the voice of mulberry.

Vissa har verkligen supertur. En av mina vänner Johanna är en sådan person. Tre gånger har hon ringt in till diverse radiokanaler och anmält sig till tävlingar och vunnit alla dessa tre gånger. Men nu toppar hon sig själv med råge. Hon vann nämligen en Mulberry väska till ett värde av nästan niotusen riksdaler på the voice. Hon ville egentligen inte anmäla sig men eftersom det var the bag of her dreams så gav hon det ett försök och vann!
Blev så glad fölr hennes skull!

Hämtade produkterna från Strawberrynet.com idag och blev lättad över att alla sakerna var intakta. Däremot fick jag något svart i iblicken när det på avin stod att tullen skulle kosta 300 kronor...

Ikväll blir det tvkväll innehållande keso och frukt med Amanda, inte setts på år och dagar ju! Imorgon kommer pappa med ALLT mitt Höganäsporslin som jag fick av mamma i julklapp, yay! nu vill jag ha bjudning på alla mina nya fina fat och tallrikar.
Dessutom är det fördelsedagsmiddag med Emma på kvällen, looking forward to it!

homecoming queen

jag har alltid varit riktigt dålig på att komma hem från resor, och denna gången är det illa. Från arton grader varmt med no needs for jackets, hela stora familjen äntligen samlad och en cool stad till snö, slask och ensamhet.
Im feeling deep blue.

Dessutom; coming upp är lösenordsskydd på bloggen efter en intreessant diskussion, en av väldigt måga, med min familj runt det runda frukostbordet. Förfrågan om lösenord i kommentarsfältet beviljas med största sannolikhet.

jag vill inte packa upp, det känns som att jag inte vill komma tillbaka. Take me back?

småtimmar av sömn

Taxin kommer klockan fyra så det blir ynka timmar sömn men som alltid innan längre resor är jag förväntansfull likt ett speedat barn. Tobias har blivit vrålförkyld precis idag, lyckans ost och mitt bankkort är avmagnetiserat. Tjo, vilken flex vi har!
Menmen, Milano kommer bli great för oss, glad påsk på er alla hemma i snöiga kalla svealand!

Liza Marklunds karriär baserad på en lögn?

Läs själva, det verkar inte bättre. Om sanningshalten är någorlunda okej så måste jag säga att wow, vilken ful taktik. Det är alltid lätt att skapa skandal men att vända den så att man får rätt i slutändan är dock svårare...


Grattis

Som en födelsedagspresent till en cool tjej, som jag läser varje dag: Hanna.

drömmars verklighet

Usch, inatt drömde jag om underliga och läskiga män som följde efter mig och när jag vaknade kl 02 för att gå på wc så kändes det som att männen följde med ut ur drömmen och befann sig i lägenheten. Var rädd att en lång skepnad med hood skulle stå i mitt sovrum när jag kom tillbaka. Tänk, ibland blir man aldrig vuxen. Ens monster under sängen verkar aldrig vilja sova på natten.
Så var det regnblandat snö igen utomhus då... Heja heja. Sitter och funderar på hur man skall göra om man måste gå upp klockan 03:50 inatt, hur tidigt borde man gå och lägga sig då? För åtta timmars sömn borde det bli vid 20 tiden men då är jag fortfarande på kursen och när jag kommer hem vet jag att jag kommer att vara alldeles för uppspelt för att sova...
Min plan för revälj bygger på att transportmedlet vi använder oss utav, vilket är oklart om det blir tåg eller buss, inte stöter på några hinder. Det känns som att man inte måste vara där mer än en timme före avgång, det är ju nästan som en inrikesflight. På gymnasietiden kunde man bli lite väl kaxig och vara på plats trettio minuter före avgång med en ringlande kö framför sig och 10 minuter till boarding. Men sen uppfann de baggagde drop som återställde världsordningen för alla vana resenärer och ställde till det rejält för rookisarna.

poisoned ivy

Jag är så arg att min ansikte har anammat en grönaktig ton. Glömde såklart en av auktionerna på ebay och förlorade med tre dollar. Baargh!!

