tell noone about tonight

såhär ser vi ut nu, med några glas vin i rösterna och i kropparna.





Today is the dag

Jag känner mig så duktig.
Jag hanterade jobbiga saker jag hade framför mig redan igår. I vårt hushåll har vi ett fack där alla kvitton hamnar efter att vi handlat. När finanserna skall redas upp i slutet av månaden så sitter man där med pannan i djupa veck och skall räkna. Plus och minus, debet och kredit. But now its done and I did it.

Sen till den där pressreleasen... ja.. what about it? Jag fick ju då den underbara fördelen att skriva om choklad. Ett tyskt företag som erbjuder chokladkakor som man gjort själv. Först väljer man mjölk, mörk eller vit choklad, sen har man 80 ingredienser att välja på, från blåbär till anis, kanel, fänkål och för den extravagante finns även äkta guldpulver. När allt är klart namnger man också sin personliga choklad.
Och där satt jag, dag två på min geishamani och försökte slå bort tankarna på rosa omslagspapper när jag skrev och tittade på bilder av choklad.
But still, I made it through the day.

Sparks!

Giss vad som precis landade på min hallmatta?! Mina absoluta favoriters nya skiva, jag sitter med hörlurar och lyssnar med en skön känsla i kroppen. Underbart!



Soundtrack till Tokyo

Jag och Tobias har ett soundtrack till vår Japanresa. Det kan hända att det händer något stort när vi är borta.

backtoback from Gävle

So, helgen i Gävle gick alldeles för snabbt. Idag väntar den där pressreleasen som jag inte skrev, storstädning av boendet inför bästa Mattias besöket och baconätning. Jag är tokig i bacon.
Och jag är ofattbart ointressant idag.

snön ligger vit på taken

..endast jag och Tobias pappa är vakna... Ganska behagligt är det ändå, att vakna vid denna arla timme. Jag smög mig ner på nedervåningen för att fota ut i den nästintill magiska stillheten, med snön och djurspåren på tomten.

Nu ska jag sätta i hörlurar och bena vidare i mina fyra säsonger av Lost, utan att väcka älsklingen som ligger precis bakom mig i denna mysiga men ack så lilla säng. Tänk att den brukade vara vår permanenta, innan vi skaffade 1.80 sängen vi har hemma.
Fast, med tanke på att vi delade en 90 säng i tre månader när vi bodde i Cambridge så känns denna lyxig i jämförelse.
Nog sagt om det.

i'm lost.

tolv minus men varmt

Snö, så långt ögat kan nå. Det är prognosen för hur det ser ut här i Gävle. Idag fyller fina Laila 28 och hon anländer hit under dagen för att bli firad av hela storfamiljen- Det hade känts bra, om det inte var så att jag glömde hennes födelsedagspresent hemma i rena paniken, då vi upptäckte att vi inte hade packat klart och tåget till Uppsala där vi skulle bli upphämtade skulle gå om 17 minuter.

Just nu ligger vi i sängen och myser med Hunden....som är en katt. Ska träna spinning kl 11.
Lördagar är fina.

Bra mat vs Dålig mat

En debatt ledd av Erik Fichtelius angående vad det är vi hittar på hyllorna eller i diskarna. Vilken bild är det vi har om den mat vi stoppar i oss? Vad är riktig mat?

DELTAGARE:
Mats-Eric Nilsson, journalist och författare till Den hemliga kocken och Äkta vara (verkligen läsvärda böcker!!)
Marit Paulsen, politiker och författare 
Jan Bertoft, generalsekreterare Sveriges Konsumenter 
Carl-Axel Wildt, Överviktigas riksförbund 
Danyel Couet, kock 
Jan Sjögren, Livsmedlesverket - enheten för kommunstöd 
Lisbeth Kohls, ICA - chef Kund & Kvalitet 
Klas Hesselman, VD SIK-institutet för Livsmedel och Bioteknik 
Ingemar Grön, forsknings- och utvecklingschef Pågens 
Agneta Dreber, VD Livsmedelsföretagen


Jag är väl en ful fisk med ett ben i varje gryt (en glad blandning av djur där, hihi) men jag lyssnar nästan mest på de som måste försvara sig. Och funderar; hur har de tänkt på pressavdelningen på tex ICA? PR ansvarig, hur har hon/han tänkt, blivit medietränad osv. Kommer ju at bli mitt framtida jobb, så min radar är inställd på att snappa upp från alla håll och kanter (även om jag inte skulle kunna hitta det i mitt hjärta att försvara varor som ovan gör).

