Doggystyle

Har suttit flera timmar idag, hänförd av vad Ceasar Milan, the dog whisperer kan åstadkomma på så lite tid.Tror inte att det finns något klipp på youtube jag inte har sett nu. Det roligaste tyckte jag var när författaren till en av de mest underbara böcker som någonsin skrivits, Marley and Me fick besök. (Boken har blivit filmatiserad med Owen Wilson och Jennifer Aniston i huvudrollerna och går upp på biograferna i USA december 2008 - jag kan inte vänta tills den kommer till Sverige!!)

Jag trodde jag hade stor koll på hundars signaler och uttryck, efter att ha uppfostrat vår hund, men det finns så mkt mer att lära, och han är verkligen en inspirationskälla till alla som har problem med sin hund.

A short brief. Not undies!

En Utmaning hittad hos Sarah.

Regler:
- Beskriv först reglerna
- Svara på alla frågor
- Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar
- Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag?
- Avboka SJ biljetterna (kastade 566kr i sjön, de var varken ombokningsbara ELLER återbetalningsbara visade det sig. (STOR FRUSTRATION!)
- Luncha med Mattias (raincheck pga ont i magen)
- Fest hos kära Sjunning med tjejerna (raincheck pga ont i magen)
- Laga mat i Bomhus
- Kolla efter partytält på ÖB. (utplockat till tusen!)

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Året var 1998, jag var 13 och jag åkte på min andra språkresa/ridläger till Hastings, bodde i värdfamilj och red på en äkta brittisk, lantlig ridskola. Upptäckte Smirinoff Ice och Bacardi Breezer, piercade naveln HELT fullkomligt utan tillåtelse och träffade underbara människor. Skulle börja sjuan till hösten och höll på att bli "stor och häftig". Trodde jag. egentligen var jag nog bara en fjortis med måsvingar och fjortoncentimeters Buffalo (jag var iaf först i stan att ha dem!) Jag lyssnade på Cardigans och i fjortonårs present fick jag biljetter till inspelingen av Sikta mot stjärnorna.

Ställen du bott på?
Växte upp i Emmaljunga, men flyttade upp till Sigtuna, SSHL när jag skulle börja gymnasiet. Under denna tid flyttade mina föräldrar succesivt ut till ett samhälle utanför Helsingborg så mitt hem blev så småningom där ute, även om jag inte hade/har ett eget rum där eller så. Efter studenten -04 hängde jag en hel sommar hos min nyfunna kärlek i Gävle men flyttade till Cambridge, UK i september. Efter att Tobias turné med Grizzly Twister var klar kom han och bodde med mig i ett studentrum på 10 kvm och en 90 cm bred säng. Tur att man var nykär!
   
Vi flyttade tilbaka till jul, jag återvände till Skåne men med siktet inställt på att bli sambo i Gävle. Bodde hemma och tog körkort i racerfart (började köra 19 januari - uppkörning 28e februari. Flytt till Gävle DAGEN DÄRPÅ, så det var vinna eller försvinna! Klarade uppkörningen och med fjärilar i kroppen flyttade jag så in på Nordost med min älskade. Uppgång 42C.
Samma dag som vi flyttade in, 1a mars 2005:
   

Efter nio månader i Gävle flyttade vi till Stockholm. I juni 06 flyttade Tobias tillbaka till Gävle after a series of events som jag inte går in på här. Sedan dess har det varit ett gediget pendlande i två år men nu har han sagt upp sin lägenhet och skall flytta ner till Stockholm igen, HURRAY!

Fem saker som Du skulle göra om du var biljonär? 
- Skänka en betydlig summa till Hjärt & Lungfonden, BRIS och ge en stor summa till forskning krings åldersrelaterade sjukdomar som Ahlzeimers och andra sjukdomar som ALS
- Försöka att inte förändras som person
- Hålla i pengarna och inte spendera dem på triviala saker utan upplevelser som resor och äventyr
- Definitivt se till att skaffa mig möjligheten att ha häst igen
- Den femte får bli osagd

Anyone som känner sig manad får svara, hojta till efteråt så man får läsa!

