nattens drottning

Jag hatar när man inte har all fakta. Det kan vara ang när inspektören kommer för att fastställa hur trashad min lägenhet är, hur vårt jobbschema komemr att se ut, VAD folk diskuterar egentligen, under orden, vad ligger det där för meneing med allt?
Makes me worry. maybe in vain. but still. NOT liking it.

vattenskadat kök.

Kommer hem från Gävle via ICA. Sätter ner matkassen i köket. Undrar: ska det verkligen vara vatten över hela lägenheten? Tittar runt och får syn på diskhoarna, som är fyllda och svämmar över. Öppnar diskmaskinen, och ut rinner avloppsvatten.
Panik, 1000 frågor och vanmakt.
Ringer Tobias och storgrinar. Bostadsrätt är inte samma sak som hyresrätt, där man självklart ringer värden som kommer och fixar saker i sin egen takt. Nu är det upp till mig.

Ringer på hos grannen, som hämtar en annan granne, som ringer rörmockaren. Ringer försäkringsbolag, saneringsfirmor och nu, 5 timmar senare jobbar två riktigt trevliga tjejer med att sanera mitt kök. Proppen är borta och en vällukt börjar sprida sig över det där avfallsoset.
Imorgon kommer det en inspektör för mitt försäkringsbolag för att konstatera hur mycket som är skadat.
En sak är ju säker, golvet måste rivas upp och läggas om, likaså listerna och kanske ännu mer.

Saker har kännts bättre, men initialt extremt mycket värre. Tack vare älskande stöttande människor på alla håll i landet, norrut och söderut, fina glada människor som gör sitt jobb med ett leende på läpparna trots att de jobbat hela helgen så blir dfet nog ok till slut.
Man lär sig något av allt. Jag klarade ju det här till slut, fastän det kändes omöjligt till en början.
Stolt.


hårda päron ska det va.

Löprunda+powerwalk, sitter och mumsar på efterföljande päron. Eller pädo, som jag eller om det var något av mina syskon som sa när vi var yngre...
Har tänkt en del ang träning (en del av er kan sluta läsa här, idag blir det inga revolutionerande inte heller kontroversiella tankar om tex palestinaknflikten eller huruvida gud finns (he does, btw))

Nej, idag under min tidiga morgonexercis så tänkte jag på det här med kroppsskulptering, bodybuilding och hur jäkla roligt det är att se att kroppen omformateras och muskler träder fram mer tydligt. Under en period hösten 06 när jag tränade med personlig tränare på gymet 3 gånger i veckan fick jag fantastiskt resultat. Min målbild var Demi Moore i G.I Jane. Synd bara att jag vid det tillfället hade på tok för mycket underhudsfett och samhörande övervikt för att det fina resultatet jag fick inte skulle synas mer.
Jag undrar, sa flundra, om jag skulle sätta igång att deffa nu - om jag skulle bli mer som det jag hade i åtanke när jag tränade med henne då?
Kruxet är, att när en bodybuildare eller en seriös muskelbyggare iaf är på en off-period så förvandlas de till.... stora fettberg. Ive seen it. Sundsvall, juli 06, förbryllad över vilken sorts manodepression Plexus från Gladiatorerna kunde ha råkat ut för innan Tobias upplyste mig om att han var på en offperiod. Några månader senare - tillbaka i den form vi alla är vana att se honom i.
Men that's the thing. Jag vill inte ha offperioder. Jag vill dock inte behöva käka ännu massor kosttillskott och proteinpulver och herrans moster...
Att få slita på gymet och hela tiden se hur man tar mer och mer vikt måste vara en av de mest tillfredsställande känslorna. Om man tränar mer anaerobt betyder det att man vecka efter vecka står där med 5,5 kg i bicepscurls när jag är van vid 20kg?? Vad är lagom för att bli mer biffig utan att behöva lägga av from time to time?

Time to go to Bollnäs snart. Pluggar Ole Henriksen och Murads manualer i bilen dit.

no food is friend.

Ok... så ingen mat är min vän längre. Hemma från jobbet idag med konstigaste magsjukan orsakad av, well ingen aning. Det blir bättre såfort jag ätit men efter en timme mår jag dåligt igen. Borde det inte rent logiskt sätt vara precis tvärt om??

Anyways. Skit, mår skit. Glada dagar förväntas i helgen, hoppas innerligen att jag mår bättre tills imorgon.

Jag är mätt, men äter ändå? Skumt, för annars mår jag dåligt. Skruvad magsjuka helt klart...