K.O.C

Usch, ibland är det som att man är lite pshycic ändå... Jag satt lugnt och fint i tunnelbanan och lyssnade på Kings Of Convenience och tänkte för mig själv att det vore underbart att få se dem live, sen går halva dagen utan att tanken fortplantar sig något mer men nu precis när jag går in på Nalens hemsida för att kolla vart det ligger så får jag en klump i magen och blir chockad. Vilka spelar den 4e maj?? LYCKA!!
image275

pay

Tänk, va svårt det ska vara att formulera vad en värdig ersättning för arbete är. Tror i alla fall att jag har lyckats formulera mig rätt ödmjukt men samtidigt bestämt hur vi skall gå till väga. Can't wait tills allt drar igång, efter påsk förhoppningsvis!
Mail drar ut på tiden. Nu ska jag sova, helt klart.

hype

Oh, vilken lycka att ha bonuscheck och presentkort. En ny fin kappa från H&M och en hel hög av fina pantyhoes från topshop. Ner för trapporna på SOUK flög jag till Miss J för att köpa den där fina jackan jag skrev om. Under ynka två dagar har ALLA tagit slut! Ni förstår min besvikelse? Gick runt och letade i butiken tills jag slut insåg fakto. Frågade tjejen som jobbade där och hon bekräftade mina värsta tankar; alla var slut. Visst, en ny order låg på Två stl S och en L. En var bokad med handpenning och den andra var den en annan tjej som förvisso inte hade betalt, hade bokat.
Jaha, men jag kan betala handpenning på den nu, svarade jag. Butiksbeträdet skruvade lite på sig, hon kanske tyckte det var lite elakt då hon hade lovat den andra tjejen att ringa när jackorna kom in.
Då slog jag på affärstekniken som flyter i mina ådror plus lite av den prutningsteknik pappa lärde mig i Kina när jag var en tvärhand hög. Och javisst, det slutade naturligtvis med jag fick som jag ville och nu har jag en jacka att vänta, safe and sound, när jag kommer hem från resan.
ich bin übermench.

Budskap.

Det blir så svårt att välja ibland.
Armband med latinska citat, och alla är de jättebra. A little help here?

ONLY DEATH APART US, LOVE+PROTECTION, BETWEEN US, TRUTH ENLIGTENS, FOR YOU, FOREVER, SAVE ME & I WILL SAVE YOU


en liten bit av Hong Kong

Vaknade upp från en nap på soffan, störd av den idiotiska konversationen i OC och av ljus rakt i ögat.... när jag återfått vaket tillstånd så kände jag en sån enorm längtan efter Hong Kong och inte bara Hong Kong utan specifikt Krispy Kreme. My gawd. Minnet av den fantastiska middagen med Kent och Debo På Stauntons (där vi hade det garanterat bästa bordet!) känns så levande. Senare - en hel ask munkylishious (som delades på). Kents bullriga skratt till Borat och Debos stora gravida mage. Underbarare människor får man leta efter.

Stauntons och bästa bordet
image274

Anamma amma?

Läser i SvDs artikel om "nära föräldraskap" och tycker om det jag läser, det låter så mysigt och gosigt. Tills jag kommer till den punkt då jag kände för att med en rapid rörelse kasta mitt huvud åt höger och vomera.
Amma - "är det ursprungliga sättet att förse ett litet barn med mat genom att låta det suga på mammans bröst, även kallat "att ge bröstet". Produktionen av bröstmjölk förbereds hos den gravida kvinnan under graviditetens sista tid och produktionen ökas genom den stimulans som barnets sugande utgör.

Nejnejnej. Jag vill inte kan inte jag... INTE.
Pratade med johanna om det här som försökte hela första veckan att amma men blev bara brydd och mådde jättedåligt av det. Och jag kände att de reaktioner hon fick axla från omgivningen, speciellt på BB där de nästan ville driva ut den onda demon som bosatt sig i henne, måste ha varit skitjobbiga. Vad är det som är så tabu med att helt enkelt inte amma?
Som jag känner nu (och thank god att jag inte är i närheten av att bli gravid på minst 15 år) så kommer det aldrig att hända mig.

