I did it!!

93,5/108 på anatomitentan = 86% (godkänt var 80%)
I dit it!!

Jag vet att ni inte hör från mig här så mycket. Och jag lovar, att om jag hade tid så skulle jag blogga. Detta inlägget skriver jag i all hast innan jag dyker ner i böckerna igen. Jag har aldrig varit såhär upptagen om dagarna, varje minut är dyrbar pluggtid!

Twittrar gör jag däremot i parti och minut - följ mig här!

Jag kan avslöja här i bloggen att jag grunnar på att anmäla mig till ett ultralopp den 7e maj (mest så jag slipper våndas över huruvida jag skall springa Springcross igen..)
26 km. Någon som är med mig?

ibland är det för mörkt på vintern


och då lyssnar vi på Kristofer Åström, eller hur? När det är lite för mörkt/kallt?

back from the dead

Oj. Hur var det nu man bloggade? Det har verkligen inte funnit tid för något som heter utanförskolanaktiviteter,  jag har för bövelen till och med lämnat bort min hund för att kunna totalfokusera på skolan. PT-School. Steg 1. Som tog slut i söndags!
Japp, steg ett med 11h skoldagar nio dagar på raken är avklarade sedan i söndags - nu skall jag tenta av ämnena och valde en extremaggressiv approach - att tenta av anatomidelen som de rekommenderar att man pluggar 30 h till. Imorrn. Imorrn ska jag kunna en sjuhelvetes massa muskler, ursprung fäste och funktioner. Jepp, och det finns faktiskt en chans, om än liten att jag klarar det!

För övrigt har jag träffat helt makalösa människor. Helt underbara. Vad skulle jag ta mig till i skolan om de inte var där? Jag skrattar varje dag, ibland så jag gråter. Bara sådär.

Eric, jag och skelettet, det här är hur jag spenderar mina dagar.

När jag inte går på amerikanska restaurangkedjor och firar valentin efter alla andra.

Eller lyssnar på Cornelis på Cirkus

eller fikar med grabben min

eller umgås med favoriterna.

sömnig inåtrotation

Somnade med huvudet i Tobias knä igår när vi skulle kolla på House (då förstår ni hur trött jag är på kvällarna) och hade börjat prata i sömnen. Gulligt må tyckas, men vet ni vad jag hade mumlat om??
Muskler!
"Men då kan ju den hjälpa till med inåtrotation i höftleden" hade jag sagt.

Jag håller på att hjärntvättas! And loving it.

Morgonkorven


hejhej! God Morgon! Hoppas ni mår bra!

(jag går hemifrån 07.30 och kommer hem 19.30. Min hjärna är en fullmatad korv, jag älskar mina peeps och jag sover som ett barn. Livet är hektiskt!)

håll i hatten!

Det känns som jag har suttit längst fram i världens snabbaste karusell som dundrat rakt fram genom hela dagen. Undrar om hela mitt ansikte fortfarande är slickat åt sidorna/bakåt? Vilket utlärningstempo, Tjoff, tjoff tjoff!! *slår med handen i utsträckt handflata likt en innebandycoach*
Men! Jag har bara haft mungiporna vid öronen idag. Vilken energi! Vilket engagemang hos både lärare och elever. Vilka underbara klasskompisar. Som jag har skrattat idag, helt fantastiskt.
Det här är rätt för mig.


-zoom out-

Nu försvinner jag mer eller mindre in i en vakuumzon där varje dag består av 11 timmar i skolbänken. Skolväskan packad, med både matlåda och en Celsius. Var tvingad att börja dagen med en Bamyl Koffein för att råda bot på den skallebang alla gapiga fulla människor på tunnelbanan hem planterade inuti min skalle inatt.

Tills vi ses igen får ni nöja er med en liten klätterfilm. Jag klarade den lila leden inklusive ett överhäng (helt enkelt när man klättrar mer eller mindre horisontellt upp och ner) i torsdags (AWESOME!) men när vi skulle få med det på film - ja då klarade jag det inte såklart (med "att klara det" menas att jag kom upp till greppet jag missar och vidare uppför väggen).
Man får inte använda grepp som inte har samma färg som leden man klättrar.

Flitiga Lisa (aka pragmatiska Josefine)

Klockan är blott elva och ändå har jag hunnit
  1. Varit först in på ICA när de öppnade med mina pantflaskor
  2. Handlat mat
  3. Lagat två långpannor fläskpannkaka och en långpanna tacopaj (anledningen till denna arla och omfattande matlagning är att jag måste ha matlådor i mängder nu - imorgon drar PT steg 1 igång med 11 timmars skoldagar i 1,5 vecka. Jag kommer således vara helt död och inte besitta kraften att laga någon mat, och nåt färdigmatsträsk vill jag ju inte hamna i nu när man ska bli PT!)
  4. Tvättat 6 tvättar
  5. slutligen: varit ute med Nessla
Nu fortsätter dagen med följande:
vinterkampanj på Addnature

När andra trånar efter Elin Klings kraktioner som släpps idag så hängde jag (nästan) på låset till Addnature - vinterkampanjen drog igång och jag hade sett ut några saker som tilltalade mig från Houdini och Patagonia. Inte anade jag att jag skulle bli kvar och hänga med en kille från personalen och snacka klättring, snowboard och utrustning hur länge som helst! Mycket trevlig förmiddag, och så nöjd jag blev med det jag fick med mig hem. Sötast var nog spontanköpet av handledsvärmare för barn som passade ypperligt på mina yttepytte små händer/handleder!

representin' Södermalm!

utmaningen avklarad!


YES!
Jag klarade alla mål jag satte upp för mig själv idag. Alla tre passen blev avklarade och jag har pluggat anatomi, fysiologi och näringslära precis hela dagen. Nu väntar en lång dusch och ompyssling av mitt yttre.

post spinning

Vad brukar ni göra efter ni har kommit hem efter ett morgonspinningpass? Stretcha? Dricka mer vatten? Duscha?

Vad jag gör? Pumpar Creedence Clearwater Revival och dansar i köket, but of course! *drar ner den mentala cowboyhatten i pannan* Let's go darling!

Undertecknads förberedelser kl 06.00. OCD på den du!


veckans utmaning

Imorgon står veckans utmaning för dörren! Förra måndagen körde jag 50% av alla pass på Skrapan. Imorgon blir det utspritt över två lokaler och även tidsmässigt. Utmaningen börjar med spinning på morgonen, för att på eftermiddagen följas upp av Skivstång och Step 2.

Utmanar du dig själv denna vecka?


RSS 2.0