Killer muscles

Musklerna är sura. As in not basiska. Träningsvärken härjar fritt i kroppen som ett efterlängtat litet monster. rectus abdominus, obliquus, hamstrings, och deltoiderna gör ondast, men en "skön-ont" smärta lever jag gärna med! Körde med Tobias igår och det är svårt att motstå att ta för mycket när man är med någon som lätt tar 80 kg i bröstpress. Lite såhär ser han ut på gymet. Just nu ser han mest ut såhär....


Köpte biljetter till Arvika igår så nu är vi sex personer som skall åka, och det skall bli kjempegreat! Mattias och Tobias har en plan att åka till lusekofta-landet och dumpa mig på "fel" sida för att jag skall kunna säga att jag har varit i Norge! Jag vet att jag har varit där förr - för läänge sedan, men då propsade jag på att när vi väl hade kommit fram och ätit upp maten så skulle vi köra hem igen för att "jag vill inte bo på nåt hotell!". I was a hard child to please ;-)

Och Sj, de förgrymmade idioterna, vill inte betela tillbaka våra tågbiljett som vi felaktigt köpte igår, utan jag får pengarna till godo till framtida resor. Det hade kanske varit smidigt om det inte hade varit så att jag snart skall sluta pendla till Gävle! Dumma dumma idioter, varför är inte alla biljetter återbetalningsbara?

Idag blir det sushi med Mattias, kolla efter partytält och ett tremannatält, då det vi köpte förra året, i ett vredesutbrott sällan skådat av befolkningen på Roskildes officiella camping, åkte i soporna då vi bestämde oss för att ge upp och åka tillbaka till Svea Rike.

I år hoppas vi på sol - som på Roskilde 06              och INTE misär som Roskilde 07!!


Fel att skylla viktfixering på mamma

Får ett tips om en artikel i SvD som jag gladeligen läser, och glad blir jag. Glad  in i själen att någon i mediabranchen tar sitt ansvar och öppnar ögonen även publikt, för allmänheten att ta del av.

"...Alla lyckade kvinnor jag såg i tidningarna var pinnsmala, kompisar retade mig för att jag var mullig och tränarna i simningen uppmuntrade min bantning (vattenläget blev ju så mycket bättre). Men mamma har alltid tyckt - innan, då och nu - att jag är för mager (gumman, du äter väl ordentligt?).

Inte för att det gör så stor skillnad i det gigantiska berg av skuld som mammorna redan kånkar runt på. Allergi på grund av för kort amning, svårt att knyta an i långvariga relationer till följd av svekfull karriärsugen småbarnsmamma, problem med f-n och hans moster. You name it. Allt är ju redan "mammas fel". Men ändå...

Jag har några alternativa förklaringar.

Det är mediernas, reklambranschens, kändisvärldens och modeindustrins fel. Varje liten modefotograf som tycker att kläderna faller så mycket snyggare på ett benrangel, varenda layoutare som trollar bort ridbyxlår och fettveck för att få fram den perfekta kvinnliga siluetten, varje kändis som blir smickrad när hon ser den retuscherade bilden av sig själv och därför kräver att se likadan ut nästa gång och alla redaktörer som sedan publicerar skiten bär en del av skulden....
"

Läs hela artikeln här.

the battle of the will is over


wranglertime


En jämn kamp mellan mig och mina nytvättade och nyfärgade wranglerjeans utkämpades precis på golvet och jag vann, sånär som på gylfen.
Beräknade inte alls att de skulle krympa så mycket! Nu får jag väl sova, yoga, gyma i dem så de töjs ut, haha!

Springtime Travel

Sen 12års åldern har jag önskat att få åka på Bootcamp. Bunkbeds, strikt diet och massor av träning. Galet? nej, inte alls, inte för mig - jag tycker det skulle vara superroligt!
Surfade runt och in på Springtime Travels hemsida. De har ett träningsläger i Portugal under fyra veckor med ledare som Blossom Tainton, Anders Szalkai m.fl. Och nu! Nu har de även träningsläger i Dolphin Bay i Thailand...!
Inte alls som det bootcamp jag drömde om på mellanstadiet utan istället lyx, specialupplagd träning och kritvita stränder.