Kusin vitamin Annika min var beräknad att föda i fredags men än så länge ser det ut som att bullen i ugnen blir lite vidbränd. Jag var ju förkolnad när jag bestämde mig, två veckor för sent, att visa mitt briljanta tryne för omvärlden och blev välkomnad med dessans ledsna kommentar till pappas ruinerade planer att få köpa pojksaker. "Oh nej pappa, bara barbies igen..."

Dessan och jag, skilda årgångar:
image272
image273

Avveckling av Dermalogica

Efter att jag insåg med vilken styrka Murad slog skiten ur Dermalogica har jag försökt varsla så många produkter det har varit möjligt. Inte slängt, oh hell no, men överanvänt och längtat efter att få köpa nytt. Dessutom billigt på strawberrynet.com.
Nu har jag så en rengöring, nattkräm och specialprodukt på väg hem till mig/tobias (rengöringen är för honom men jag tänker sno lite, ha ha) för det pris som en och en halv produkt kostar i handeln. Gött.

Har krånglat med trojanska ponnisar och virus via msn hela kvällen och det har varit reboot hit och scanning dit samt installationer och omstart om vartannat. tröttsamt!
Nu är det sömn som gäller, skall först använda allt för stor dos av special cleansing gel så den tar slut någon gång... sleep tight!


inspiration

Inför kvällens uppgift hade jag vissa idésvårigheter, men nu när jag kommit hem från kursen så bubblar huvudet över med idéer till vad jag hade kunnat göra till dagens bild som vi skulle sätta rubrik/bildtext till.
Vi fick även den stora uppgiften, som skall redovisas sista gången, alltså om 7 veckor. Handlar om SvD och en kampanj för dem. Roligt!
mitt bidrag till idag:

jag skämms lite

Kom ju på för en stund sedan att jag borde lyssna in mig på Tegan och Sara men pga snålhet vill jag inte köpa alla album från iTunes, så det fick bli youtube. Och tur var det, annars hade jag ju fått en chock på fredag. Det är ju två tjejer! Ehm, va? jag trodde det var en kille och tjej? ha ha, vilken OKOLL jag hade!
Jag går mest på konserten för att få se förbandet Northern State måste jag tillägga för att försöka få mig själv att framstå i lite bättre dager... Jag kan stolt säga att jag är den mest ohippa personen som alltid får nys om balla saker ett år efter att de passerat innekidsens synfält, och vad är det för problem med att stå för det?
Med mina ointentioner att vara ball blir jag ganska fräck.

typsikt, sa bull.

Typisk situation: Du har presentkort på både TopShop Och H&M men hittar jackan du verkligen vill ha inne på SOUK, närmare bestämt Miss J där inget presentkort du har gäller. Dyr är den naturligtvis också, 1399:- Som salt i ett öppet sår. Men både jag och min syster tyckte den satt väldigt bra på, och den var väldigt skön/praktisk.
Letade i stort sett igenom fyra H&M och två Top Shop men antingen fanns det inga långärmade jackor eller så fanns det inga jackor ALLS!
Bu är ordet.
Men! något bra var att jag upptäckte butiken  som var något av det bästa jag besökt!

Fagrast av dem alla


Åh, tänk om!                                            
fair

Gratis Gefilus Max

På det IBS forum jag är medlem i blev ramaskriet högt när Valio presenterade sin nya produkt Gefilus max, som de först påstod lindrade IBS. Efter att vi medlemmar tryckt på skillnaden mellan stressmage och IBS så bestämmer sig nu Valio för följande
1) Stoppar reklamfilmen
2) Gör om kommunikationen, värderar de förslag vi skrev
3) Tar bort felaktigheter på hemsidan
4) Tar bort info foldrar från butiker.

Lena Lundvall från Valio skriver även att deras nya formulering kommer lyda "En god yoghurtshot, som hjälper vid stressmage och har en positiv effekt på IBS".

