Jag syr skjortor...

eller nästan....
Som husfru finns det många saker man bör kunna, men jag har ingen symaskin så att sy är uteslutet. Men när jag upptäckte att det finns en affär som skräddarsyr skjortor slog det mig att andra kan göra det åt mig! Med tanke på Tobias enorma problem att hitta skjortor som passar (han mäter för det första 195 cm över havet, är för det andra bredaxlad men med smal  midja) så kunde det inte passa bättre. Man kan dessutom designa boxershorts, slipsar, manschettknappar.
Imorgon åker måttbandet fram, äntligen kan Tobias känna sig lite mer bekväm i  en skjorta som passar honom. (Han är dessutom väldigt het i dem så jag blir också nöjd, hehe)

Hausfrau Deluxe

Ikväll har jag varit en riktigt produktiv liten husfru! Jag har lagat en smalare version av rätten Flygande Jacob samtidigt som jag har bakat ett GI bröd med bl.a solrosfrö, linfrö, äpple och kanel. Ett tag var det väldigt hektiskt i köket men allting blev underbart gott, enligt Tobias.
  
  


Åh på bion igår - Dark knight moments

Under filmen igår så blev jag alldeles varm i hela kroppen när Batman var i Hong Kong. Jag satt och "åhade" för mig själv i stil med   "Åh, åh, han står på IFC II" "Åh, där är Bank of China!"  "åh, det där vet jag precis vart det är filmat, ovanför Jordan Road!" samtidigt som jag kramade Tobias hand och log med hela ansiktet.
Hong Kong i mitt hjärta.

IFC II som Batman står längst upp på. Foto: myself


Gävle: Flyttstäd, bio, Klubb Kobra

I onsdags åkte vi till Uppsala för att hämta bilen, frakta oss själva och en katt vid namn Hunden (Bo) till Gävle.. Hunden älskar sin transportbur men blir lätt rastlös (läs jobbig) och efter en stund började han jama. Och varje gång jag försökte ge honom lite tröst jamade han bara ännu högre. Väldigt trötta och varma kom vi till Gävle någon timme senare och Hunden fick sin efterlängtade frihet medans jag och Tobias åkte till hans gamla lägenhet på Brynäs för att sälja hans soffa, möbelförsäljning deluxe!


Igår var en jobbig, svettig, trött men avslutningsvis underbar onsdag! Tobias mamma hjälpte oss med att flyttstäda hans etta, men oj va mycket det var att göra som inte hade blivit gjort någonsin. Fönsterna var garanterat inte putsade innan Tobias flyttade in och smutsen på kalket i badrummet var så ingrott att det knappt gick bort. Husmorsknep: Ättickssprit. Ammoniak stod oss upp i näsan när vi var klara fyra svettiga och varma timmar senare då Gavlegårdarna kom för att inspektera.

Hem till Bomhus for vi för att äta och duscha, sen bar det av ner på stan igen för att gå på bio med Vargen. Det var en underbar sommarkväll, ljum med en skön bris och himlen var fantastisk.

The Dark Knight såg vi, Oh lala, va bra den var! Visst, där fanns saker som störde mig multum men på det hela taget så var den spännande och snyggt gjord. Efter den väldigt långa bion (jag drack en flaska vatten under reklamen och var så nödig att jag hade börjat få ont i ryggen när eftertexterna kom, så lång var den hehe) gick vi till Klubb Kobra.
Jag visste inte om några av min älskade vänner skulle vara där, men de första jag såg som stod ute och rökte var mina puddingar Sandra och Frida. Åh, så glad jag blev av att se dem! Sen när jag hade betalt inträdet på ynka tjugo riksdaler så kom Sofie och Angelika framspringande till mig och kramade om mig. Det var längesen jag kände mig så poppis - verkligen en underbar känsla att träffa sina vänner nu när man inte ses alls så ofta. Trodde dock att Mattias skulle vara där, att han inte var det var en besvikelse.

Nu är vi tillbaka i staden och det innebär att perioden av särboliv, pendlande till gävle, tobias being a gävlebo är ÖVER
Naturligtvis finns det bra och dåliga saker med allt,
men jag tror detta är starten på något fantastiskt underbart.

första världens bästa

Nya kategorin är då "Världens Bästa".
Det kan vara allt från en veganrestaurang, strumpaffär, chinese take away, badplats, sparkcykelbutik, lekplats, gathörn, mattväveri, juicebar, second hand, petting zoo, clownuthyrning.

right here is where you get the info.

