Bokar böcker.

Blev inspirerad till att köpa nya böcker, så nu browsar jag runt på Bokus och har böcker till ett värde av en miljon i varukorgen.

Tränade för första gången sedan andra slaget vid el-Alamein idag. Massor med folk som trängdes (helt fel tidpunkt att var där; note to self), och receptionisten påstod att min presentkort på 3,6' bara var värt 80 kr! Efter överläggande med juryn kom hon tillbaka och berättade om deras tekniska problem som bjöd mig  på gratis gym denna gång.

Jag har planer varje dag. Det är roligt att ha mycket att göra, jag fungerar onekligen bäst då.
Imorgon ska jag till ny läkare på A.K,
på torsdag special-läkare(i Gävle),
fredag = födelsedagskalas och
på måndag ska jag till min nya husläkare som skall teleportera mig (om det ändå vore så väl!) till Ersta mag-tarm.

Upprättelse.

För en kvart sedan var jag så arg att jag nästan grät. Det visade sig när jag ringde till Ersta sjukhus att den idiotiska husläkaren på min vårdcentral som skulle föreställa legitimerad inte alls hade skickat en remiss den 1a september 2006 när jag besökte honom. Alltså drygt fyra månader sen, så det betydde naturligtvis att jag fanns inte med på väntelistan på mag-tarm centralen som jag trott, utan jag har tack vare denna låtsasläkare ödslat tid med att vänta på en kallelse som aldrig skulle komma.
Arg som ett bi ringde jag upp Rosenlunds vårdcentral och receptionisten bad tusen gånger om ursäkt och hävdade att det absolut inte fick gå till på detta sätt men att han nu inte arbetade där längre och att mellan 11 och 12 imorgon kommer en "riktig läkare" ringa mig. Förhoppningvis inom rimlig tid får jag den där jävla koloskopin utförd, och svart på vitt vad som är fel på min mage, eller om det är tarmarna eller usch jag vet inte.
Hjärnan kanske?

Det som oroar mig som en gnagande råtta i mitt inre är vad de kommer hitta. Min mormor dog av cancer i magen/tarmarna som upptäcktes för sent då symptomen var vanlig magont, problem med magen har väl alla då och då? Jag är inte alls hypokondriker utan jag är allvarligt rädd. Jag har samma symptom som henne, har haft problem sedan jag var 9.
Andas.
Det kommer bli bra, jag får helt enkelt ta det lugnt och vänta på reslutaten från koloskopin.

Men jag är ändå rädd. Jag är stark, men rädd.

Arbetssökande hudterapeut, inte så länge till....?

Idag postade jag mina 29 ansökningar och mailade iväg 5 till alla salonger i stockholms innerstad som använder Dermalogica. Får hålla tummarna att någon använder det frankerade svarskuvertet som jag bifogade i varje brev och är intresserad av att träffa mig.
Tanten på Pressbyrån frågande med oändlig övertygelse om jag vill ha kvitto på de 60 frimärkena jag köpt, som om någon enskild person skulle köpa så många. Jag då!

Imorgon blir det fruktiga smothies med ett robust alkoholinnerhåll hos Mattias därefter elektroklubb. Imorgon lunch bestående av sushi för tredje dagen i rad, dels för att jag och Tobias har fått dille men mest för att det är så förbannat gott!!

Söndag innebär uppklädnad, skumpa och Sveriges bästa Dj-bar på Café Opera med Becca. De som tävlar är Berns, Bliss, Café Opera, Debaser, F12, GrodanCoctailClub, Jeriko, Landet, Ljungren, Marie Levau, Metró, O-baren, Peacock, Olssons Video, Rebublik, Solidaritet, Uppåt Framåt och WC.

Audio, video, disco
- I hear, I see, I learn.

Sakta vi gå genom stan.

Igår klockan 23.15 var vi så rastlösa att vi var tvungna att gå ut på promenad, inte hade jag en aning om att vi inte skulle vara tillbaka förrän kl 01! Vi gick genom Fatbursparken uppför de vackra trapporna helt täckta med snö, det såg precis ut som det gjorde i Narnia - jag blev lyrisk.
Fortsatte till Maria Magdalena kyrka där istapparna lystes upp väldigt dramatiskt av de starka strålkastarna. Vi tittade på snötäckta gravar, det fanns inget hotfullt med den kyrkogården mitt i natten, den var endast väldigt vacker och harmonisk. Nya blomsterdekorationer efter en dito begravning, vi stannade upp och samtalet gled förstås in på döden.
Korsade Hornsgatan nerför trappor, här liknande det väldigt mycket Paris, bortsett från allt vitt puder. Ner till Söder Mälarstrand som vi avverkade hela, tittandes på båtar och kopiösa istappssamlingar från Skinnarviksparkens bergvägg. Pratade inte så mycket utan vi strosade bara hand i hand och tänkte på sitt. Väldigt skönt. Vi svängde upp innan vi hann till Långholmsgatan och hamnade precis utanför det nummer på Heleneborgsgatan där vi var på visning innan vi flyttade hit.
Stannade vid Högalidskyrkan och bara lyssnade efter tystnaden, tittade rakt upp på stjärnorna och bara lyssnade efter ingenting, det var befriande tyst.
Ner på Hornsgatan upp mot Mariatorget och därifrån samma väg hemåt som jag gått 5 dagar i veckan i ett helt år. Kändes befriande att gå där utan att veta att man måste vara någonstans imorgon.
Väl hemma va låren och häcken frusna till is, och fötterna helt våta.
Mys är då att vrida upp elementet, krypa ner i en stor dubbelsäng, lägga sig tillrätta och värma varandra - jag somnade trött, godissugen dock nöjd i finastes armar.

