Oxford hade velat ha mig i laget) En stackars tjej som kom och försökte sitta på maskinen bredvid mig tyckte nog att mitt frustande och ihållande tempo var avskräckande, för hon höjde på överläppen åt mig och gick därifrån.

Jag var alltför upptagen med att lyssna på Foo Fighers - Best of You. Den låten alltså. Jag blir KNÄPP. När han sjunger "where you born to resist or be abused?" - då står gåshuden RAKT upp över hela min kropp och om jag inte passar mig så tar jag i så ögon tränger ur sina hålor.
Aldrig hört låten? Inget Foo Fighters fan? Då har du inte hört denna melodi!


Nu väntar Erikdalsbadet på mig, Pandan och om jag får liv i honom även Tobias. Ni som gillar synth kan gå dit med picnic idag, det är nämligen synth-picnic i parken bredvid!

I'm back with a bang!

Sådär! Fjällturen avklarad, likaså midsommar. Har knåpat ihop en bildkavalkad från firandet i fredags som var den bästa midsommaren ever, ever!
Opretentiöst och underbart roligt! Vilken kärlek och vilka vänner jag har! Lucky me. Lucky me, indeed!

Krattulerar på pölsedagen!

Idag, på självaste midsommarafton är det 30 år sedan min storasyster kom till världen. Jag önskar att vi bodde i samma land så att vi hade kunnat fira henne som tradtiononen bjuder i dagarna tre, men tyvärr är hon i Schweiz och blir drottninglikt uppvaktad av sin käresta och vänner.
Detta är syrran som såg till att jag var coolast utklädd på skolmaskeraderna (ingen sissy prinsessa utan jag var såklart Robyn/Hiphopare) och anordnade piratmiddag i trädgården med sin vapendragare Lina då båda var utklädda till fullfjädrade pirater.
Men det är även systern som tvingade mig att ha hallonsylt istället för lingonsylt på potatismosen en gång "för hon ville veta hur det smakade" och som alltid stal mjukdjuret Ninan under bilresor och enda sättet för mig att få tillbaka henne var att säga det hemliga lösenordet.

Mycket har vi varit med om under alla år.. och minst lika mycket har vi framför oss.
Love you, sis!


I begynnelsen, lika glad som alltid!


En gång för längesedan var du liten syrran, och jag ännu mindre!


En annan gång, förra året, var det JAG som var lockig!


En gång bjöd du mig på födelsedagsresa till Dublin där vi drack pints och tittade på gravhögar.
Grattis på födelsedagen Dessan!

Parloppet: summary

Vilken fin kväll vi fick! Och vilket roligt lopp! Båda två slog personbästa och hade samtidigt en underbar upplevelse. Vi kommer igen nästa år, det är säkert!
Det är tiden till höger som räknas, alltså nettotiden!

Parloppet

Ikväll gäller det! MItt och Tobias första lopp tillsammans: Parloppet. 5 kilometer där de två löparna springer samma runda fast olika håll. Hoppas vi får syn på varandra! Fast Tobias lär väl ha gått i mål innan jag hinner komma halvvägs! Plus att vi kommer dela bana med 800 andra par så chansen kanske är minimal...
Vårt lag (jo, man skulle ha ett lagnamn nr man anmälde sig) heter Lag du & jag. Heja heja!


samhällsinformation

Igår satt jag och Amanda och pratade om läkemedelsreklamer som oftast är så förbannat dåliga. Som den för diaréemedicin, RLS (fulaste animationen ever) och "jag drack den här yoghurten och nu mår jag SÅ bra" Tvi vale!

Idag ser jag dessa prints på Ads of The World. Parkinson. Woosh, tungt ämne. Hur ska man kunna få fram sitt budskap utan att det varken blir corny eller för informativt?
Well, AMRI Hospitals vände sig till en av världens bästa; Ogilvy. They get the job done (kuriosa: min systers f.d arbetsplats)
Just look and learn from the big guys.Creative Directors: Piyush Pandey, Sumanto Chattopadhyay
Associate Creative Director: Sukhendu Mukherjee
Art Directors: Partha Chowdhury, Altaf Hussain
Copywriters: Sumanto Chattopadhyay, Alka Adhikari
Fotograf: Sanjib Ghosh
Publiserad: 2008

lite bilder från slutet av maj.