RLS och lindring

Visst somnade jag gott, men vaknade som ett pistolskott 03:34 och upptäckte att Tobias fortfarande inte kommit och lagt sig. Svepte min morgonrock om mig och tassade ut i köket för att försöka få honom att komma och lägga sig. Han lyckades somna ganska snabbt men vid 06 tiden vaknade jag av att han satt på sängkanten med ansiktet i händerna. Stackare! RLS, som vanligt.
Jag försökte med att kittla honom på ryggen, massera hans rygg, lår, vader. Lade inte märke till mina ögon som värkte av trötthet, sådana petitesser känns aldrig viktiga när någon man älskar har det tufft. 
fter vissa okontroversiella metoder slumrade han äntligen till. Idag skall han åka upp till Gävle och flyttstäda hela sin gamla lägenhet och jag tycker så synd om honom, funtar på att följa med och hjälpa till.

The most effective medicine
Here on earth
Is love unconditional.
-
Sri Chinmoy


Vargbesök

Idag har vi haft eminent besök av en av tobias äldsta vänner Ingvar aka Vargen. Han rullade in på sin 140' kronors motorcykel och både jag och tobias häpnade för den var så snygg. Vi besökte Primo där Vargen avslutade middagen med en av de bästa espressos han druckit, pojkarna tittade sedan på diverse klipp på youtube och sedan gick vi på dagens andra visning. En lägenhet som jag trodde var svaret på alla mina lägenhetsdrömmar. Jag blev grundligt besviken. Bilderna var SÅ missvisande. Efter lägenhetsvisningen blev det en promenad till Kungsan och TGIF där pojkarna åt god mat medans jag tittade på.
Nu är det på egenhändig promenad, jag tog bussen hem. Hoppade av i Slussen och tog en annorlunda väg hem, uppför alla trappor till Södra Teatern. Jobbigt men skön pulshöjning!

Ikväll ska jag minsann ta två Valerina Natt så att jag kan somna ordentligt.

Ett infall av kärlek

Låg och löste sudoko i soffan när jag kastade ett öga på min bakgrund. Fick en idé om hur man kunde ändra om den och efter några modifikationer i photoshop så var den oändligt mycket mer finare och hjärtligare. Innan kunde man läsa"just sell" i ett ganska gräsligt typsnitt, denna versionen went straight to my heart.


Allt amanda gör...

...gör jag med. Så imorgon lanseras en ny spännande kategori som kommer ge er mycket mer ut av era liv.
Storskaligt och storstilat - jajemen!

Nu är det sedvanlig kvällspromenad på södermalm. handidhand.

no more cleaning


kill me, killers


Gävle

Det finns ingen stad som jag har så många tudelade känslor för som Gävle. När jag bodde där var det ingen dans på rosor, men precis innan jag flyttade därifrån kom jag att tycka om det mycket mycket mer. När det är fun times i Gävle, då ser det ut såhär.


Jag och Angelica har det svårt att vara coola på kort med solen rakt i ögonen.

   
Grilldags i Bomhus med storfamiljen Walldén (inkl vissa utbölingar likt myself)

  

Vem behöver Box för att komma åt Bag?


En underbar, somrig, svettig, dansant, leende kväll på Klubb Volym!

Detta går hem!

Lite bilder från vårt hem en helt vanlig lördag med några dammtussar på golvet och lite röra.
But still, it's my castle.
    En sommarnatt på balkongen

Vi var ute på en två timmar lång promenad, långsamt gick vi i den ljumma kvällen och hamnade till slut i Hammarby Sjöstad, som har varit en outforskad pärla. På vägen hem hyrde vi film. Nja tyckte jag om den... Imorgon blir det en helt annan till frukost - höga förväntningar.

Efter fimen flyttade vi ut på balkongen där Tobias spelade gitarr och jag mös. Det var fortfarande så varmt att man inte ens behövde filt. Däremot var myggen flitiga. Jag smygfilmade Tobias när han spelade Jose Gonzales. =)
Vår gata.. man kan se Fatburstornet lite suddigt där borta...

