snowwhite

Vaknar med hundratio procent fullladdade batterier och bestämmer mig för en powerwalk innan inhandlandet av varierande specerier på ICA. Går ut i köket och får LA CHOCK. Nämen - jättemycket snö, så otrevligt!, är detta ett skämt?
Nyckfulla, åh så nyckfulla Gävle bjuder alltså mig på en grad plus och vitklädd mark. Vackert men kallt. Solen skiner and its time for me to go.

Fråga mig

Idag när jag stod där framför mitt fullproppade badrumsskåp som med hudterapeuters mått verkligen är till bristningsgränsen belamrat kom jag på att det finns en sak jag saknar med att jobba på Grooming, och det är att ge rekommendationer på hudvård och kroppsvård för att sedan träffa kunden en tid senare och höra de positiva/negativa reaktioner och utifrån det gå vidare med övriga tips på produkter.
Det är inte bara att sälja, det är att älska sitt jobb och önska att varje kund som lämnar butiken skall vara nöjd med det jag gav honom (skippar /henne för grooming är ett företag som i första hand säljer hudvård för män) - min kunskap och mitt engagemang.

Så idag, vänner, får ni fråga hudrelaterade frågor. Allt mellan himmel och jord! I'll try my best!

filmtajm

Efter att Amanda precis ätit en hel pizza för första gången i sitt liv tyckte jag att hon ändå var tvungen att testa en av mina scones. Plus att hon dricker en öl! På en onsdag! Så nu skall vi ge oss av mot filmstaden och se Juno. Mikket trefligt!

Brevskörd

Vissa dagar är det riktigt roligt att få brev. Idag var en dag då det var riktigt roligt! Dels fick jag en inbjudan till Austin Powers festen i Östersund om en månad och dels så damp det ner en väntad traderavinst. Två nycklar som snart skall utgöra någon form av smycke.

image253

Se mig baka, bröd och kaka

Bakade nyttig(are) scones till Tobias på morgonkvisten. Grahamsmjöl, vetekli och vetemjöl med russin serverade med björnbärsmarmelad. Tydligen smakade det väldigt bra. Se mig baka!

image252

Mindfulness

Det finns en man i mitt liv. Eller, egentligen finns det många men det finns en som är mig närmast. Han lär mig, stöttar mig, inspirerar mig och irriterar mig. En av de bästa sakerna han gör att han tipsar mig om saker han tror skulle kunna leda mig till personlig utveckling. En av hans tips har varit Audio Dharma och Gil Fronsdal.

Gil Fronsdal har en Ph.D. i Buddhist Studies från Stanford. OBSOBSOBS. Jag tror inte på New Age, jag går inte runt i haremsbyxor hemma och mässar mantran med rökelser i händerna. Men alla behöver meditera. Jag trodde aldrig det skulle kunna ge sådana psykologiska resultat, men det krävs att du gör det. No easy way, nono. Men resultaten, my friend, speaks for it self.

Du kan känna ett obehag mot att sätta dig ner och göra ingenting. För den enda gången vi gör ingenting är när vi väntar på att somna, och sömn räknas inte. Ett av Gils tal handlar om Mindfulness in plain english. Det är ett väldigt bra nybörjartalk för den oerfarne. För mig tog det tre gången (i rad) innan jag kunde koncentrera mig ett hundra procent på vad han sa. Tills dess flög tankarna runt som pingpongbollar och jag kunde inte fokusera, trots ihärdiga försök.
Anyways, hans talk om ovanstående ämne hittar du här. (amanda, this is the one i told you all about)

Ikväll, efter den mycket lyckade första kursträffen lyssnar jag på Mindfulness of eating. Också ett bra talk (än så länge) och jag jobbar på att bemästra mina ibland överhängande irritationer ang matintag.

too good to be.

Igår kväll när tobias och jag nådde tre indiers dörr hände något som fick mina ögon att tåras. Vi fick äntligen chansen att socialisera oss en god stund med världens finaste varelse, och jag trodde att jag drömde. Mummy loves you!

väntandes tider.