Drömmer mig bort....Loka likes Asia - Fine likes SOMMARREA

Vad är grejen med tvättmaskiner?
Du går ut i tvättstuga exakt på avtalad tid. Tvagningsapparaten har avlagt ett löfte om att dina kläder skall vara rena vid en viss tidpunkt. Det är här det brister. Igår blev jag stående i hela tjugo minuter (give or take) medans den förbannade  maskinen inte kunde bestämma sig för om den skulle börja centrifugera eller ej! Och under denna tid så skjuter den upp mötet mellan mig och mina nyfärgade jeans. "Nu är jag snart klar! eller... jag menar om tre minuter!"
Den stal tid från mitt liv, och det blev inte bättre för att jag blev arg, då la den på TVÅ minuter åt gången istället! "Ska du vara sån så skall jag minsann centrifugera lite till!"
Jag slet mitt hår och tittade förtvivlat på klockan. Bråttom bråttom, kom igen nu. nejnej.. åh hå, nedå! sakta sakta snurrar den runt och det känns som om det dröjer extra länge innan det magiska klickljudet uppstår. det ljud som betyder att mina jeans är klara. "Så, det var väl inte så farligt?" tycks tvättmaskinen säga åt mig och snörpa på.....munnen?
Anyways, mina nyinköpta Wranglerbrallor blev jättefina, nu har jag två i exakt samma modell med olika kulör:


Igår blev det rosé och fotboll (som led av svåra störningar) plus småplock som nötter och torkad frukt, vegangodkänd gräddfil och grönsaker med Tobias och Mattias - Trefligt trefligt!Och idag efter gymandet (körde riktigt tungt på benen) så slank jag in på Stadium för att finna världens sommarREA. REA klingar fint i mina öron, så träningsgarderoben är nu utökad lite. Måste ju vara snygg om man inte är deffad! (ännu,hehe)
Sköna, riktigt stora brallor med dragsko där bak så det rynkar sig på vaden, från Nike. Plus en liten Finefot i högra hörnet ;)

this is where we are

   


on the road again...

Många timmar i bil har det blivit, både igår och idag. Igår körde vi från Halmstad till Stockholm och idag vidare till Gävle. Något helt stört på den nya vägen upp i Norrland är att det inte finns EN ENDA mack! vi fick i panik köra av vägen så att jag fick störta ut i ett buskage för att kissa. På många ställen såg man övergivna bilar som fått bensinstopp.. vad tänker man när man anlägger en supereffektiv ny väg som gör bilresan 30 minuter kortare men som lämnar bilisterna helt åt sitt eget öde? Muppar!

Lyssnar frenetiskt på vår senaste Anne Holt cdbok medans Tobias raidar. En löprunda står på spelschemat för oss båda senare, var väldigt länge sen vi joggade ihop, vå får se hur det går med mitt knä och hans fot. Imorgon ska vi i alla fall på Ki Box, den grymmaste träningsformen!

mitten av sommar afton

So little time, so much food. Midsommarbrunch snart, våffla på Hallandsgården vid två, grillfest ikväll!
Jag vill ha blommor i mitt hår.

Salta stänk och doft av hav

Så var vi på plats då. Frösakull, idyllen vid havet. Tobias, jag, syster och hennes kille James influgna från Milano, mammis och pappis.
Idag fyller syster år så jag har fäst en stor(!) banderoll på väggen med meddelandet Happy Birthday. Det kändes som en sak man skulle kunna se på väggen när någon i F.R.I.E.N.D.S fyller år. Väldigt amerikanskt.
På tal om jänkare, igår natt när vi alla stod i den snigellångsamma kön på McDonalds tillsammans med vad som verkade vara större delen av halmstads befolkning var det en idiot som när han väl fick sina tre cheeseburgare droppade kommentaren till den ensamma tjejen i kassan "säg till jänkarna att dra härifrån!"
Vadfalls?!
1. James är från Essex, UK
2. Alla vi pratar med brittisk accent när vi talar hans språk
3. Det säger allt angående vilken mental nivå han ligger på.
4. han var säkert jätteledsen över att Sverige förlorade.