Tiger Lilles and The Little Match Girl

image142
Det blev ingen utomhusbio för oss igår för när jag fick nys om att Tiger Lillies
skulle uppföra en dramatisering av The Little Match Girl på Södra Teatern var
jag snabb och bokade två biljetter. De skulle dessutom ge en konsert efteråt
och med förväntan i stegen styrde vi kosan mot Mosebacke torg och
 blev hänförda från första stund! Martyns röst var underbart tuff att få
 höra live, och scenspelet var riktigt läskigt, mörkt och dystert.
Eller goth, som alltomstockholm påstår.
Låtvalet under den efterföljande konserten var av ett mer moget och
 världsaktuellt slag än vad vi hade väntat oss. Publiken igår kanske
 inte hade uppskattat Banging in the nails eller Piss on your grave
 (vi hade var så säker gjort det!) så det var nya styckan för oss båda
 som vi fick höra. Väldig scennärvaro och en förmåga att nå alla i publiken
 fick de små håren i nacken att resa sig.

Idag blir det en vända ut till fryshuset för att kolla Headspin-lanet och ikväll blir det att svänga våra lurviga på Hötorget till rytmik i världsklass! Eller så blir det Vive la fête på debaser medis, eller så blir det kungsan och medioker mainstream musik men framförallt är det Bounce som lockar.

Stockholm sjuder av aktiviteter! Roligt! Block Party på götgatan igår, kunde knappt ta oss fram. Kick ASS!

Bio i Afrika

prognos
Fine, så vädret ser ut att bli något man
inte behöver bry sitt huvud alltför mycket
 om, i alla fall så ber jag om det. Hur roligt
 är utomhusbio i regn, jag frågar er?

Jag är mycket för smygaktiviteter och
handlingar i det dolda. Därför har jag två
grejer som händer i helgen som jag tror
Tobias kommer uppskatta väldigt mycket.
Kan tyvärr inte nämna dem förrän
de har inträffat (bildbevis kommer att 
finnas på bilddagboken) för det kan
 hända att han snubblar in här.

Första dagen på jobbet igår, smygstart
 även där. Roligt, känner mig som en
seriös datanisse där jag sitter och ansvarar
för webbshopen och bloggen. OCH!
Vid slutet av arbetsdagen, tadaa, fick jag mitt anställningsbevis. (Nu är jag en sån jobbnoob att jag inte vet om detta pergament är ett viktigt sådant, men med tanke på att jag aldrig nosat på ett seriöst jobb förut i mitt liv så kändes det väldigt maffigt. Haha, nu kommer säkert någon mer insatt, påläst vän till mig informera mig om att det inte är mer än ett.....värdelöst papper.


image140On a totally different note; jag har blivit för mycket som Invader Zim
 säger Tobias. Detta är ett vanligt, ofta förekommande
 problem hos mig när jag ser för mycket på en serie. Dock har inte
 Gilmore Girls eller Arrested Development lyckats, till Tobias
stora glädje, han är ingen vän av dialogtypen mellan Rory och Lorelai
och vem i den sistnämna serien skulle jag bli? Buster? Lindsey?
Omfg, Buster skulle vara rolig att vara för en dag.
Jo, tillbaka till Zim...
Jag höjer alltför ofta min knutna näve i skyn och ropar mordiska saker.
 Då och då händer det att jag helt bortom all rim och rason börjar
nynna på the doom song. Då har Gir tagit överhanden, och Tobias
 lägger sig i fosterställning på golvet.....

Dooom dooomiedoomdoom dooom doomdedoooom

sushi är inte min vän.

Inte ens vegetarisk sushi. Jag och Tobias åt båda en veg sushi i förrgår på nian och igår var båda matförgiftade. Bara det att hans immunsystem och kropp klarar av en sådan påfrestning mycket bättre än min. Han kände sig trött och svag medans jag bosatte mig framför vattenklosetten i TOLV enträgna timmar. Suck.

Svag och trött, tillbaka till stockholm idag, jobba på torsdag. Till KBTgruppen imorgon, får verkligen hoppas att Monika Thelins beteende var något unikt för henne inom den verksamma yrkesgruppen, annars lär jag ju aldrig gå tillbaka.
Nervigt.

Skandiabanken uppskattar mig.

Din nya engångskod som gäller för certifikatsnedladdning från Skandia och Skandiabanken är SN5Y8G.

Skandiabanken försöker ge mig bättre självförtroende måntro?

Psykologen Monika och strandsatta patienter.