Klockan 20.30 rullar tobias tåg in på stationen och jag tänker överraska honom med att möta upp honom. Inte den mest avancerade överraskningen men jag vet att han kommer bli glad. sen blir det till att laga mat till en väldigt hungrig man. Sent, but what to do? Funderar på någon slags lax och grönsaker, kanske wok?
jag skall frossa i festis free. whoopdihoo!

too cool for school?

Sitter med första skoluppgiften inför kursstart imorgon. Uppgift nummer ett är BRA/DÅLIGT, vad är bra reklam? och vad är sämre? Det skall jag lämna min syn på till första lektionen.

Håller på att skära ut exempel ur senaste numret av Damernas Värld. Jag antar helt friskt att det är fritt fram att vara subjektiv, jag måste ju lämna min syn på vad jag tycker är bra/dålig reklam, för mig. Faller jag utanför ramarna för tänkt målgrupp kan ju inte reklamen ses som dålig, den var helt enkelt inte riktad till mig. Eller? Är jag inte på jakt efter en ny mascara så är inte reklamen ineffektiv bara för att jag bläddrar förbi den sidan. Poängen måste ju vara att nästa gång jag skall handla mascara så kommer jag ihåg den jag läste om i senaste numret av DV.

Tankarna flödar, pennan glöder. Im on a roll here trots inte hundraprocentig tillfriskning. Go me!

jag och oscar


Jag kommer att ha sällskap inatt. från 02:00-06:15. Oscar från Los Angeles kommer hem till mig och underhåller mig så länge jag orkar hålla mig vaken. Med denna förkylningen är risken stor att oscar inte kommer hit alls.

man är inte släkt för inte.

Som vi brukar säga, "pappa och fine är goda vänner." Och mopsordern fick ikväll ytterligare en medlem (dock med egentliga förhoppningar om en något större ras) hihi! :D 

Vilken hundras är du?

Åh, jag blev en dolph, ja! ja! LYCKA! Can't wait... (jag markerade i fetstilt det jag verkligen tycker stämmer in på mig)

Mops
Mops
Mopsen är barnvänlig, livlig och glad hund med charm, utstrålning och intelligens. Den passar bra med barn och andra husdjur. Mycket hund i litet format med stor personlighet som varierar från en mops till en annan. Mopsen är hundvärldens clown, fylld av energi och humor och den strålar sig gärna i uppmärksamhetsglansen. En mops vet hur man uppför sig. De är självsäkra nog att känna till sitt eget värde och är i princip orubbligt harmoniska. Mopsen älskar andra hundar, ju större desto bättre. Får den inte den uppmärksamhet den förväntar sig är det andras förlust, mopsen drar vidare till någon som bryr sig. Mopsen älskar att sitta i knäet, men är absolut ingen latmask. Tvärtom så är den oerhört energisk och med på det mesta, och det bästa den vet är att få komma ut på galej. Mopsen har inga jaktinstinkter men den är väldigt följsam och lätt att få väluppfostrad.

Gör testet här! och glöm inte berätta för mig vad du blev!

I en stam bulle

Packat&Klart! ja! score - de åker till Istanbul, superträffande, jag vill ju åka dit i maj. Och då skall jag se till att Tobias får turkmustach (seriously, det säger ALLT om hur du står typ politiskt och hur nostalgisk du är) med knorrar på slutet som betyder att man drömmer sig tillbaka till det ottomanska riket. Va roligt det hade varit! (kanske bara för mig...)

atjo atjo atjo PROSIT!

Vaknade precis mitt i fortsättning av sjukdomsserien förkylningen. Detta avsnittet innehåller fortfarande feber, rinnande näsan men något som är nytt är halsont och huvudvärk. Naturligtvis skiner solen som aldrig förr utanför för att håna mig men som tur är sänder svt2 Velvet så morgonen för något bra med sig också.
Amanda Lepore passar verkligen in i avsnittets tema Kitsch!

sicko

ögonen rinner, näsan rinner. det är sjukt. jag är sjuk! Och jag saknar min bussi...


till alla er som trodde jag var normal.

image250

till alla er som trodde carola var normal


17 dagar...