But still. very, VERY annoying att svenskar kan vara så sjukt insnöade när vi har so much working for us...

Födelsedagsfrukost står på schemat. Pompa och ståt!

WTAI


jag var glad trots regn


mina favvisar. Älskar Josephines hår på denna bilden!


Sverige lyckades peta in ett mål också ja...

Dimman väller in under Foo Fighters konserten som var magisk

Det ljusnade när folkmassorna drog hemåt över ängarna. SOMMARKÄNSLA!

en avsvalkande balkong

Sitter på balkongen och skriver.. har haft lite oflyt idag. Åt chilinötter idag på jobbet och nu vet jag: jag tål inte chilinötter. Känner mig skakis i hela kroppen efter att dagens mat kommit upp både två och tre gånger. Trodde att jag hade tvättid kl 18 men det var förra veckans schema så när jag kom ner fick jag till min förskräckelse se att någon bokat in 14-22. Hur mycket kläder har folk??
Så först nu har jag kunnat slänga in tre tvättar... är jättetrött och vill bara sova inför mötet på farfar imorgon, men med blöt tvätt tumlandes runt i källaren måste jag vara vaken.
Jag hatar måsten.

Trio i bra

Intranätet briljerar idag, jag måste lägga upp alla tre

1. Mest kreativa anställningspitchen mina ögon skådat
 

2. Bananen: ateistens mardröm! This goes out to you Tobias,

3. Ett skönt bevis på att innovation i befintliga kategorier aldrig behöver ta slut.

musikalisk sorg

En av de låtar som betyder allra mest för mig är From gagrin's point of view. Den är med på den allra första skivan tobias brände till mig när jag skulle åka hem efter att ha besökt honom för allra första gången, på tisdag är det fyra år sedan.
Jag hade lösa planer på att se och höra e.s.t på årets jazzfestival...men..... nu blir det inte så.

R.I.P Esbjörn Svensson

Musikalism

SAHARA HOTNIGHTS. JOHNOSSI. DINOSAUR JRFOO FIGHTERS. QUEENS OF THE STOEAGE. THE HELLACOPTERS. THE HVES. DIRTY PRETTY THINGS. MANDO DIAO. MOLOTOV JIVE.  RIVAL SCHOOLS.

DET ÄR WTAI IDAG, IDAG ENDAST! PEPP PEPPI PEPP!

Fräschare än fräsch

Igår hade jag en liten personlig uppfräschning. Tjockismkampen satte igång med buller och brak, motivation på topp hela dagen!
Lunchen innebar braz och halvbensvax och på vägen hem stötte jag på en lite suspekt frisörsalong där en nagelteknolog utförde pedikyr så nu har jag sommarfina fötter med knallrosa små tånaglar! (resultatet dock knappt godkänt av mig men you get what you pay for och jag är så KRÄSEN, jag är ju trots allt hudterapeut själv!)

Sen shoppade jag lite på Åhléns, Clarins underbara makeup remover och ny mascara. Hängde hos en av mina bästa vänner Pamina som arbetar på Dyrberg Kern innan jag styrde kosan hemåt. På grund av det massiva strömavbrottet i stora delar av city (hela Åhlens blev mörkt ett tag!) så fungerade inte rulltrapporna i tunnelbanan vid plattan så där var det kaos som rådde!

Mötte Tobias på Medis, käkade middag på Kvarnens uteservering där jag fick hår i maten och blev väldigt dåligt behandlade så det stället är garanterat svartlistat nu. Hämtade ut armbanden till WTAI och avslutade kvällen med bio; The Happening. Betyg: Nja.... sådär.

Fredagen den trettonde

Så - nu är jag äntligen på plats på jobbet. Dagen började med passning av syrrans lägenhet, det skulle komma comhem gubbar och dra ny kabel så jag fick sitta snällt och vänta på att de skulle bli klara. De arbetade faktiskt effektivt och en rask promenad senare nådde jag spårvagnshallarna.