HIIT

Imorse var det dags för första HIIT passet, eller Högintensiv intervallträning om man så vill. Tobias följde med och tog varvstider och peppade.
Minus två visade termometern och jag frrrrös i min lilla vindjacka, men när vi väl var hemma så flödade svetten. Fy så jobbigt det var!!
Sträckan jag sprang var 170 meter, och antalet gånger var femton. Sista rundan var det så mycket mjölksyra i benen att jag stapplade i mål (inte bra alls, nästa gång får jag inte fälla ut så mycket.)
Den totala löptiden blev 11 minuter, medelvarvstid 43 sekunder. Det ger en genomsnittshastighet på 10,2km/h. Goodie!


































Varvstider

1. 37,6s
2. 41,1s
3. 40,9s
4. 45,0s
5. 48,4s

6. 41,1s
7. 39,1s
8. 45,1s
9. 47,1s
10. 47,3s 

11. 40,6s
12. 42,9s
13. 47,8s
14. 43,8s
15. 50,0s


why can't we just play as we always have?

Minus:
  • Borttappade nycklar
  • Huvudvärk i 18 timmar

Plus:
  • Efter dagens UV-scan av min hud visade resultaten att jag har en tjock och motståndskraftig överhud med få underliggande solskador och jag har ett fint skikt med kollagen och elastin.
  • Fina lovord på återbesöket
  • Indisk mat med mina bästa vänner på Shanti sedan spelning på Café String
Ha! plus vinner.

Wakarimasu ka?

Inte kan man väl tänka på en resa till Japan utan att reflektera över vad som hände i augusti -45. Tänk, vilken fruktansvärd kraft som utplånade så många liv, från nedslagssekunden och många många år framöver...

29 dagar kvar

Morgonyoga på Friskis. Den var sådär... inte alls som yogan jag var på hemma i Höganäs förra veckan.

Idag är en dag då det inte bör finnas för många mañana tankar, jag har som ambition att få saker jag skjutit upp för länge gjorda.
And on that note:


andraandningen och pink

Äntligen! Tre månaders väntan är över, imorse fick jag äntligen snöra på mig dojjorna och ut och springa igen. Så skönt!
Sprang morgonrundan som går ner till Skanstull, via vattnet bort till Hornstull, genom Tanto och tillbaka. 5,78 km på 45 minuter, helt OK efter tre månaders frånvaro.
Att springa ut på Götgatan med "can't touch this!" i öronen fick mig att le. Att komma in i andra andningen till Pink's U + Ur hand fick mig att öka tempot och att spurta till No Good start the dance med Prodigy gjorde att maxpulsen ökade till 205!

30 dagar kvar till TOKYO idag....



valentine pukes

Igår var det ju den där alla hjärtans dagen.
Jag hade kräksjuka hela dagen
Allt planer spolades ner, boktavligt talat

Men idag! Idag är det söndag!
Vi har varit på morgonpromenad för uppvaknandet var tidigt, väldigt tidigt. Nästan mitt i natten

Förmiddagen har erbjudit mig tredje säsongen av black books.
Ikväll ska vi till Stockholms katthem med pandan och titta på fyrfota vänner. En kanske blir vår?
Snart bör det bli vår i vilket fall som helst.


Söndagscynism i korthet kittlar dödsskönt i kistan.