Dagen börjar utmärkt med ett medelpass på ringen klockan sju. Fortsatt med öppnandet av medlemsbrev från H&M där jag fått guldbonus vilket innebär ett presentkort på femhundra kronor. Score! Plus ett brev från läkare utan gränser där de berättar vad mina månatliga donationer under förra året bidrog med. Bland annat har de kunnat vaccinera över en miljon människor mot hjärnhinneinflammation i Burkina Faso. Jag misstänker att det inte är enbart mina gåvor som bidragit till denna fantastiska framgång... Helgen bjuder på blåsigt men soligt väder och förhoppningsvis Moderna Museet och Andy Warhol. Jag ska dessutom se om Stardust som jag och Amanda såg igår. Vi har en tendens att inte riktigt fokusera på filmer/tvserier vi ser utan snacka bort handlingen.
image249

no inspo.

Jag är tom på saker att skriva. Innebandyträning igår. Vi var så få närvarande att det fick bli 2 vs 3. Ingen rast och ingen vila I tell you. Springaspringaspringa, det var ett makalöst, ikke hållbart högt tempo. Men! Jag och killen i lag "tjejen" lyckades skicka in mål till höger och vänster - jag gjorde mål från andra sidan av planen trots att tobias vaktade buren! Igår var det trots vissa stunder av seriös frustation (slog nästan av skaftet mot målet när de lyckades överlista oss) en väldigt lättsam stämning och man kände knappt av den högkoncentrerade träningen. Inte förrän i de sista självande minuterna då det skulle avgöras vem som skulle ta hem segern kände man av de stummande benen eller den tunga andningen. Så ska det vara!
Har saknat lagsporter riktigt mycket märker jag. Still no korpenlag? Anyone? Really?

Sorry for the downtime....

image248

ombytlig var det...

Så jag ångrade mig igen och gick till slut på spelningen! Och jag ångrade mig inte en sekund - det var så bra!!
lykke3lykke2lykke1lykke4

Jag är ombytlig och mysig.

En positiv sak med mig är att jag lätt anpassar mig till nya situationen. Den nya situationen för kvällen ser ut som följer: Sushi, fredagsgodis och någon av dvdboxarna. Ah, med massor av mjukis och filt med tända ljus. Vill inte ge mig ut i kylan ever again!

DU kan vara singstar.

Jag ger upp. Ingenstans verkar det finnas det singstar jag ville ha så jag får beställa från internet. Istället fyndade jag två feta dvdboxar på Buylandos rea.
Snobbar som jobbar och
Kill Bill 1 & 2
Jackie Brown
Reservoir Dogs
From Dusk Till Dawn 1-3
Full Tilt Boogie
My Name Is Modesty Blaise
Grand Theft Parsons
ALLRIGHT!
image241

ladies night prep.

"I can't wait for the weekend to begin!" Iomed att Tobias åkte hem igår så kändes det som söndag (när ska det sluta göra ont att skiljas åt?) så att jag har helgen framför mig ospenderad känns som en trissvinst. Lykke Li ikväll, ladies night lördag, gävle söndag.
Ska försöka hitta ett singstar idag, men det verkar finnas så dåligt utbud. Varken OnOff, Game eller Åhléns hade många att skryta med. Undrar vart jag skall leta? Annars fick jag ju ett nytt Buzzspel av T som visade sig vara asroligt, får kanske utmana damerna i skvallerkunskap?

Åka till kungsholmen nu, hämta pass och luncha med syster.

Ive got the groove.

Mood: ON TOP!