Satt och tittade på bilder från morfars begravning den 29e maj.. en väldigt fin dag.
Efter begravningen i Bjärnum körde jag och Tobias en nostalgirunda där jag fick visa Vittsjö, min gamla skola och även den vackra kyrkan som ligger mittemot. Någon tripp till Emmaljunga blev det tyvärr inte för vi var tvugna att köra till havet.

Dagen efter, den 30e åkte vi in till Halmstad och flanerade, gick på stranden mellan Frösakull och Ringenäs och åt på Lilla Helfvetet på kvällen för att fira våra 5 år tillsammans.


shake by fear

Har någon av er varit så fruktansvärt rädd att ni kännt för att kräkas? Idag på bion, som JAG valde satt jag och kände att "nu fan går det åt helvete". Helvete.. vi har sett mycket av helvetet under två timmar ikväll. För vi såg nämligen premiären av Drag me to hell. Och jag. var. så. rädd. Jag satt och tryckte mig så långt bak i stolen så att hårdplasten i ryggstödet formade sig efter min ryggradskurvatur. Jag skakade i kroppen och blundade hårt, så hårt.
Varför inbillar jag mig att det är värt nästan 100 kronor för att bli skrämd så till den milda grad att stackars Tobias nästan får märken i armen efter mitt krampaktiga tag?

Ah... jag har en klump av skräck i magen. MEN! Filmen är verkligen sevärd. Otroligt att den lyckas vara självironisk och rolig samtidigt som den skrämmer och trollbinder publiken hela två timmar. Så se den!
Men glöm inte spypåsen.

loppen

Fick hem min nummerlapp på posten i början på veckan och en hel drös med reklam för andra lopp. Skrattandes lade jag dem åt sidan - jag var redan anmäld till alla förutom Bellmanstafetten (vi söker tre till som vill springa med oss) Tjurruset (hjälp vilket endurolopp!) och Stockholm Halvmarathon. Det är också den enda broshyren som ligger kvar, jag går och tittar i den from time to time.. kan inte bestämma mig!

panelhöna

Jag fick precis ett mail från min chef som handlade om att om någon säger att vi kvinnor kacklar för mycket så kan vi alltid säga att vi uppenbarligen är födda så, titta själva!

min första artikel!

Jag fick precis ett mail från Edit på Livinggreen.se att min artikel jag skrev igår nu ligger uppe. Jätteroligt!


god morgon solstrålar (bortse från regnet)

En tidig tisdag idag, jag ska börja skriva på lite artiklar för Livinggreen.se idag, jätteroligt! Igår (eller inatt om vi skall vara tidsspecifika) så sökte jag ett PR-assistent jobb så jag hoppas att få svar från det företaget.

Det roligaste på hela dagen händer vid lunch, då skall jag åka Saltsjöbanan ut till min underbara värmlänning och vän Madeleine Heijne och vara hundvakt med henne. Vi var som ler och långhalm i gymnasiet men har inte alls setts sedan studenten och det var ju fem långa år sedan!

I första ring på gymnasiet fick man ta kompisbilder samtidigt som man tog porträttbilderna. Då såg jag och Maddis ut såhär

I andra och tredje ring såg jag ut såhär förresten (på skojbilderna som inte hamnade i skolkatalogen) Jag tog verkligen det anrika gymnasiet jag hade privilegiet att studera vid på allvar...
 

promenad hela dagen

12:40 gick vi hemifrån. 18:15 kom vi tillbaka. Vi har gått, gått, gått och GÅTT hela dagen. 15 kilometer! Ibland med hund, ibland med solen i ansitet, ibland med skoskav, ibland i motvind. Vi gick och kollade på Arbetargatan lägenheten på Kungsholmen. Den med PERFEKT planlösning. MEN! och det är ett stort men... vet ni vad som låg på innergården? En skola och förskola! Skrikande barn utanför arbetsrummet och sovrummet. Det drog ner upplevelsen av att det var den perfekta bostaden för oss. Hammarby Sjöstad är faktigkt ute ur räkningen. Det är för off... det är för lite liv (vi vill ju bort från stöket på söder men inte ut i ingenstans bland 40åringar med två barn)


raggarkorv är bra reklam

Åkestam.holsts Sibylla/raggare kampanj. Det är ba å klick på bilderna för att se dem i gigantiskt format. Tack pandy mandy för tipset!
eye to eye

Tänk va politik inte alls är viktigt för oss i vår relation. Det känns ändå skönt att vi gick och röstade ikväll, sitter och tittar på tantolinan jag röstade på (gud va grym hon är) som just blev intervjuad av Tv4 reportern.