Spinning och avfärd

Ska snart åka ner till morgonspinningen med mamma.. sen blir det att åka mot flygplatsen för avresa tillsammans i sällskap med pappa. Jag var tvungen att låna en sportbag av mamma för att få plats med ealla dessa nyförvärv till klädesplagg. ojoj...
Bye bye Mölle, för denna gången.

från min fotograferingspromenad igår morse

Presenter

Efter middagen idag så fick jag spontana presenter från Islandsresan av mamma! Underbart. En berlock från Thomas Sabo som jag önskat köpa JÄTTElänge men inte hittat. Och det roligaste är att jag inte nämnt ett knyst om den till mamma. Vad det är? En mops såklart!!
Chanelparfymen är en av mina favoriter och luktar drömskt... underbart och sensuellt. Bra inför alla hjärtans dag.. tss!


mucha gracias

Folk som har varit hemma hos mig vet att jag älskar Mucha. Jag sitter och letar efter uppslag till en sleeve och hittar DET HÄR.
Fruktansvärt vackert!

skattkistor, rymdskepp, nycklar och fläskkarre

what a day...
efter lunch körde vi in till Helsingborg för pappa skulle på ett möte, mor och moi flanerade bland Helsingborgs otroliga utbud av affärer. Vi gick på det gamla klassiska Fahlmans café och åt räkmacka (utan brödet såklart!) och hittade tusen klädesplagg på H&M som jag skall handla imorgon på Väla. Bokstavligt talat, det var fyra kjolar, en klänning, två jackor, två par leggings m.m! Varför inte detta utbud i Stockholm frågar jag mig förbryllat...

När vi väl hade släppt av mamma på friskis så uppdagades situatuionen att JAG skulle köra pappa hem. I den STORA bilen. Klump i magen! Som att köra ett rymdskepp, och jag kände mig lite som Kenny Starfighter! But i did it! Även Mölles gator navigerade jag på, och parkerade, tjohoo!



Bara för att upptäcka att vi glömt få husnycklarna av mamma...

Denna gången körde pappa tillbaka (av någon oförklarlig anledning, tyckte han inte att jag manövrerade MS Freja på ett tryggt sätt kanske?) In och hämta nycklarna, köra tillbaka, slänga på mig gymkläder och på ett igen, susa ner med lilla bilen till gymet och köra mage/rygg. TUNGT.

Hem och laga LCHF middag, en mycket delikat måltid bestående av fläskkarre, bearnaisesmör ( som vitlökssmör fast med smak av den delikata såsen) och sallad bestående av mache, avokado, sugarsnaps peas, harry, solroskärnor och en dressing på olivolja, citron och lite soja. Uppskattades av alla!

Morgonyoga

Klockan 06.50 vaknade jag och kände direkt att det skulle bli gott med lite yoga. Underbart också att det höll på att ljusna. STOR skillnad från Gävle. 72 mil gör sitt för dygnet!
Nyvaken och mosig gick jag ut i kylan för att borsta borsta av bilen för det hade snöat inatt, bara lite som tur är. Den verkar förfölja mig, denna snö! Ner till Höganäs och Vileva for vi, och mitt första intryck var bara positivt! Jag har nog aldrig sett på maken vilken otroligt rogivande och harmoniskt inredd träningslokal. Kände mig som hemma direkt!

Johanna, mammas väninna som håller i yogan var verkligen en jättemysig person och det var lätt att följa henne genom alla övningar, som började med en slags meditation (oj va jag märkte att jag saknar att meditera!) och sedan en jättemjuk form av rörlighetsyoga som öppnade upp, på mig, framför allt bäckenet där jag är väldigt stel.

Efteråt upptäckte jag att det fanns Forever Living Products till försäljning, så jag fick äntligen tag i min tandkräm utan flour! Det är ett helsike att inte kunna borsta tänderna utan att magen sväller upp som en ballong av alla dessa ämnen som finns i vanlig tandkräm. Den innehåller som sagt inte flour, så det får man köpa på apoteket och skölja med som komplement.

 
foto: vileva.se

Drottningen och jag

Väl hemkommen från F&S Höganäs slog jag på Go'kväll och hörde något jag inte hade den blekaste aning om. Iran?? MONARKI??!
Jag hade ingen aning om att att detta land inte alltid har varit styrt av mullorna. 1979 blev demonstrationerna mot shahens hårda styre så starka att monarkin störtades i en islamistisk revolution som leddes av av ayatollah Khomeini.

