I'm ok You're ok

Efter fjällen så har jag fått nytt perspektiv på saker och ting. Det är mycket som ska processas och gås igenom. Men räds inte vänner, jag är OK!

.

I’d rather change my mind and succeed than have my own way and fail. Success without conflict is unrealistic.

mer till fjälls

Idag var jag riktigt deprimerad när jag stod vid kopiatorn och hörde regnet smattra mot fönsterrutorna. Vidare blir det inte bättre av att jag hör folk säga saker som "jaha, då var denna sommaren över" "höstmode" "höstrusk".
Är det ingen som har förstått att jag inte har haft semester ännu?? På fredag så far vi till bästkusten och Frösakull. En vecka i Halland/Skåne med inplanerat bröllop och inte så mycket mer.
Bila upp till Stockholm nästa måndag, på tisdag kväll går nattåget till Gällivare med finaste Sarah, en veckas fjällvandring. Så sommaren - nej den är inte över! Inte förrän JAG också har haft semester!

Skulle väl egentligen bara browsa inne på Naturkompaniet på min promenad hem från jobbet, men kom på bättre tankar: att jag skulle fylla på fjällpackningen avsevärt och kom därför därifrån med en buff, två merinoullströjor och ett par tunna handskar. Sådär, nu är jag definitivt klar!

komsi komsi

Det ösregnar.. hemma står mina vibrams och kallar på mig. Jag längtar.

alla barnen bor i västra skogen

Igår gjorde jag husesyn hos min gode vän Martin som köpt lägenhet i västa skogen. Mycket mysigt! Från coh emd nu heter det sherwoodskogen.
Vi hade musikquiz och kom fram till att vi båda är relativt bevandrade inom musik, kollade på Stephen Frys program QI, Family Guy och gjorde egna "alla barnen" - skämt. De höll relativt god nivå, men Martins hade en elakartad underton tyckte jag nog. T.ex "Alla barnen åt fint utom Josefine, för hon var ett svin." Whats up with that?
När jag sen skulle ge tillbaka med samma mynt kom jag inte på något som rimmade på Martin, och jag fortsätter gå bet. Någon som kan ett med Martin? Hilfe, bitte!

Angående sängen hade vi bestämt oss igår. Fick reda på att SOVA har en fördelaktig avbetalningsplan på 6 månader och skulle slå till. Då visade det sig att man är tvungen att ha haft en fast anställning i sex månader för att kunna bli accepterad. Någon som känner för att stå som köpare av vår säng och som vill få betalt av oss i 6 månader? Anyone?
Tobias säger att hans kall köpa en strandmadrass (!!) från Granit och sova på golvet från och med nu om det inte blir någon säng. Sängsituationen i det här hemmet är alltså fullt ut katastrofal.

Det ösregnar ute och det är två dagar kvar tills jag får semester. In i kaklet, sista spurten nu. Pragmatismen och  känslan för effektivitet är på Topp (no pun intended)

rrrrrulla på rrrrrren

Igårkväll styrde vi kosan mot Hjorthagen, killen och jag. Vi hade blivit rekommenderade av Tobias tjejkompis att gå till sångpedagogen Ceca om det fanns några frågetetcken inför vårt framträdande på min systers bröllop nästa lördag. Då jag inte sjungit "ordentligt" på flera år kände jag att det verkligen behövdes. Man vill ju inte ha några fula skarvar som tittar fram dagen tilll ära.

Vilken människa! Hon kan vara en av de varmaste, mest öppna och hjärtliga - samtidigt strukturerade och proffesionella personer jag någonsin har mött. Hon tog bokstavligt talat emot oss med öppna armar, avdramatiserade all uppsjungning och teknikövning så att jag inte behövde känna att jag skulle visa mig på styva linan och gav oss ovärderliga tips på hur vi skulle framföra låten som är Ronan Keatings  "This I promise you".

Och som hon förbättrade min sång, och vårt framträdande! Herregud, nu låter det ju riktigt bra! Kan inte vänta tills vi står längst fram i kapellet och skall sjunga, det känns som vi är på safe grounds. I tunnelbanan hem skakade vi hand på att vi ska repa 15 minuter varje dag, så att muskelminnet i stämbanden aktiveras. Ceca sa att det lät bara säkrare och renare varje gång jag sjöng låten så nu blir det att sjunga, sjunga, sjunga! Och vet ni? Jag blev så himla upprymd, sprudlande och peppad av att sjunga med Ceca så nu vill jag absolut gå hos henne regelbundet!
Cesa har både varit sångcoach i Fame factory, coachat musikalartister samt bl.a: Loa Falkman, Robert Gustafsson och Suzanne Reuter.


Avslutningsordet blir eufori.

somliga bäddar får man ligga

Som vi har tumlat runt i sänghalmen idag! På mage, på rygg, på sidan. Ny säng står på inköpslistan sedan ett halvår tillbaka då den vi har nu är katastrofalt oskön. Tobias sover faktiskt hellre på golvet! Så ut till Sickla köpcentrum begav vi oss, och Atlantis Sängspecialisten och Sängjätten besöktes. Kontinentalsäng, det är det vi vill ha efter att ha haft ramsäng i fem år.
Nu vet vi vilken hårdhet vi skall ha. Svårigheten var att enas. Jag hittade min perfeka säng i ena affären, och såklart hittade Tobias sin favorit i den andra...

På tisdag blir det ett besök på SOVA Sveavägen för ett försök till att hitta vår drömbädd. Kanske Ekornes Svane Senses kan vara något?

Den ser orimligt skön ut på bild, mer än man kan säga om vårt Malmmayhem i sovrummet!

Utöver sängliggeriet ägnade jag mig åt att inhandla ännu mer proviant till fjällvandringen, igår köpte jag frystorkad mat från bland annat Mountain House till mig och Sarah så det stod härliga till! Och härlig var även den innehållsförteckning jag fann på påsarna innehållandes Potatis och lax i krämig dillsås, lyssna till det här: potatis, mjölk, lök, lax, grädde, vegetarisk olja, mjöl, dill, peppar och salt!
Mountain House, som kommer från Oregon i USA är världens största varumärke inom turmat för friluftsliv. De startade med att förse NASAs astronauter med mat i rymden! Skillat folk alltså.
Barsen jag köpte kommer från Natural Balance Foods, heter Trek och är fria från genmanipulerade ingredienser, tillsatsämnen och socker. Den med mixed berries innehåller
Dadlar (42%), Sojaflingor (15%), Russin (14%), Hallon (0.5%), Jordgubbar (0.25%), Ginsengextrakt, Ginkoextrakt, Äppeljuice, Havre.

Jag kan knappt fatta att det bara är drygt två veckor kvar tills vi beger oss av med nattåget mot Gällivare, sedan buss till Ritsem, sen båt, sen: Padjelantaleden... Jag längtar innerligt!


sunnysundaymorning


RSS 2.0