Fick skriva ett tråkigt mail ikväll, till katthemmet. Vi har beslutat oss för att lämna tillbaka Casey Mason. Han mår så uppenbart dåligt hemma hos oss, vi är övertygade om att han behöver en snäll kattkompis att leka med. Det är inte så att vi inte har tid för honom, och stundtals känns det som att "nämen det här löser sig nog" för att nästa dag vara tillbaka på ruta ett.
Men så kastar jag en blick på fåtöljen i hörnet, och hjärtat smälter. Just som han ligger nu slår han alla missar i graden söthet. Men det räcker inte - han förtjänar att må bättre alltid alltid!
Så bor du i Stockholms området, håll koll på katthemmet efter vår pärla om du vill ge honom en snäll kompis och gränslös kärlek och tålamod.

Hitch

FEM timmar. FEM timmar promenerade vi runt i Hammarby Sjöstad. Klockade till och med hur lång tid det tar att gå från vår favoritlägenhet som blev kandidat nummer två, Båtbyggaregatan till Coop. Endast sex minuter, så det är väl godkänt! Det finns dessutom ett MAX i närheten, så vi lunchade. Gudars skymning va low-carb burgaren är mumsig!
Vi har verkligen fått färg i våra ansikten idag. Vi har åkt gratisbåten över till söder och tillbaka. Vi har besökt Nautilusgymet som var oäääändligt. Tänk stort flashigt gym i....i... Los Angeles! Jeez.
Det ska bli spännande på torsdag, då kommer mäklaren och värderar vår lya. Vi har ju totalrenoverat allt så den bara måste ha stigit i värde! Annars mulnar jag.

Nu kollar vi Hitch, när Eva Mendes börjar gråta är oslagbart! Synd att klippet inte fanns på youtube. Ni får kolla hela filmen istället, den är så sevärd!

visa solen

Idag har vi en späckad dag med tre visningar, två i Hammarby Sjöstad och en här på söder mot vattnet till. Det blir mycket promenerande och med mig följer anteckningsblocket, för det är ju så svårt att komma ihåg alla detaljer.
"Men hur såg nu garderoberna ut på den första? Hade den andra stor balkong eller var det den tredje? Nej det var ju den med uteplatsen! Eller?"

Hit hit och hit ska vi för att nosa och känna efter vad vi tycker.

lärarexamen

Idag far vi till Uppsala för att fira att finaste Laila tar sin lärarexamen!


George Galloway

Under bilder i hedersvärde George Galloway MP's facebookgrupp har något med helt andra åsikter än honom postat denna bilden. Usch, va arg jag blir.


kattastrof

Igår när vi var ute med Casey i sele på innergården fick han helt plötsligt fnatt och slet sig ur selen och sprang bort. "Det är det sista jag ser av den katten" tänkte jag efter att ha letat efter honom i ute i regnet i två timmar. Han är ju en katt med okänd bakgrund (vi har köpt honom från Katthemmet) så jag kände att han säkert återgått till sitt sätt att vara som herrelös katt, plus att han har varit väldigt avståndstagande till oss så något emotionellt band till oss kändes inte som en anledning till varför han skulle komma tillbaka.
Han var spårlöst försvunnen och vi hade inget val än att sluta leta för vi skulle på en lägenhetsvisning.

Efter att ha ätit middag på Odenplan med min syster hyrde vi film men innan vi gick upp till oss tänkte vi att det är en idé att titta en gång till på innergården. Och vem stryker inte omkring där ute och jamar om Casey Mason. Jag tänkte "skönt" nu är det bara att fånga in honom.
Ja....fånga honom var det ja. Han var totalt skygg, kom man närmre än 5 meter pep han iväg. Så vi körde det gamla matpåsetricket, gick och hämtade hans säck med torrfoder som prasslar så igenkännande. Prassel = mat och Casey hade inte ätit på hela dagen.
Men det var inte SÅ enkelt.
Efter en timme fick vi koppla på listen. Vi stängde dörren till innergården så den bara stod på glänt, sen rörde Tobias sig mot ytterdörren på andra sidan trapphuset medans jag gömde mig i barnvagnsrummet.. När han väl passerat den andra dörren som leder från gården in i trapphuset hoppade jag ut bakom honom och stängde dörren. No where to go kitty kitty!