Groove:
Lionel Richie - Brick House
Dropkick Murphys - I'm Shipping Up To Boston
Pulp - Common People
Robyn - Konitchiwa Bitches
Jamiroquai - Love Foolosophy
Starship - We Built This City
Will Smith - Miami
Earth wind and fire - Let's Groove
Flogging Molly - Drunken Lullabies
Mylo - Dr Pressure 
Rick James - Ghetto Life
Snoop Dogg - Sensual Seduction
Mando Diao - If I don't live today, then I might be here tomorrow
Devendra Banhart - I Feel Just Like A Child
Holy Hail - Born Of A Star
The Teenagers - Homecoming
The Cure - Friday I'm in lovebookclub

Hittat några titlar som jag vill beställa, någon som läst någon av dem som kan ge ris/ros? Eller tips på andra?

Celebutantes - Ruthanna Hopper & Amanda Goldberg
Young wives tales
- Adele Park
The lost city
- Henry Shukman
You dont love me
- Jonathan Lethem

Can I have it? please?

image240

hjärtegull

Vi hade ju vår alla hjärtans dag igår, då tobias egentligen hade sittning med sin klass men hade ingen lust att gå. Dock hade han lust att åka ner till mig, gå till Imperiet och äta middag. Middagen förlöpte allt annat än förutsägbart. Tårar och skratt, felbeställningar, världens godaste creme brulee och riktigt mysig stämning. Sen hyrde vi "Supersugen" och skrattade så tårarna sprutade. LIte väl blunt ibland men vissa repliker var min humor att jag trodde jag skulle dö. Nej, jag menar allvar, jag skrattade så jag kippade efter andan.
Somande i min babys armar. Kvällen kunde inte ha varit bättre.

Idag har vi njutit av min present till tobias nämligen frasierboxen del VI. Är det någon jag håller kär nästan lika mycket som T så är det Kelsey Grammer. Har även njutit av underbar choklad från mamma och ett supergulligt rosvykort från Tobias mamma, så oväntat och glädjande!

Bjuder på en härlig bild på min present till älsklingen, fortfarande inslagen
image239

stonewash?

Ah! TUR att man var för liten för att komma ihåg det här (jag är den lilla palten i mitten som ännu inte insett mina syskons modemisstag i framtida ögon) Stentvättade jeans nerstoppade i frottetubsockor, gärna med typ två ränder på resåren, i seglarskor av skinn. Gosh. Highfashion, really? Annars är det en helt underbar bild, ligger mig varmt om hjärtat, indeed. Älskar dig mormor.
image238

GI FTW

Jag är förälskad!  Smet in på Gunnarssons på Götgatan när jag var på väg hem från dagens till största del ofullbordade ärenderunda (fick i alla fall tag i present till T och kort att skicka till Helena och mina fina päron).
Stod och valde mellan ett dinkel och Gi-bröd. Jag är ingen stor brödätare men det fick bli det sistnämnda. Åh fy fantomen va gott det var!! Har precis avnjutit två gudomliga mackor. Receptet är  tydligen surdeg, russin (som enda sötningskälla) solrosfrön, linfrö och klippt råg. Med lite kalkonbröst, avokado och gurka på ena och tonfiskpastej och gurka på den andra sitter jag nu här helt förstummad över hur gott bröd (nyttigt bröd!) kan vara. Mätt och glad!

dancedancedance

Solen skiner, ska ge mig ut på söders gator snart, lyssnar på Lykke Li, längtar till ikväll, fredag och lördag. Pappa kommer hit i helgen. brabra!
Imperietmiddag ikväll med mylove. vet redan precis vad jag vill ha (har aldrig ätit något annat där för min rätt är så god att jag inte vill riskera att något annat inte smakar minst lika gastkramande.)

Pappa och jag var funktionärer vid Vasaloppet -96? Skid/snowboardåkaren i mig längtar ut till branta backen..
image237

27 dagar....