ratatat

ratatatEtt av mina absoluta favoritband spelar på
Debaser slussen den 23e februari, oh, va
det kommer att bli BRA!
Växjö vs. Gävle

Min bästaste bästa vän sedan barnsben Helena kommer och hälsar på den 15-18 mars, jag är så jättejätteglad! Vi har inte setts sen i juni, men med riktiga vänner spelar inte det någon roll, jag vet att allt kommer vara precis som vanligt när vi ses, så har det alltid varit. Vi skall fika, shoppa och förhoppningsvis åka till Gävle för hon tjatar om att hon vill träffa alla hon sett på ourvariable och bilddagboken! Så Mattis & co. får se till att ge henne ett hjärtligt välkomnande. Jag har berättat hur man ska uppföra sig i Gävle:

Helena säger:
jag måste ju veta hur jag ska uppföra mig.. 
Helena säger:
så man ska vara väldigt svårflörtad.
finey säger:
nej, man ska bara vara svår och konstig och ingen ska förstå sig på en och man skall imponera på alla genom att vara mystisk
Helena säger:
jag ska förbereda olika kodade lappar som jag ska lämna till dem.
Helena säger:
och så ska jag prata med mig själv

Ja, vi får väl hoppas att det går hem!

resfeber.

Jag börjar snart tro att resor skapar mersmak., precis som när man ätit för snabbt eller för mycket och insulinet pumpas ut i kroppen för att reglera blodsockret och man blir sugen på godis. Jag har precis kommit hem från världens häftigaste resa och jag kan inte vara hemma i mer än 9 dagar innan det börjar klia i mig igen.

Denna gången vill jag till alperna och åka bräda, men när Tobias tittade på Österrikes snörapport var den allt annat än positiv, men då började min syster prata om en solochbad resa till Egypten eller Gran Canaria och herregud vad det skulle vara skönt! BORT från snö och kyla. Den enda riktigt tråkiga saken är att Tobias inte är helt keen med solen men med Decleors solserie och skuggvistelse borde det inte vara något problem.
Browsar på resmål.... drömmer mig bort, långt bort.

Missbruk beivras.

Jag blir så arg när jag hör om personer som missbrukar starka ord. Speciellt älska och hata. Älska i formen Jag älskar dig. Personer som slänger med det till höger och vänster och knappt kan ha känt efter, om ens någonsin känt den äkta känslan av att älska någon. För mig känns det så fruktansvärt omoget att inte vårda sitt tal (nej jag vill inte ha något retrospråk där vi skall  tilltala omgivningen med epitet och Ni) och strunta i vad man säger. Allt för mycket folk ordbajsar! De pratar en himla massa men mestadel av det som kommer ur munnen är skit, till ingen nytta, bjuder inte in till reflektion eller diskussion. Personen överväger inte alternativet att omgivningen inte är ett uns intresserad av det som hon/han ordbajsar om. Resultatet blir ett minskat intresse för en person som säkert är supergullig och snäll, men som är alldeles för omedveten om sig själv för att jag skall kunna köpa det. Herregud, tänk om alla skulle reformera sitt sätt att tänka och lyssna 25 % mer utan att avbryta och börja med "ja, men det var som den gången jag..." och sen köra den där självcentrerade historien som ingen vill höra. Va mycket djupare och intressantare diskussioner folk skulle ha då!
Jag har varit med om det själv. I kursen stresshantering fick vi ständigt nya uppgifter vi skulle syssla med och under en vecka skulle man inte avbryta, lyssna mer intensivt och ställa följdfrågor till de i sin närhet. Under denna vecka lärde jag mig otroligt mycket nytt och blev otroligt upplyst angående nya infallsvinklar till saker jag trodde att jag för längesedan hade format en åsikt om.