Väl i lägenheten blev det tassrengörande (Casey försökte sig på ett tamt klätterförsök - kan inte ha varit lätt med klippta klor!) och utfodring. Vi tänkte att "jaha, nu kommer han vara helt uppskärrad och aldrig vilja se åt vårt håll något mer" men han var sitt gamla själv, lekte med tygmössen och låg på mattan.

Sen kommer vi till det absolut konstigaste: När vi låg och tittade på filmen hoppar han upp i soffa och sätter sig. "visst, men han kommer snart hoppa ner igen" tänkte jag men nej! Han lägger sig tätt intill mig och spinner! Har vi verkligen fått med oss rätt katt in undrade jag förbryllat. En lång stund låg han sådär och mös, som en riktig katt.
Samma sak när jag skulle gå och lägga mig, han kom in och la sig (förvisso lite mer på spänn) vid min fotände.

Tobias var tvungen att ta ett bildbevis på vår mysstund, för vi trodde inte våra ögon!


en era går till historien

Som jag har tjatat om mopsar. Åkt till Linköping och besökt uppfödare. Drömt, tittat på bilder och längtat. Denna era går nu till historien. Jag och Tobias har pratat och bestämt oss för att när det väl blir en hund, så kommer det inte att bli en mops. Det besvärar oss att hur man än vänder och vrider på det så har mopsen andningsbesvär. Vissa till sån grad att de tuppar av pga syrebrist!
Jag vill ha en aktiv hund. En som kan hoppa och leka, gå promenader vilken tid på dygnet det än är, oberoende hur varmt det är (det bör man inte göra med en mops). Jag vill kunna ha ett vanligt halsband på min hund (på mops bör man ha sele, annar kan den få problem med lufttillförseln)

Läste ett blogginlägg hos en New Foundlanduppfödare, där fanns även klippet från Dokument Utifråns reportage angående avelsklimatet i England, som är fruktansvärt!
Se själva:Jag antar att jag får börja klura på en ny bloggdesign.....

the scent of his cologne

Jag sover nästan alltid i en av hans tshirts - den faller nog snart sönder men tyget är så mjukt att det känns som sammet mot huden.


jobbe

Kom igen nu Fine. Öppna dokumentet med pressreleasen. Låt kreativiteten flöda. Vinkla från en äventyrlig persons synsätt. Skrrriiiv!

Jag är två jobbpersoner idag.En obstinat latmask som bara myglar, och en slavdrivare som slår mig på ryggen med motivationspiskan.rotatorkuffen

När jag kröp till kojs inatt kunde jag inte skaka av mig känslan av att det var något jag hade glömt. Och mycket riktigt, jag vaknade med ett ryck kvart över sju och kom på att yogan hade börjat 15 minuter tidigare! Men jag tänkte stilla för mig själv under det varma täcket att lite tung styrketräning sådär på morgonen skulle göra min dag bättre.
Så jag gick till friskis. Och körde tungt. Riiktigt tungt. Inte så att jag tummade på formen (jag tycker det ser så löjligt ut när folk tar alldeles för tungt bara för att pumpa, men tappar formen. Fattar de inte att det inte gör någon nytta då, mer skada??)

Jag körde rotatorkuffen i kabel, bröst och axelpress i kabel, tri och biceps i rep samt delts i hantel.
Sen långstretchade jag benen, de var lite stela, sura och trötta efter spinningpasset igår kväll. Kändes så lätt att gå hem efteråt - jag studsade fram! Tänk vad töjning kan kännas skönt om man lägger tid på det, minst 40 sekunder.

Det är dåligt väder idag.. jag funderar på att utnyttja presentkortet på olje/thaimassage jag fick av min fina pojkvän i 5 årspresent. Mums!

tillbaka i verkligheten

Igår flög vi upp till Stockholm igen. Det kändes vemodigt, men ganska bra ändå. Vi käkade på Grogg och gick en lång promenad bort till Hornstull där Tobias hämtade nyckeln hem till Junior. Nu är han på väg bort dit för premiärpromenaden. Själv ska jag till ett möte på IQube med BabyBack, det ska pratas mammablogg gala.

Sen är det tid för mitt andra besök hos "miracle man" - naprapaten Alf. Jag börjar dra på mig en överträning på höger knä och hade brister i muskelkontakten i lårmuskeln så det ska bort! Blodomloppet 10 km är ju nästa vecka! Det ska Alf med sina magiska korrigeringar av nacke, rygg och fotleder (ja han knäckte fotlederna sist jag var där!) och akupunkturnålar råda bot på.


RSS 2.0