tredagarshäng.

Tre dagar i följd har jag haft nöjet att hänga med mina goda barndomsbekant Amanda.
I måndags promenerade vi upp till götgatasbacken en sväng, spanade in julklappar på designtorget (jag hittade tonvis!). Sedan satte vi oss i fönstret på Muggen och fikade samtidigt som vi undrade vad i hvete medelhavsdelit mittöver har för logga bredvid namnet. Det förblir oklart.
Igår var tanken att vi skulle promenera in till Lagerhaus och handla adventskalender åt Amanda men istället hamnade vi på Belle där de hade tag tre betela för två. Inte hann vi till Lagerhaus men jag kom därifrån med nya stövlar och två tokfina väskor. HURRA! Te på Muggen även denna kväll, sen fula bettan och Desperata Husfruar.
När jag skulle ringa mannen i Gävle senare på kvällen låg nätet nere och med viss svårighet kunde jag somna ändå. 03.30 fick jag tre sms på en gång och vaknade med ett ryck. Sen var det bara att glömma att kunna sova - låg och drog mig till 06 då jag antagligen somnade av ren utmattning. Hela dagen har präglats av denna förstöra sovrutin.
Idag möttes vi så upp efter jobbet en tredje gång och åkte så in till Lagerhaus. Och Amandas adventskalender var check!

Sitter uppkrypen i soffan med filt. Trött, Kall och längtandes. Kom hit nu T? 


dröjsmål

Det känns som en hel evighet sen jag uppdaterade sist. Inte för att så fruktansvärt många spännande saker har hänt sedan de samtalande katterna men några saker är väl värda att nämnas, bl.a.....
Nej, fel av mig. Absolut inget nämnvärt har hänt. De saker som har hänt, som inte är nämnvärda men som nu nämns i alla fall är att jag har vunnit striden mot försäkringsbolaget - fick ut tjogosex tusen för köket, min pappa är på kuba tillsammans med min syster och hennes respektive (jag - avundsjuk? Aldrig! (jo!), jag är redan klar med planeringen av vad alla ska få i julklapp, nu känner jag bara att jag vill FF dit och slippa julrushen i den minimala butiken, hemlängtan håller i sig precis som tröttheten på att ha särboliv. Dolph är efterlängtad precis som snön (som kan komma om två veckor tack).

Tråkigt liv kan tyckas men ändå finns där småsaker varje dags om livar upp det, men de förtjänar credit på studs och inte en vecka senare i en illa uppdaterad blogg.

"A Sunday well-spent brings a week of content"babel fish översätter även kattianska

image151


julkalendern

Så! Nu är det bra, fint, sluta upp nu. Jävla november. Bara tragglar på som om den vore utnämnd till populäraste månaden på året. Mind you, mest deprimerande!
December - NU. Julkalender och advent och lucia och lussekatter och jul på skansen och Gröna Lund och så. Där har vi en populör månad serrö!

Återbesök på friksis och svettis igår. Första träningstillfället sen i augusti. Kändes grymt att kunna träna igen även om jag Inte var speciellt stark (läs helt flåsig med totalt bristande kondition) Men hey! det är väl därför man går dit?
Nu ska jag göra slag i saken och anmäla mig som instruktör också, men jag kan inte alls set my mind på vad. Step ligger närmst hjärtat. Eller Ki Box? Det bästa är ju att FS öppnar i Skrapan, så att jag får en hundrameterspromenad till gymet. Bortskämd, jo jag tackar ja.

Och imorgon är jag ledig. Sweet!

Now theres work to be done.
On your bike sunshine!

gårdagens tombola

Igår kändes det lite som att jag snurrade runt olika scenarion på vad som skulle kunna inträffa i en tombola och drog ut de mest otippade alternativen, tex som att spendera en stund av tobias födelsedagskväll på rosenlunds närakut? panikleta princesstårta i sista minuten? Well. När jag tänker till lite så kanske det inte var så många otippade saker som hände men det kändes som att det jag hade planerat för kvällen fick maka på sig en rejäl bit bort, men allt som allt var kvällen väldigt bra. Jag tror jag åt bland det godaste jag smakat på Mississippi Inn nämilgen Gårdskyckling med citrongrillade grönsaker och rostad vitlökscreme. OMG. Jag känner nästan för att gå dit idag igen och äta samma sak! (pappas ord "njutningens övermått är njutningens död" dyker dock upp i huvudet så det får nog dröja någon........dag!)

Jag gillar inte försäkringspapper och hur man skall fakturera i efterhand för att få ut rätt belopp från föreningen. Jag tror inte jag fattar riktigt vad för slags papper kassören skall ha, men jag chansar och hoppas på att det går vägen. Mycket i mitt liv är så just nu. Lite sådär hipp som happ - måste ta ett steg tillbaka in i mig själv, jag känner mig så splittrad i mig själv, måste samla ihop allt som drar åt olika håll för att få en starkare driv framåt åt rätt håll. Ska meditera idag, new ageigt som det kan låta är det uteslutande det som kan få mig att samla mig. Djupt andetag.

detta ständiga, ihållande, återkommande

...illamående. Nu är det här igen. Försöker koncentrera mig på jobbet, ett helt berg av doftkit som måste upp på webbshopen och nu har vu tydligen konstruerat ett nytt system för artikelnummer så jag måste hela tiden gå och fråga efter nya och då känna mig okompetent och osjälvständig.