Och efter en smärre överdos på paraflex och panodil kan jag nog kalla mig kurant igen. Powerwalk med Amanda ikväll, skönt att få komma ut och lämna min säng. Passade på att städa rent och byta lakan till lyxiga satinpåslakan för en fräsch nystart på veckan. Jag lyfter nog snart, mitt hjärta känns lätt som en fjäder av flera olika orsaker..

Cheesetray to go

Kan inte alla rösta på min knäckemacka bara för att den är fulsöt och lite hjälplös?

GIVE ME.

image234På väg hem till mig nu via min syster i New York (don't you just hate it när säljare från amazon inte skickar internationellt?!) är denna underbara boken till höger. Min nya idol, helt klart. Jag är uppvuxen i ett till utsidan renodlat art deco/funkis hus och numera bor ju mina päron i ett annat fantastiskt dito. Därför kommer jag alltid tycka att art deco är fascinerande, inspirerande och häftigast. På andraplats kommer Art Nouveau, vilket man kan bevittna i mitt eget vardagsrum:

Rockring

image233

Ha! Vilket skämt. Flygresa + biljett kostar lika mycket som bussresa + biljett med festivalbussen. Flyresan tar 2 timmar jämför med den trånga bussen som tar 25. Hard choice?

Helgen i bilder.

För att pigga upp mig och min onda rygg har jag pillat lite på bilderna från helgen. Det var alltså 80's night på Marie Laveau på fredagen och magsjuka/bisarr jackassafton på lördagen.
Imorgon tror jag att jag skall gå och köpa singstar, men det finns ju typ en ziljon olika upplagor och vilken är roligast? Några förslag?
Anyways. Pics to make you smile:
 

jag och Mr T.


illailla

Rosenlunds vårdcentral gav mig panodil och paraflax, nej förlåt, paraflex på recept. Har så ont att jag svettas, ska strippa och lägga mig i det svala sovrummet och vänta på att den muskelavslappnande medicinen kicks in.


chocoshaky

Syrran ringde precis.. vi skulle ju ha mötts upp på stan och letat kläder tillsammans men på grund av att jag ligger pall i sängen så blev det ju inte av, men nu är hon i alla fall på väg hem till mig för att lämna resterna av en chokladkaka hon bakat till sin Indienreunionfest i fredags. Mottages väldigt gärna.
Allmosor till de handikappade!

träningssummering

Träningsveckan #SEX

Måndag: Innebandy 60 minuter.
Tisdag: Aerobics 60 minuter.
Onsdag: 40 minuter promenad.
Torsdag: Pilates 60 minuter på morgonen, spinning 60 minuter på kvällen.
Fredag: Aerobics 60 minuter, plus både bugg och energisk dans på Marie Levau.
Lördag: 55 minuter powerwalk.
Söndag: Medeljympa 60 minuter.

Hell yeah. Denna veckan lär inte bli lika grym pga ryggskottet. Läser här och blir tankfull. Men så länge det är roligt är det no probs. hoppas bara smärtan går över snart!


28 dagar...och akutlumbago!

Helt ok imorse, böjde mig ner efter fiberberikade havregryn. Smack! Det gör ont att svälja, jag vet inte hur jag skall få upp skeden med gröt till min mun och smärtan är så intensiv att jag vid de värsta attackerna bara kan toppandas. Och inte ens när man stånkar fram det latinska ordet för ryggskott till rosenlunds vårdcentrals växel ger de mig en tid right here, right now. utan 14.15!
Lumbago önskar jag inte ens min värsta fiende. Det här gör ont.. det värsta är andningen, när det gör som mest ont känns det som om jag inte kan ta ens ett pytteandetag. Som att andas genom ett sugrör...
I'll try i anyway, har hört att syre är en ganska essentiell del av livet.
Sängen nu, ligga helt blickstill.

can I offer you my services?