Har påbörjat en ny kamp mot tjockismen som råder med jämna mellanrum i mitt liv. Motivation är något extremt i mitt liv - antingen lever och frodas den med nolltolerans - eller så ligger den sött och slumrar samtidigt som kilona smyger sig på igen. Akta akta! Måste vara på min vakt hela tiden. Bara jag tittar två gånger på en muffins så är det som om jag redan har ätit den.
Men nu är det nya tag! Trisst nog har friskis sommarschema satt igång så det redan glesa schemat är nu ännu tommare. Min plan är löpning och gym, nu när aerobics och step inte finns.
I've done it before och skall ännu en gång lyckas.

Ikväll kommer Tobias, jag kan inte ens erinra mig när vi sågs sist.. typ en och en halv vecka sedan, va tiden har gått fort... Känslan av att vara nära och att ha kontakt har fått stryka på foten när jobbet har tagit över men i helgen skall de återupprättas! Bio ikväll och Where The action Is imorgon. Söndag skall vi shoppa!

Back to workrelated things.....

vila ditt trötta hufvud

Jag har en ny favvo illustratör: Fredrik Tjernström. Jag gråter salta tårar över hans verks totala mindblowing karaktär. Det är skirt, oskuldsfullt och samtidigt huvudet på spiken, told you so och bright. I'M IN LOVE!


Sammanfattnigen blev fyra sidor lång, och jag klassar mig som klar. Sova nu, tidigt imorgon också, blir upphämtad kl åtta.
Såg ett  mail idag från byrån som inte återkom efter intervjun i mars. Nu undrar de om jag är intresserad. Well, hell yes!

Dag ett

Phew. halv åtta blev jag avsläppt av chifen. Hämta sushi, bege sig hemåt, trötttrötttrött....
Dagen tycker jag personligen var lyckad, gruppen var dynamisk, vältalig och kvicktänkt och våra övningar ledde fram till många användbara slutsatser. Jag antecknade ALLT under hela dagen  så jag har två fulla block som jag nu skall sätta och dra slutsatser ifrån för att sammanställa någon sorts sammanfattning till imorgon.
Imorgon skall jag prata inför gruppen (gulp!) om vad vi kunde fastslå efter våra intervjuer vi gjorde på stan och vad jag har kunnat tillskanska mig den månaden jag har satt mig in i det här. Hoppas de kan tycka att nåt jag säger är intressant.

Workshop

Så, nu bär det av ut till slottet mellan Sthlm och Uppsala. Workshop i två dagar, hoppas kunden blir nöjd. Jag tror de kommer bli förvånade över vad folk på gatan säger om dem... tsss.

mål x2

men denna gången var jag mer beredd på vrålet. söderhamns stolthet!

vrål

Vilket vrål! blev skiträdd, det måste finnas en storbildsskärm nära mig för det vrålet kom från en hel folkmassa. MÅÅÅLL!!

snipp snapp slut

så var den lockiga sagan slut...

Monday Sun

Nu börjar det närma sig workshopen så det blir hard work work i slutspurten. Hoppas att råmaterialet på över en timme håller god kvalitet så att det kan bli ett uppvaknande för ledningen när de får se och höra vad folk på gatan har för uppfattning om dem.

Imorgon ska jag äntligen på återbesök hos Johanna på de e vi, nu när jag plattar mitt hår så ser man verkligen en gargantuan-utväxt. Inte snyggt, definitivt inte snyggt! Hon har nog säkert en schysst plan uträknad för hur vi skall få en schysst ton på håret, jag älskar guld och honung, det skimrar så jäkla snyggt när man varit ute i solen en hel sommar.

Away away, to work we go.


Paris

Det tog ett tag att reda ut de sjuhundra(!) bilderna från paris. Hittade några guldkorn som verkigen får en att längta tillbaka.


     

      

Dolph

Tänk... om jag hade en liten liten svart dolph som låg i soffan här bredvid mig och sussade.. då skulle det inte spela någon roll att filmen på tv är läskig, att folk är högljudda och fulla så det hörs ända från medborgarplatsen eller att jag är ensam. Vår älskade dolph finns inte ännu, men när hon gör det så kommer jag att vara världens lyckligaste.