Det som fångade mitt intresse på TV var en intervju med en kvinna vid namn Nahid Persson Sarvestani. Hon är filmare och tillhörde dem som såg till att Shahen av Iran störtades. Nu har hon gjort en film om drottningen Farah Diba som lever i exil.
Filmen har premiär nu på fredag och jag vill så sjukt gärna se den!!

 
foto: dygnetrunt.se

Skåne

Skåne Skåne Skåne.
NU.

Ridå ner. Alla dör.

Inatt hade jag den mest skrämmande mardrömmen på länge. Jag drömde om Ragnarök, Harmagedon, call it what you want - jordens undergång. Alla förberedde sig för att jorden skulle förintas. Inte av utomjordingar, utan av sin egen kollaps. Jag kunde se löpsedlar på stan med texten "Så förbereder du dig på bästa sätt för att dö"

Alla gick runt och tog farväl av sina familjer, sina vänner. Min pappa berättade att han hade förberett sig mentalt så gott det går på att dö. Jag kände en panik inombords, jag promenerade vid Slussen och kände att jag verkligen inte ville dö. Jag undrade om det skulle göra ont, och om jag skulle komma till en himmel efteråt. Jag tänkte på min karma, och undrade vart jag skulle hamna om jag återföddes.
Ingen visste NÄR jorden skulle gå under, bara ATT det skulle ske. Jag kände hur jag hoppades att det bara skulle vara något slags sjukt påhitt, att alla skulle få leva vidare. Men det var det inte...

Måste jag tillägga att jag vaknade med en puls på 178, vettskrämd? Sprang upp och kramade Tobias hårt i tio minuter och gladde mig åt att jag åker hem till min familj imorgon.

lite sömn

Fyra timmar sömn, mellan 00-04. Vaknade av kramp i den sedvanliga muskeln och RLS. Och ingen fara på taket! Känner mig lika fit for fight som alltid. Tittar på Penn & Teller, Tobias pappa har precis åkt med taxi mot Arlanda och snön yr fortfarande. Det ska bli SÅ skönt att komma hem till barmark i Stockholm senare idag, och ännu mer barmark (förhoppningsvis) i Skåne på tisdag!


en (h)ärlig stöld

Min kusin lade upp bilder från sitt bröllop och jag kunde inte låta bli att stjäla denna underbara bild på min mamma. Jag får nästan tårar i ögonen så fin denna bilden är.
Världens bästa mamma, vackrast i världen.

snowrookie

Jag och Tobias pappa sitter framför brasan med varsin laptop. Här i Gävle är det jättemycket snö och jag känner mig som "en redig stabo" med fel sorts byxor och fel sorts skor.
Norlands noob.

mylove.

You are the sunshine of my life
Thats why Ill always be around,
You are the apple of my eye,
Forever youll stay in my heart

I feel like this is the beginning,
Though Ive loved you for a million years,
And if I thought our love was ending,
Id find myself drowning in my own tears.

                        

where are you from?

Jag sitter och läser artiklar och myser inombords, ni vet det känns som bröstkorgen är fylld med fluffig vispgrädde? Så känns det nu.
Heja heritage, heja emmaljunga.

en god natts sömn.