Hört om personer i dysfunktionella förhållanden där de tre orden jag älskar dig nedgraderats till något man slentrianmässigt hasplar ur sig innan man lägger på luren, åtta gånger per dag. Får personen de upprepar det till känslan av att det verkligen är något speciellt då, eller att orden bara följer en mönster? Kännder man något inombords när man den åttonde gången den dagen hör "mmm.. älskar dig med"?
Överhuvudtaget så är slentrian det som med mest pricksäkerhet kan döda ett förhållande. Garanterat.

fest


Om det är någon som vill hänga på så är det bara att joina. Fett skoj, alla är mostly welcome!

fest

fy skämms.

Va dåligt av mig! Skrev att dr Glas gick på bio när den egentligen är Vasateaterns uppsättning. Va okultiverat! -rynkar på näsan-

Min favoritbok...

... på högstadiet doktor Glas går nu på bio! Någon som vill se den med mig?

musiktipset.

Sonicrazzmatazz . Punkt slut.

hilfe!

Ah, hjälpa mig, min kyl är så pass tom att det ekar i den och jag måste, måste gå och handla. NU. Probs är att jag inte orkar. Inte pga att min annars så stabila pragmatism börjar ge vika utan för att jag är helt matt. Slut pga kcal-bannlysningen i min kropp.
OCH! jag är dödligt sugen på hemmagjorda negerbullar, med pärlosocker på. Fy fasen va gott!

Jag är i sån obalans att jag bara kan skratta. På med mjukis, dra en kam genom håret och släpa mig till ICA på folkGUNGAgatan.

Hemma på Söder.

Har totalstädat hela lägenheten, down to att ligga på knä och damma listerna fria från damm. Jag har ingen mat hemma, har skum mellanblödning och är på obeskrivligt pissigt humör. MAT! HÄR! NU!

Dagar som idag är det fan tur att jag bor själv, jag tror ingen som inte känt samma som jag gör hade velat vara i närheten av mig.

Jag är i krisigt behov av feminint sällskap, nu. Kom hit och fika med mig? Ehm. jag har inget hemma, kan du ta med?

Lundsberg

Ja, vad gör LS med folket de håller inlåsta där ute i skogen? Jag har aldrig förstått mig på dem, de är verkligen speciella. Vid alla sorters utbyten så kunde jag inget annat än skaka på huvudet... Oh, jag är så himla glad att jag gick på SSHL istället, men det Anette Kullenberg säger att internatelever blir stöpta i samma form och trivs endast med varandra stämmer kanske på andra men inte gällande mig och mina vänner. Det som genomsyrar oss är att vi inte har bott i överklassområden i Sverige eller utomlands. Vi har sett, upplevt och lärt oss något väsentligt som resten av bratzen missat; acceptans och ödmjukhet.

Åter till LS. De lär eleverna att hälsa med god dag istället för hej. men VARFÖR? PÅ LS får man aldrig vända en vuxen ryggen, man vänder dig i dörren till klassrummet och niger mot läraren.
Och jag tyckte när jag kom till Backa att det var strängt där. Det elementära skillnaden skolorna emellan är att Sigtunas motto är Gamla anor - NYA IDÈER. De var inte alls rädda för förändring utan välkomnade den.
Om min man är ok med det kommer jag garanterat (förutsatt att det inte skett något hemskt med skolan som att den stagnerat totalt) skicka mina barn till Sigtuna. Tredje fönstret från vänster på ovanvåningen. Längesen nu..

37646-79

så var det ju det där med jetlag.

Ja, efter det att jag fått i mig lite san diego sunshine igår så var jag så trött att jag vid 19 tiden totaldäckade i Tobias säng... jag kommer i efterhand inte ens ihåg de sista minuterna innan jag somnade, inte ens om jag klädde av mig själv. Läskigt. Helt slut! och efter 10 timmars sömn är vilken neandertalare som helst utvilad... får se hur länge det håller bara.

Imorgon är det en månad sen skolan slutade, och det känns förvirrande obegripligt men inte alls stressande. Jag åker tillbaka till Stockholm på söndag och på måndag ska jag sätta igång att söka till alla salonger i stockholm som verkar hyggliga. Ska lägga lite mer krut på ansökningen till Dermarome (drömjobbet) och Hasseludden. Min syster har fått jobb på den individuella bokningen där (hotellavd.) och frida jobbar ju där, så det låter lockande.

Nu skall jag sätta igång med att styra upp alla bilder från resan. Hard work work.... -nynnar-

Hemma igen.

24 timmars resande. över. Sitter i Gävle och lyssnar på Tobias gitarrspel. Meshuggah. Det är snö ute, det var det för all del INTE i Hong Kong. Värme! nu! här!

Skall göra bonomelett och kolla på en av sex piratade filmer som inköptes där. Borat såg vi med Kent och Deborah, kanske the Queen? Systra min tyckte den var bra...

Imorgon skall jag och Mattis laga mat och dricka ett bättre rödvin, titta på film och catch up. Hobbypretto FTW!

RSS 2.0