Har inte kunnat sova ordentligt inatt, har bara legat och tänkt på vad som hände igår, och ju mer jag har vänt och vridit på det deso mer har jag insett min fullständiga rätt att vara fly förbannad på denna Monika . Leg Psykolog. Om jag ändå kunde få ta bort det där leg. och byta ut det mot clown, eller oseriös, så skulle jag känna att jag gjort världen och framtida patienter en stor tjänst.

Ska det vara lika svårt att hitta en bra psykolog som att hitta en frisör? Hur mycket säger en seriöst och snyggt gjord hemsida med nyaste versionen av flash? Säger det något alls om hur de kommer att bemöta kommande patienter i desperat behov av hjälp? Shit, va arg jag blir!!

Det kändes helt sjukt att använda sig av gula sidorna, men det var ju så utlämnad jag var. Sökord: Psykolog/KBT Var: Stockholm.
Almagruppen? Såg fräscht ut, läste om deras terapeuter, alla var legitimerade. OK, schysst. Ah, en terapeut med specialisering på ätstörningar? Bullseye.
Trodde jag.

Oj va fel det skulle visa sig att jag var. Denna Monika  betedde sig så fruktansvärt opsykologiskt när hon ringde upp. Exempel? Sure, I'll give you examples:

1. Det första hon gör är att fråga om min vikt. Vid svar: hum hum.
2. Efter att jag, med svårigheter att hitta de rätta orden, berättat vad jag vill ha hjälp med, kontrar hon med orden "ditt fall kanske kommer vara för svårt för mig att hjälp dig med, du ÄR SÅ PASS SJUK att du kanske bör ta kontakt med Stockholms center för ätstörningar. (Tilläggas bör göras att jag vet rutinen där, och det är för 14 åringar som väger 22 kg och som vägrar äta ett äpple som går på ätträning och gruppsamtal i ett program som sträcker sig över en 16 veckors period.)

Hur FAN kan hon säga att jag ÄR så pass sjuk utan att ha träffat mig, pratat med mig i mer än 10 minuter? Hur kan hon först diagnostisera mig för att sedan fortsätta med att hon inte kan hjälpa mig? Det är ju som om ambulanspersonal förvärrar skadan hos den skadade och sedan kör därifrån med ambulansen.
Här börjar jag känna mig riktigt skakad och chockad, kryper upp i soffan och känner mig alldeles villrådig.
Men det fortsätter:

3. Hon är väldigt upptagen just nu, hon skriver nämligen en bok, så den första tiden "hon kan klämma in mig på" är i början av september. Tills dess måste jag verkligen se til att gå upp i vikt, jag får INTE gå ner mer.
Jag är ingen psykolog, men att säga så till någon som har problem att balansera det där på linjen mellan osunt/hälsosamt är INTE ett smart drag. Som att säga till någon djupt suicidal och deprimerad med en klatch i ryggen "kom igen! dra på smilbanden vettja!"

Hennes avslutande "råd" för hur jag skulle förhålla mig till mat under tiden tills vårt första möte var lika självklara och förutsägbara som tipsen gemet kommer med i Microsoft Words.

Såhär skriver en psykolog som tvingas titulera sig med samma eptitet som Monika . Denne man jobbar på en helt annan arbetsplats, har en helt annan inställning men har ändå samma titel. Jag skulle skämmas över att kalla mig psykolog om jag visste att det fanns personer som Monika  därute som gjorde mitt jobb svårare genom att personer som första varit i kontakt med henne kommer att ha en tuff tid att någonsin lita på psykologer igen. Han skriver iaf;

"Hej, tack för ditt mail. Jag blir ledsen av att höra hur tråkigt din flickvän har blivit bemött. Jag blir också upprörd över att psykologen inte kan sin inlärningsspykologi bättre och vet vad som förstärker förändringsarbete och det är knappast skäll eller bestraffning. Hur som helst, det är starkt av din flickvän att hon inte gett upp hoppet att få stöd och vi har möjlighet att ta emot henne. Jag ber någon av mina psykologer att kontakta dig imorgon."

 
Jag ringde upp Monika  inom en timme efter det att vi avslutat vårt samtal och avbokade vårt möte, jag kunde inte säga mer än att "personkemin inte stämde över huvudtaget" och slängde på luren till hennes  "men...men" i bakgrunden.

kemikalier.