Plus att Valio erbjuder oss alla på forumet att testa produkten Gefilus Max under en period. De skickar mig 5 x 20 kr värdekuponger som jag kan lösa in. Värdekupongerna räcker till 5 förpackningar, d v s totalt 20 st shots.
Hoppas att jag märker någon skillnad, hatten av för Valio!

DAY ZERO: THE DAY.

Mina fladdermössfjärilar försvann till sist, och nu sitter jag här istället men en stor fet klump av lycka i magen istället. Och vispgrädde i bröstet, mitt uttryck sedan barndomen för vad man känner när allt är FINT.
Tionde mars kommer gå till Fines världshistoria som en väldigt "nej jag måste svära" bra dag!
Då en av sakerna är en hemlighet för vissa närstående så kan jag inte skriva vad det var som hände men den  andra saken, "gladsak numero duo" har med ett utomjordiskt bra jobb att göra. Tänk dig att du ALLTID har velat jobba med djur som så många säger, och så får du jobbet att vara jonas wahlströms sidekick på Skansen. Typ den nivå på bra är det.
Fast tro inte för den delen att det är det som har hänt. De enda djur jag gillar är Dolph och jag tycker J.Wahlström är lite snuskig.
Denna veckan är fullspäckad.
Det enda jag inte verkar ha någon förmåga att bestämma mig kring är huruvida jag skall stanna i stan i helgen eller åka till gävle och gå på klubb volym. Bestäm åt mig?
På fredag är det i alla fall konsert på Nalen, det skall bli roligt. Förfesten hos mig är bokad.


Medis

Att bo mitt på söder är wunderful. Inatt, efter att ha sett klart den underbara filmen som verkligen berörde mig på djupet, House of Sand and Fog begav vi oss så på en liten promenad iklädda mjukis. Ut på söders gator och torg. Va underligt det var att på medis stöta på uppiffade Ylva och Ostro på väg hem från Carmen och sedan få alla partajande människors lite undrande blickar på sig under götgatsbackens ihållande uppförlutning. På 7eleven stötte vi sedan på Ylva och Ostro igen efter att de hade missat sista bussen hem och inhandlade proviant för nattbussen hem. Då kändes det nästintill grymt att ta avsked och veta att om fem minuter skulle man sussa sött i sängen.
Idag har det ätits hemmagjorda hamburgare och Gunnarssonsinköpt fika här hemma med min syster som kom på besök för att lämna våra extranycklar. Vi har haft så mycket ovälkommet besök i huset på nätterna att vi nu ska byta ytterlås på alla dörrar.

Sängen och Celebutantes kallar snart. Imorgon är det DEN stora dagen. Jag har som sagt fladdermösstora fjärilar i magen blandat med extra kolsyrad sockerdricka. Det bubblar och kniper om vartannat!

tappra vi

Vi gjorde ett tappert försök att ha en mysig dag på stan men efter att ha åkt in till city (big mistake!) så slutade det med att vi blev griniga, fikade i en trappa på Gallerian och så småningom gav upp, åkte hem där jag kirrade feta (=goda inte flottiga) hamburgare till min man istället. Försök inte att vara inne i city en helgdag. Blä. Vill aldrig mer lämna söder.
Efter mat la vi oss i sängen, den stora, och kollade friidrott och sov i omgångar. först jag, nu han. Jag har städat köket och klurar på alternativ för aktivitet denna lördagsafton. Skall jag bjuda upp till dans kanske?

image269

syskonkärlek.


image268

watch out.