Jag befinner mig i ett tröttsamt lyckorus denna arla timme. Jag gick och lade mig direkt när vi kom hem och somnade på momangen! Jag är helt övertygad om att det var ett glas vin i varje ben som gjort mig mer benägen att somna snabbare (på LCHF kost har jag väldigt mycket svårare att hold my liquor och kände mig riktigt mysig och avslappnad)
Vaknade 05:30 med ett leende på läpparna (det infann sig först efter att jag kontrollerat så klockan inte var 02.30 eller liknande..)
Gick upp och bokade under de tidiga stadierna i mitt glädjerus en plats på pilatespasset som börjar klockan 07.30, så det blir till att pallra sig iväg snart. Och idag som skulle vara min vilodag? Vad hände med den? Äsch, pilates kan väl vara en aktiv viloform...eller? (ytterst tveksamt)

Middagen igår var helt utsökt! Underbart att inte känna sig stoppad som en gås efteråt. Det var längesen jag var på en sådan fashionabel tillställning så mitt delikata matval förtjänar verkligen att publiceras här: 
  • Laxcarpaccio med gremolatavinaigrette och tomatterrine
  • Coq au vin med smålök, bacon, champinjoner och potatispuré (lämnade hör och häpna all potatismos, som förr utgjorde mitt första svarsalternativ till frågan vad man helst skulle ta med till en öde ö. Andraplatsen gick f.ö till kanelbullar...)
  • 3 små bitar av ost. (jag fick bl.a en marmelad av fikon och pinjenötter till. Fiskade upp en pinjenöt och det enda jag kunde känna var ohygglig sötma... tänk så lätt man vänjer bort smaklökarna.)
Smakade även en sipp av pappas eiswein och oh mein gott var det smakade sött. Ett eiswein är  ju gjort på druvor som är frusna, och därför är syra och sockerhalten mycket högre än i vanligt vin. Det kändes!

wednesday straight

Träningskompanjoner av det kvinnliga könet uppskattas och det var precis vad jag hade idag. Av någon outgrundlig anledning så hittar jag alltid grannar på utbildningar jag börjar på. Grooming - Sophie, JMK - Ellie och nu Medborgarskolan - Victoria.
Och skönt att gå till gymet med en likasinnad, som går runt i sin egna lilla bubbla och inte tvunget skall prata och störa träningskoncentrationen när man försöker tänka på hållning, andning, rörelse och antal rep.

Svettig och darrig ska jag nu röja upp här hemma samt laga min favorit LCHF lunch.

Ikväll blir det middag på Gondolen med nästan hela familjen och sedan förhoppningsvis drinkar med Pandan i fokus för att fira anställningsformalia.




tuesday sky

Skolan igår var underbar! Utbildningen är mycket mer seriös och omfattande än vad jag trodde, vi skall ha all den kunskap som krävs för att jobba som pr-assistenter när vi går ut, och med den målsättningen så kom jag underfund med att det kommer bli en större arbets"börda" än jag planerat - men det är ju bara roligt!
Sjutton tjejer alt. damer i klasser. Olika bakgrunder, åldrar, hemstäder - dynamik!
Vi fick börja med att intervjua en person och sedan presentera henne för klassen, och det visade sig att tjejen jag fick intervjua känner min f.d chef på Draft! Världen är liten... eller, småland är litet kanske?
Vi kommer att bli givna chansen att nappa på praktikplatser, engångsuppdrag som stockholm media week, etc.
Roligt, helt enkelt! Inspirerande!

Nej, nu måste den ofräscha odören av gym bytas ut mot appleblossom, ska ju väg till frisören för lite hårlig uppdatering. haha....ha?

monday sun

  • Sextio kilo i benpress och fyrtio kilo i benspark idag på gymet. Hail to progress! 
  • Skolstart ikväll. Hail to knowledge!
  • Klipp och färg imorgon. Hail to narcissism!
  • Middag med famiglia på onsdag. Hail to tasty food!
  • Drink med Amanda att fira fastanställning. Hail to paycheck!


fortuna

Igår på Östasiatiska museet köpte jag en fortune cookie. På den kunde man läsa:
Today is the "tomorrow" your look forward to.

träningsfrenzy

Förde in dagens minuter på funbeat.
Jag har bott 350 minuter på gymet denna veckan.
Och då är det en dag kvar på denna veckan.
Majgawd.
I think I've found GOD.

RSS 2.0