Måndagstidning

I morse vaknade jag till att många vänner och folk på twitter kommenterar den intervju som gjordes med mig förra månaden angående alkoholvanor. Intressant att statistiken på DN.se's läsare visar att 42% svarar JA på frågan "Drar du ner på alkoholen på grund av hälsan". Gör du?

Klicka på bilden för att läsa artikeln.


Fredagsradio

I fredags ringde P4 Kristansstad mig för att fråga om #30dagar som jag nämnde här - men för att repetera är det alltså en utmaning där du väljer något du vill förändra under 30 dagar. Det hela tog en väldig fart och många har hakat på!
Klicka på bilden för att höra intervjun med mig!

Det ljuva livet.

Morgonrundan imorse. Att stega upp för ett mindre berg och se ut över en makalös soluppgång. Kyssas till en himmel i skärt rosa ljus och viska "Du... förlovade vi oss igår?" för att sedan fortsätta hemåt för dusch. Jag fortsatte till gymmet där jag under uppvärmningen kom på en rolig idé:
Tänk om man kunde få människor, främlingar att utmana sig själva under 30 dagar. Utmaningen skulle kunna vara precis vad som helst. Sticka en tröja! Sluta snusa! Hör av dig till en bekant/dag! Gå på gymet 3 ggr/v! Jag slängde ut mina tankar på twitter, och stegade därefter ut på gymgolvet och körde mitt pass. Under tiden som jag tränade retweetades det friskt, många nappade och när jag var klar och specificerade utmaningen tog det fyr. Väldigt många nappade på utmaningen som snabbt fick hashtaggen #30dgr. Ganska snart hörde en följare av sig och frågade om P4 Kristianstad fick ringa och intervjua mig, som en lokalvinkel då jag är från Skåne. Hell yes! Så imorgon eftermiddag kommer min väna (skånska) stämma höras i etern. 

Dagen fortlöpte med att jag och P gallrade juvelerare efter förlovningsringar. Vi trodde det skulle bli något lika utmanande som hinderbanan i Gladiatorerna, men redan i andra butiken fick vi napp. Jag såg ett par ringar långt in i ett hörn, butikssäljaren plockade fram, vi testade. Tittade på varandra. Log. "Japp, det är dessa vi ska ha!"
Dag 1/30 av #30dgr går till historieböckerna som en alldeles, alldeles fantastisk torsdag.

Förresten! Jag var med som #twittPT i radioprogrammet Vaken i P3 innan jag flyttade. Jag pratade träning, kärlek på twitter och hur man motiverar sig. Det klippet kan ni lyssna på här.

Josefine Persson, nu som fästmö.

Nämen! En vanlig onsdag i februari kom Peder hem och friade. Tur att jag hade både dammsugat och torkat golven. Lycklig Fine. Mycket lycklig.

Och ditt namn skall vara: Mio

I söndags packade jag och sambo in oss själva, mops och presenter och styrde kosan söderut, till mitt kusinbarn Mios dop i Varberg. Solen stod högt på himlen och sken in genom det kulörta glaset som färgade hela kyrkans inre när vi kom fram.

Prästen som var till åren var av den uppfattningen att "läsa ur bibeln, det tjänar ingen på" och freebasade i sitt anförande om hur Gud tar emot de små, vilket uppskattades av alla. Speciellt mig.

Vi stannade hela dagen och var sist kvar. En trött Mio sov genom hela sitt kalas, men det gav oss bara mer tid att umgås. Göteborg inebär en timme till Varberg, vilket är by far väldigt mycket närmare än jag hade innan. Ännu en vinst!


Den grandiosa nystarten.

Jaha. Så jag har alltså mer än 140 tecken att uttrycka mig på? Förklaring: Det senaste året har jag verkligen fallit hejdlöst för twitter. Vi inledde en trevande romans, som sedan blommade ut till ett fullskaligt, äka och fint förhållande. Hela förra sommaren, när er kära Fine var så långt ner i skorna man kan komma, skrev jag ut min sorg, mina tårar, min smärta där. Och fick svar. Responstiden blogg vs. twitter är makaber, människor svarade samma minut med stärkande ord, uppmaningar att hålla ut, att det skulle bli bättre.

Och det blev bättre. Jag torkade gång på gång bort mascaran som runnit, jag duschade för första gången på 5 dagar. Och jag sprang. Mil efter mil lade jag under fotsulorna. Med mitt första maraton i sikte sprang jag, bort från allt, mot dunkla mål. Mer om min löpning kan ni läsa här.

Så sprang jag även rakt in i famnen på honom. Av en slump. På Twitter. Plötsligt, efter att ha pratat länge, så fanns det mer bakom bokstäverna. En dag satte jag mig på ett tåg, och åkte till Sveriges näst största stad. Där stod han. Han log, och när jag kom tillräckligt nära viskade han ett "hej" i mitt öra. Sedan dess har han inte släppt taget om mig.

Så jag tatureade mig. Klippte mig. Pratade i radio. Skaffade nya glasögon. Hade stor avskedsfest. Och flyttade. 

Och nu sitter jag då här. I ett snötäckt Göteborg. I en lägenhet i vilken det återfinns både dubbel- och spjälsäng. I ett hushåll där varje dag fylls med skratt, kyssar, nyp i häcken och de där extra långa blickarna som man vet har en extra innebörd.

Den grandiosa nystarten är här.


Det här anade ni aldrig, va?

Tänka sig! Likt Jesus och fågel Fenix kan även Fine återuppstå. I en ny skepnad (nu med lugg, reds. anm), i en ny stad, med en ny sambo, med ett nytt liv.
Bloggen är på väg att få sig något av en helkroppsrenovering. Tänk Demi Moors omfattande kroppskirurgi, så är ni på rätt spår.

I maj 2011 skrev jag det senaste inlägget. Men hör och häpna, jag vågar sticka ut hakan och påstå att det inte kommer vara samma tidsspann till nästa inlägg. Tills dess: diskutera i smågrupper rörande min återskomst. So long!


RSS 2.0