Istället för att börja sälja mig själv på gatan så flyttar jag in i vardagsrummet. Och istället för det man bruka offerera på gatan säljer jag andra "omhändertagande" tjänster.
För om man är massageterapeut och hudterapeut, äger en skön Tarsusbänk, varför inte erbjuda nära, kära och bekanta en chans att för en billig penning få en skön helkroppsmassage, en proffsig töjning eller en välbehövlig manikyr?
Special price for you my friend!

29 dagar...

...and counting!

att leva med ett monster i magen.

Nej, det handlar inte om graviditet, utan att hela tiden bli påmind om att något inte stämmer i kistan. Utan tillstymmelse till orsak blev jag naturligtvis matförgiftad/magsjuk igår så förfesten förlöpte på ett väldigt annorlunda sätt. Jag kräktes, drack vin, blev naturligtvis berusad väldigt fort, kräktes igen, åt lite banan och drack vatten men nej, kräktes igen. Jag tänkte inte ge upp, hade längtat efter Landets treårsfest hela veckan och praktiskt tvingat med mig Amanda och Tobias, så hela tiden intalade jag mig själv att det skulle gå över... och det gjorde det!
Lite för sent dock.. visst, vi hade fortfarande hunnit ut dit och hade kunnat vara där goda två timmar men då satt mina underbara bundsförvanter och åt mat och till slut fastnade vi framför Jackassmarathonet på MTV. Kvällen var bisarr men rolig och nu har jag siktet klart inställt på ladies night på lördag. Och tills dess kanske jag har lurat ner Elg från Gävle, dra på trissor!

Tobias har åkt norrut, jag ska på ett medelpass snart och resten av kvällen ska jag fortsätta läsa book of dead.
peace out.

today.

Dagens humör: head in the clouds
Dagens mående: se ovan
Dagens frisyr: pony..play?
Dagens klädsel: långkalsonger, mjukis, t-tröja
Dagens planer: duscha, slappa, dricka, dansa
Dagens materiella vill ha: helvita converse och singstar
Dagens längtan: Tobiastobiastobias
Dagens fundering: what to eat?
Dagens beroende: helt klart en dusch. I stink!
Dagens tråkigaste: vädret.
Dagens tidning: Södermalmsnytt
Dagens låt: Nancy Sinatra - Bang Bang
Dagens tid : 12.20
Dagens göra : läsa Book of the dead 
Dagens borde göra : ingenting faktiskt. what a relief!
Dagens har gjort : powerwalkat, pratat med päronen
Dagens tankar : tankar angående gårdagens lyckade utgång
Dagens Övrigt : för övrigt är jag väldans sugen på att se Kill Bill

If I ain't got him.


superhjältetomat?

Jag undrar vem av mina föräldrar, eller vem i min släkt som har gett mig superhjältegener. Utekvällen igår rör mig inte det minsta, jag mår oförskämt bra, och skall ut på en powerwalkrunda nu. To the rescue!
Utgången igår var så lyckad! Vi började så smått här hemma med dansmatta och rosévin, sen fortsatte dansandet fast på Marie Laveau som kvällen till ära hade I love the 80's tema. Åh, åh! Dansadansadansa. Hade verkligen en underbar afton som avslutades med tunnbrödsrulle och smsmarathon. ah. sweet days.
Ikväll blir det till att dansadansadansa igen, fast ute på Telefonplan. 3 års kalas för Landet. The happy place, where all the good ppl go.

its all about the money, its all about the DUM DUM.....

Speakerröster till reklamer är så otroligt ofattbart munviga. Det går så fort!
VimåstehanågonsompratarhysterisktfortsåingenhinnertänkaefterattdetvisäljerärSKIT.
De kan ju inte ha pitchat rösten heller för tonfallet är fortfarande normal. Var lär man sig att prata sådär fort? Har de en speciell klass på typ... scenskolan för det? Eller medborgarskolans "Tre lördag i mars håller vi jagtalarutanmellanrumkurs. inga förkunskaper krävs. Bara att du har en drygt, påträngande röst."
ah. random thoughs.

gammal kärlek rostar aldrig. ALDRIG.

image223När jag gick i mellanstadiet var jag besatt av David Duchovnny. Jag har/hade en pärm med 52(!) sidor tidningsurklipp och jag har t.o.m hans autograf inramad. Jag var upp över öronen kär i honom och jag hatade Tea Leoni lika besinningslöst. Och nu ser jag honom igen, ironiskt nog, på torsdagar (Arkiv X gamla sändningsdag, hehe...) Och det är bra, så bra. Californication är seriEN att följa.


häck väck våt fläck!