Smere that lipstick

Abba och Maddis, det var två av mina vapendragare från ettan till trean. Vi höll på med så mkt skit (ofarlig, rolig sådan) genom hela gymnasiet och när jag satt och tittade igenom gamla bilder hittade jag en som fick mig att skratta rakt ut. Grannen rakt över på sin balkong ryckte till av mitt bombardiska skratt men jag kunde inte hålla det inne, speciellt inte när jag såg denna bilden. Vi "tackade av" min rummis för hon hade bestämt sig för att sluta på skolan efter bara ett år. Avtackningen skedde så att jag och Hedda, rummisen min, föll offer för en set up som gick ut på att få i oss två så mkt tequila som möjligt. Sen smög vi omkring på Backa, klättrade ut på tak, tjuvrökte och var uppe hela natten. Allt för att bryta mot så många regler som möjligt, några få dagar innan sommarlovet. När vi hade fått i oss åtskilliga centiliter av denna starka Mexicanska dryck tyckte Abba och Maddis att det skulle vara roligt om jag och Hedda skulle vakna upp med rött läppstick över hela ansiktet och helt ovetandes gå ner till frukosten på morgonen för att skrämma slag på husmor.

ja... deras plan lyckades kan jag berätta.....


undermedvetet

Så fick man en ny vän på facebook. och utan att ens tänka på det så var nästa låt i spellistan millencollin. det var ju passande, minst sagt.

festklar

Jag sitter på balkongen sedan tre timmar tillbaka och lyssnar på musik. Försöker ragga upp någon som vill hitta på någon rolig aktivitet ikväll. Var till och med på väg att impulsåka till Mattias i linköping för impulsgrejer är vi två bra på. Vissa människor borde bo förslagsvis I stockholm, men nära går också bra. Mattias och Elg hade varit trevliga att ha nära till hands.
Rastlös och på g samtidigt- på hugget, hitta på nåt med mig!

När solen går upp går jag hem

Igår var ju en lyxig dag, förutom huvudvärken, som gick över med hjälp av läkemedel som befann sig på rätt sida bäst före datumet.
Vi drack vin på Annas balkong. Jag lärde mig ord från Åland och sen kom det folk som jobbar på Gröna Lund. Jag pratade kampsport och "mig äger ingen" och när klockan var tjugo i tre på morgonen så gick jag den 2,5 minuter långa promenaden hem.

Idag har vi filmat på söder och alla människor här är ju så mycket trevligare! Massor av fler som dessutom gav mer insiktsfulla och kultiverade svar... japp, söder är bäst!


suddig hemgång, in both ways.

där är skrapan, i tidigt morgonljus. då var man hemma då.

I Sverige kan vi ingenting?


back and fourth

Så var man tillbaka från Paris och ingen slow start på jobbet, workshopen är nästa vecka och tills dess är det mycket som skall fixas! Har sprungit runt med kamera på stan igår och idag med en tjej som jobbar som atelejéassistent nere på Brindfors och ställt frågor till frivilliga. Vilken skillnad det är på  folk och platser! På Sveavägen var det många som stannade snällt och svarade medans på Stureplan och Kungsgatan stressade folk mest förbi. Imorgon gör vi söder, känns skönt att vara på hemmaplan!

Har haft kronisk huvudärk sedan igår. Kan vara koffeinet eller sockret som går ur kroppen, det känns i vilket fall som helst lite jobbigt med påminnande smärta.. det var ganska jobbigt att vara ute i gassande sol när man egentligen ville ligga i ett mörkt svalt rum och häva i sig vatten. Men, jag är en liten uthärdande tjej så jag pinnade på, med blåsor och skavsår från de nya Marc Jacobs skorna dessutom. Mah!

Ikväll blir det rosé på en balkong med utsikt över SÖS men först den ofrånkomliga uppröjningen av vad som skulle kunna liknas vid en resväska som öppnats med hjälp av en bomb som spridit allt innehåll över hela köksgolvet...

RSS 2.0