Se inte nedanstående film om du hittat den du vet att du vill vara med så länge det går. Jag kunde inte koncentrera mig på den massakrerade filmatiseringen av en underbar bok för jag tänkte hela tiden på vad som skulle hända om han rycktes ifrån mig nu. Många salta tårar grät jag över faktumet att någon dag, förhoppningsvis först långt fram i tiden, kommer vi behöva ta ett slutgiltligt farväl av varandra, och det är tankar som gör så ont att jag bara känner en stor svart klump i magen.
Jag vet vad jag vill i livet och det är att leva det till fullo med honom, han som får mig ur sängen den dag då jag är trött och likgiltig och som dansar löjliga danser i köket tillsammans med mig och som kittlar mig på ryggen när jag inte kan somna och som masserar mina smalben när mina knän gör ont. Sättet han ser på mig på perrongen när vi inte har setts på länge och kramen han ger mig på perrongen när vi inte ska ses på ett tag.
Vackra stunder om dagarna kan jag sitta och fantisera ihop visioner av hur vår framtid kommer att se ut. De förändras från gång till gång, men de gör mig glad och jag kan leva på tanken att det är vi resten av den dagen.


PS I love you

sitter och väntar på att få gå till bion, ska se ovan nämnda film. Efter att ha läst boken (trots starka burop från Tobias) så vill jag verkligen se den. Chick lit blir chick flick!

schpannent

jag har fjärilar i magen stora som fladdermöss! måndag innebär två helstora saker för mig, största på länge!
 
image267

take a shower!

Mitt nya duschdraperi passade in som om det vore gjort för mitt rosa/svarta badrum. Lycka!

image265

finally an update

oj, va tiden går fort! de två senaste dagarna har bara flugit förbi. Scwoosh! Har varit ute på äventyr idag, ända ute i Skärholmen, skorett där var de ENDA i sthlm som hade mono white converse, så what a girl to do?
Fikat med pappa och mimmi på vetekatten idag, handlat finfina koppar och saker till badrummet på Lagerhaus bl.a världens snyggaste duschdraperi som passade perfekt.

Lektionen igår gick verkligen bra, vårt förslag blev mottaget med skratt och komplimanger, kändes roligt. Det känns verkligen som om jag har hamnat på rätt plats, jag stormtrivs!

Nu skall jag lägga mig i sängen och fortsätta med Celebutantes, tog till och med med den på gymet imorse och min halvtimme på konditionsmaskinen har aldrig gått fortare!

Berghs lektion två

Inför lektion två fick vi uppgiften att göra om en av oss klassad dålig annons till en bra. Vi behövde inte använda något av bilden, eller layouten, utan kunde göra en helt ny idé. Det enda kravet var att det var en annons för samma varumärke.
Utgångsannons var


och efter mycket funderande blev mitt förslag (bare in mind, bara en skiss)

Sellout!

Jag säljer en assnygg Fornarina jacka utan fickor med resår i midjan som jag köpte förra året i Barcelona. Passar en XS-S. Använd två gånger, lite noppig under ärmen (syns knappt!) annars flawless. Om du är intresserad så får du gärna lägga ett bud här, jag lägger upp den på tradera imorgon eller på onsdag.
Knock yourself out vettja!

37646-262

müslimaskin

Innan jag glömmer det måste jag skriva om Hemköps och Icas plockmüsli invention som är helt fantastisk! Gjorde en GI-müsli åt tobias med det läckraste innehållet som t.ex svarta sesamfrö, bovete, quinoa, nötter och bär med mera. Try it out!

En lördag med 3A.

Igår var en väldigt väldigt lång lördag. Men det var samtidigt en väldigt väldigt bra lördag. Födelsedagsfirande i Bomhus, upptäckandet av världens mysigaste café på Gävle järnvägsstation, att få gråta ut och gå vidare, att träffa mina fina A:n och gå till ACE. Kvällen slutade med ett 112 samtal då jag och Amanda blev vittnen till en misshandel och en förföljelse av offret som absolut inte ville ha med varken oss eller polisen att göra. Halv fyra imorse hade jag alltså polisförhör med tandborsten i mun redo för sängen. Wierd tror jag ett bra ord kan vara.

    

9 dagar kvar....

Tidig morgon, vi skall snart sätta oss i bilen och åka mot Bomhus för att fira tobias lillasyster som fyller 20.. har försökt googla lite bra citat angående hopp, vill gärna ha något som bjuder in till eftertanke vid överlämnandet av Attlinghalsbandet.

"When the world says give up,
hope whispers try it one more time."


RSS 2.0