Åh, jag fick mig en riktigt treat efter att jag kämpat mig igenom ett värsting spinningpass (under timmen förstod jag verkligen vad tanken bakom ögonbryn är) med maxpuls, ansträngd andning och mjölksyra i hela låren. På nedvarvningen hade ledaren valt en låt som jag aldrig har hört på friskis klasser innan och jag blev så glad! Solar Stone - Seven Cities minsann. Tankarna gick direkt till Becca och vår höga ljudvolym på Backa. Gosh, va intensivt minnena kändes!
Vissa saknar man så det gör ont.
image222

nodress.

Det blidde ingen klänning (den fula som var fin) idag, priset låg över smärtgränsen för vad ett H&M plagg (eller vilket som helst med min ingen inkomtsbudget) får kosta. Däremot en billig kjol som hade assförsnyggande egenskaper, det gillar vi.
Däremot gillar jag inte att jag blir illamående av de nya glajjorna. Balanssinnet blir lite rubbat tydligen, så verkligheten blir snurrig och ostabil. Måste hålla mig i ledstången när jag går nerför trappor, så illa är det! Känner mig som 1. en alkis. 2. en väldigt gammal person. 3. en väldigt ung person. Allt samtidigt.

Åh! när jag idag var hos polisen för att fixa nytt pass kom Eddie Izzard och slog sig ner bredvid mig. Var tvungen att skicka ett sms till Laila om att man inte får vara lik någon mycket, det skapar oreda hos andra människor. Trots den roliga incidenten på polisen så blev det inget smile i passet. Ingen jackiearklövsflickväns min heller, tackar för det. Den ofantligt tråkige polisen bakom disken som vägrade vara lättsam med mig bidrog definitivt till att jag slappnade av i smilandets muskler. Jag är fortfarande lite snurrig men efter sushi och sömn mår jag lite bättre.

image219

förgrymmad.

Jag känner mig lite förgrymmad. Det är så mycket som inte finns i detta landet; Sephora, BaskinRobbins, Henri Bendel. Pret a Manger, Petco.... Men framför allt sephora... och nu när johanna tog pick och pack, fyttade och stängde ner c/o stockholm, vart ska man ta vägen då? I ought to know, men det finns inget som kan mätas med c/o. Och när jag tänker på det, så blir jag ännu mer arg på sättet som Gina Tricot totalförstört den underbara lokalen med det mäktiga fönstret och de fina golvet. Hujedamig....

pilates och gröt.

Första pilatespasset - check! Och HUR jobbigt kan det bli att ligga helt still på en matta och vifta lite med armar och ben? Jo, I tell you, hur jobbigt som helst! Speciellt sista övning kallad "hundreds" höll på att ta kål på mig. Kände hur de stackars magmusklerna skrek av smärta och känner fortfarande hur bålmuskulaturen (nämner dem på latin för mig själv) är helt biffade. Wow säger jag bara.
Men jag är en sådan typ av person som inte känner att jag har tränat om jag inte är genomsvettig så i eftermiddag får det bli ett spinningpass, det första på länge, på ringen. Där kan vi prata svettas!

Nu sitter jag med min eminenta frulle - 0,5 port fiberberikad havregrynsgröt med loppfrö, krossade linfrö, kanel och 0,5 banan. Låglaktos mjölk till den, tack!
Ska åka till kungsholmen och fixa passet idag. Sedan träffa Amanda på lunchtimmen för att inhandla en klännig på HM. Igår när vi var där så utmanade vi varann att prova det fulaste plagget vi kunde hitta. Jag hittade en till synes horribel stickad klänning som, när den kom på, var något av det sötaste jag sett!

något för mig?

image218Kanske är det mitt kall? Man vet aldrig men nu har jag i alla fall visat intresse, får se vart det bär av. Roligt!!

dripp dropp.