Anyway. Igår fyllde Tobias år så idag är det försenat födelsedagsfirande som gäller. Om jag ändå hade varit lite tidigare ute hade vi fått bord på Imperiet men nu har det tydligen börjat gå allt bättre för dem för nu hade de inga kosher tider kvar. Too bad. Men mysig hemmagjord middag blir minst lika bra tror jag. Bara han kommer hit snart! Detta eviga längtande, det kanske är anledningen till mitt illamående? Alldeles möjligt tror jag.
Och tårta! jag måste köpa tårta! -note to self-

Imorgon kommer Desirée hem till Sverige men bara till Skåne, hon ska träffa morfar på väg hem från MIlano. (Vilken omväg, istället för att åka tillbaka till NY så åker man till Bjärnum. haha!) Och jag får inte träffa henne förräns... ja. Vem vet? Förhoppningsvis blir hon förflyttad till Italien någon av de första sex månaderna nästa år, och då kommer jag inte vara sen att åka ner och hälsa på (shoppa!!)
Och Mimmi stannar kvar i Indien.. egentligen skulle hon ha kommit hem på måndag men nu blir det tydligen en månad till - så jag är stuck med att ha ihjäl hennes blommor och palmer och orkidéer så lite som möjligt. Blast!
Ensam syster i Sverige, Stockholm. Är inte helt nöjd med allt just nu. Förändra det så kan tänkas? javisst! Men just nu sitter jag fast i tiden så att säga. Inte mycket kan göras just nu. Får försöka dra lärdom av erfarenheterna jag samlar på mig just i detta nu.
Bli mer buddist. Jag borde tänka mer buddistiskt.

Men allt blir allt lite svårare när man mår illa. Right? 

Creative woman!

parvin

Go girl.

gamla vänner.

Hemlängtan håller i sig. Jag vet inte om det är klimatet, att jag bor själv i en stor stad men jag känner mig olidligt ensam. Stockholm är kallt både bildligt och själsligt. Jag tror det hade varit annorlunda om vi inte hade bott isär. Men det är bara att håll ut till sommaren, what else can you do? Jag saknar min man väldasn mycket, thats all...
Och så har jag fått reda på att syrran inte kommer hem till julen. Första julen någonsin utan henne - känns inte ok. Visst, hon flyttar hem till Europa så vi kommer ju ses men det är ju något speciellt med julen tillsammans med ens familj. I år kommer jga fira både med min egen för att på annandagen åk till Tobias. Något jag längtar väldigt mycket efter just nu, mitt i novemberbluesen.

Heimweh

Det är mörkt, kallt och regn/snöigt. Hemlängtan kommer krypande. Längtan efter det man vet och kan från ens barndom/uppväxt. Obeskrivligt tråkigt och osexigt när man väl var där, man längtade bort vareviga dag. Men nu känns det småromantiskt och tryggt. Längtar efter människor man kännt hela livet, efter en trygg miljö där man inte luras av allt och alla. Där folk vet vem man är, är klara med att döma en och inte bryr sig ang det mesta.
Enkelt.
Jag vill hem. Situationen är ohållbar (just nu)

neeerd.

I am nerdier than 43% of all people. Are you a nerd? Click here to find out!

nya produkter, utcheckning och fotbollsgalan

Bloggar om de nya REN produkterna vi snart får in. Jag vill egentligen inte blogga om jobbsaker men dessa produkter har verkligen fångat min uppmärksamhet! Jag har inte testat några än men beskrivningen av dem räcker nog för att trollbinda mig. Sen är de 100% naturliga och veganvänliga, jag vill speciellt ha Ros otto oljeprodukterna - bra för en torrboll som mig.

Checkar ut från systermotellet idag, ska bli obeskrivligt skönt att få komma hem igen, med det nya köket och sovrummet. Det blir taklagsfest snart, skall försöka tajma in så att det passar så många av mina utspridda vänner som möjligt. Och nyår! då ska vi också hosta fest - stor en!

Och här kommer det mest otippade - jag och Amanda ska på fotbollsgalan nu på måndag! Galastass på hovet med dessa muskulösa bollfantaster. Roligt!

Helgen kommer att bli lugn. Idag flyttstäd hos min syster, måste köpa produkter jag använt upp och ersätta de förbrukade sakerna så hon inte märker något. Smyg smyg! Jag önskar dock att jag hade kunnat vara i Gävle för att fira Tobias pappa ikväll, Lailas present lät verkligen värd att se!
På lördag blir det partaj i Gubbängen, ska äntligen få träffa den där mystiska Parvin som Tobias pratat så mycket om. Det krävs ett möte nu när vi diskuterat både det ena och det andra på msn sen i somras nu.
Söndagen innebär mysprocent 100 och inget annat. Promenad kanske på sin topp.


Thanks for having a good camera-day.

Bilderna från Sahara Hotnights konserten blev riktigt bra. Inte behöver man en digital systemkamera för att lyckas! (darn, jag som hade intalat mig själv det som främsta argument för att ge mig själv en för tidig julklapp!)
josephineljustjennie

Balett!

Ibland kan det vara gynsammt att vara ett snällt butiksbiträde. För tre veckor sedan kom det in en skådespelare som skulle åka till Ryssland med sin ensemble och hade inte fått förskott på sitt traktamente och undrade därför lite försynt om han kunde få några prover med sig så han slapp lukta illa i redan illaluktande St Petersburg. Det fick han och som tack fick jag två biljetter till föreställningen han är med i: Romeo och Julia på Kungliga Operan!
image146

Sahara Hotnights på Tyrol

Och Amanda och jag blev fotade innan vi fick ta del av den BÄSTA Sahara konserten någonsin. Thanks Rockfoto!
37646-145

RSS 2.0