Jag har lista för vad som skall göras från rum till rum. Har redan avverkat köket, skrubbat med Svintokuddar och dammtorkat alla skåp, vrår och vinklar.
Bara man använder tillräckligt mycket kemikalier i färgglada förpackningar så känns det som det blir rent. Storputs av lägenhet, down to att dammtorka golvlister.
det är jag och Emma Wiklund - städfantasterna. Och ajax på golvet tror att det inte är tillåtet, för bara det doftar 'rent' så är det rent.

Sov en hel natt utan avbrott, helt lyrisk vid uppvaknandet! Längtar innerligt till fredag, gävle, cityfest, karuseller, fina människor.
Arrested Development och Invader Zim dvdboxarna utlovar sysselsättning vid regn.

Frukostdrink uppdrucken - back to work.

Oh Boy!

Peps har blivit Cornelis-stipendiat!
Men det är en sak i motiveringen jag inte förstår..... Tjörnarp?! Vi kommer ju från samma håla jag och Peps, jag vet precis vart han bor och jag kommer då INTE från nån håla likt Tjörnarp. En annan håla minsann, but it sure aint Tjörnarp!! Tss. Svd... Tss....

att hitta vägen.

Vägen hem. Det känns lite som att jag har gjort det, efter att ha varit vilsen en tid. Har inte lyssnat inåt alls utan bara kört på och utgått enbart efter tankar och inga känslor. Och inga positiva tankar och affirmationer har det varit heller utan destruktiva, felaktiga, inte sammanflätade med verkligheten. Då är det inte konstigt att kroppen till sist säger ifrån på skarpen.

Amerikanska släkten på besök. Avstod tur i Mariefred men skall möta upp med dem samt delar av famiglia snart, för att inta suppé på Stallmästaregården. Trevligt trevligt.
Känner mig lugn och samlad, något som inte har inträffat på ett väldigt bra tag, känner mig främmande till att inte ha den konstruktiva, planerande, organiserande hjärnan på speed. Aum. ॐ

satan satan satan

Vilken tristess. Tråkigt väder igen och inga planer, förutom att plugga in alla produkterna. This calls for diet coke.

Längtar till 6e september, argh, Dublin!

Lösningen

Ah! Det borde jag ju ha anat!

Fick ett mail med lösningen:
"1.1 - extrakt fran "Dubliners" av James Joyce
1.2 - Guiness.......book of records
1.3 - Fyrklover "Shamrock" symbolen for Boston Celtics
=
IRLAND!! (DUBLIN)

2.1 - Kanaler
2.2 - Rembrandt
2.3 -(forsvann bilden?) Nakna cyklare
=
AMSTERDAM!!"

Så 1,5 månader före min födelsedag så kom min födelsedagspresent - att träffas upp över en långhelg i någon av dessa städer!
"Skulle vara jattekul att se dig och make up for de daliga fodelsedags presenter jag skickat de senaste 5 aren jag varit borta.
Pick a place sa hoppas jag vi kan ses helgen 13-16 September?"

IHH!! Är det någon som har några tips på vad man ska göra i Amsterdam eller Dublin?? Just nu lutar det åt Dublin, men jag är kluven. Om det är någon som har tips så är de hjärtligt välkomna!!

My sister.

Igår fick jag ett kryptiskt mail av min syster. Tyvärr är jag ganska dålig på att lista ut sånthär, har för dåligt tålamod.

"Här kommer some cheering up till dig!! (Detta är forsta delen av en storre sak!)
Först: hitta den gemensamma nämnaren. Två separata nämnare med tre ledtradår var."

1. ?

ledtrad 1.1
"Mr Doran was very anxious indeed this Sunday morning. He had made two attempts to shave, but his hand had been so unsteady that he had been obliged to desist. Three days' reddish beard fringed his jaws, and every two or three minutes a mist gathered on his glasses so that he had to take them off and polish them with his pocket-handkerchief. The recollection of his confession of the night before was a cause of acute pain to him; the priest had drawn out every ridiculous detail of the affair, and in the end had so magnified his sin that he was almost thankful at being afforded a loophole of reparation." 

ledtrad 1.2
http://www.guinnessworldrecords.com/

ledtrad 1.3
http://www.nba.com/celtics/


2. ?

ledtrad 2.1

ledtrad 2.2
He lived the life of a wealthy, respected citizen and met the beautiful Saskia van Uylenburgh, whom he married in 1634.

ledtrad 2.3
US artist Spencer Tunick


Konversationskomplikationer

How did I phrase it?
 Fin tanke ang min "vegetarism", but strange outcome:

P - www.casting.nu säger:
eru veg?

finey. säger:
mer eller mindre. mer mindre än mer. HAHAH


RSS 2.0