Nej! Mina planer är förstörda. Usch, varför ska det regna idag för? Skulle ju powerwalkat till kungsholmen och fixat nytt pass. Gör jag det nu kommer jag se ut som en dränkt katt. Förra passet: gangster/tjuv/jackie arklövs tjej. Nya passet: Dyblöt med mascaran under ögonen.
Naj, det får bli tuben tur och retur.

Sen blir det att gå till Occhio och hämta glajjorna! Spännande I must say.
Sov alldels för länge så nu lär jag lägga på en kålpudding...

i god tid.

Man måste vara i förbryllande god tid om man vill få plats på klasserna i Skrapan. Mitt älskade aerobicspass med Ida börjar först kl 18 men redan nu skall jag gå och byta om för att gå dit och logga in i samma stund som de släpper platserna och de hungrande träningspumorna lösa så vi kan riva och klättra över varandra för att få bästa platsen längst fram i salen.
Min ursäkt är att jag är så kort, och inte ser ett dyft om jag står längst bak som en tyst mus. Sen har jag ju en tendens att knuffa bort andra, redan som 6åring hade jag hela pianot på FAO Schwarz för mig själv, försökte någon göra entré fick de en vass armbåge i sidan och en skarp blick. Om det är någon som inte vet vilken piano jag talar om så var det med i filmen Big med Tom Hanks från 1988:

innebandy vs massiv träningsvärk

Så, ikväll, för första gången sedan jag tog studenten och slutade i skollaget fick jag chansen att snöra på mig högfriktionsskorna, fatta klubban och springa till blodsmaken kom. Fasen va roligt de var! Det är helt omöjligt att spela med killar, det är som att deras uppfattningsförmåga och reaktionstid är halverad by nature!
Men mersmak fick jag och är nu het på att samla ihop ett gäng flickor i stan som är villiga att en kväll i veckan samlas och köra lite bollspel. Korpen anyone?
Duscha, sen däcka i sängen om det inte blir lite Call of Duty II först dvs...

nejmen nu blommar det

Bilddagboken tycker att man skall sjunka så lågt att man skapar konst av knäckebröd för en iPhone..... What people to for material things.... Mygawd.


nu vågar jag blogga igen.

Måndag idag, är kvar i Gävle.
Helgen var....omtumlande?

Kom hit på fredagen, åt lunch med Tobias, vandrade sedan runt på stadens gator och torg, blev senil (for sure!) hittade highwaist byxor på rea (tydligen säljer de dåligt i gävle - enligt butiksbiträdet vågar ingen ha den modellen här - HA!)
Åkte till sandra på kvällen och hade verkligen supermysigt/roligt. Skrattattacker med sedvanlig magkramp.
Taxi in till stan och hem till Frida. Singstar, öppnandet av rosévinet (ajaj, nej nej!) och vidare till heartbreak. Tänker inte beskriva i detalj hur kvällen slutade men jag vaknade på badrumsgolvet morgonen därpå med täcke och kudde. Detaljerna är för horribla.

Lördagen var mysig, kalas hos Helen med sju sorters bakverk och middag på church street på kvällen. gick och lade oss lika samtidigt som tidigt, vilket är väldigt ovanligt för oss.

Söndagen bjöd på sconesbakning ala Amandastyle, hemmagjorda hamburgare, macademia nutbrittle och will farrell. Och snöbollskrig förstås! Lyckades pricka tobias mitt på näsan/i munnen. Moahaha. Victory!!

Måndag bjuder på ett berg av disk och ikväll, två timmar innebandy med grabbarna grus. wohaa!

RSS 2.0