   
  


nine years old

Jag tittar på Disneydags och dricker festis. Jag är nio år gammal igen.

Dream on

Om jag fick bestämma så skulle jag sova just nu. Om jag då sov, och kunde sätta ton på mina egna drömmar, skulle jag vilja drömma i Fredik Tjernströms illustrationer. Jag är förälskad i dem.


Sen när?

Så hände det idag igen, vaknade 05:14 med svår RLS i hela kroppen,. Jag har aldrig förstått Tobias när han har beskrivit hur det känns, men det är verkligen som att ha myror krypandes under huden. RLS finns det in get botemedel mot så jag hoppas att detta bara var nån fling pga av....ja, jag har inte kunnat lista ut ännu varför jag fick det. Tobias har haft det i flera år, ibland förlorar han flera timmar sömn per natt då det är omöjligt att sova.

Ligger i soffan framför med ännu en lättsam film innehållandes Tobias favorit hatobjekt.

tung fredagsträning

Precis hemkommen från gymet. Relativt tung backträning idag på löpbandet 30 minuter sedan benträning. Skönt! kväll blir det bio, för andra gången denna veckan. Hancook. Förresten, någon som har tänk på vilken stad som speglas i hans glajjor? Olika för varje land I presume....
Says who?


Morning laugh

Vad man göra när du vaknar klockan 05 med bara några timmar sömn i kroppen?
Ett bra recept är
1. Laptopbordet Dave
2. Tobias dator
3. En kravlös, men ändå underhållande film, i detta fallet Daddy Day Care (2003) med Eddie Murphy.

4. Somna om efteråt - check!

Marc Jacobs

Okej att ha beslutsångest. Men att inte kunna bestämma sig på FYRA månader tar nog priset. Skrev i mars om jättefina Marc Jacobs armband med lika fina budskap, och jag har inte kunnat bestämma mig sedan dess!. Har tittat flera flera gånger men bara blivit rådvill. Idag lutar det åt BETWEEN US, men imorgon kan det ha ändrats... Så länge ingen köper ett åt mig så lär Marc inte få pryda min handled.


mina diamanter

 

BTW

Bloggkollsknapp. PRESS IT.

en promenad - genom stan

Det blev en promenad i högsommarvärmen. Vi tittade på solglasögon i Skrapan, köpte kanelbulle på Lisas Café. Vi tittade på HAND ringarna, båda drog på smilbanden när ironin slog oss i ansiktet, haha. Imorgon ska vi på dans! Tjo.

Dagens brevskörd

Jag blir så glad när det är något annat än månadens fondinnehav eller räkningar som landar på hallmattan. Idag fick vi dels vykort från Bergen, och mopsinspiration från beloved Amanda.
 
Under bilden står det "mopsar är alltid glada" SO true!


Mops cravings is growing stronger!


枝豆 - hysteri! (Edamame)


Jag blev så överväldigad när jag kom på att i Tokyo så kommer jag kunna äta hur mycket Edamame jag kan!
Jag och Emma brukade alltid dela på en skål så fort vi åt på EAST.
Det är alltså ångade soyabönor, som serveras i sin skida (som du inte äter). Något kokta och med glimrande havssalt är det bland det godaste snacket som finns. Eda betyder stjälk och mame böna. De finns nu pckså frusna på ICA men jag tvivlar på att de är i klass med restaurangernas. De tillreds på följande sätt:
Först kokar man upp vatten med ganska mycket salt. När vattnet kokar lägger man i edamame och kokar endast några minuter. Därefter häller man vattnet och saltar på skidorna.
Bansai!

Martial Arts

Med en Festis Free och en Mini MER på ingång bäddar jag ner mig i soffan och lägger in Kung Fu Panda i Dvdn. Haiiiija! Fick så mkt känslor av att vara tillbaka I Hong Kong när vi såg filmen på bio i måndags, samtidigt5 som jag längtar SÅ mycket till Tokyoresan!
En av de bästa sekvenserna i filmen:
Ham Radio

Jag och Tobias älskar Frasier. Detta är slutet på ett av de bästa avsnitten, Ham Radio. Frasier med medarbetre på radiostationen KACL skall framföra en radiopjäs och Frasier har tendenser att vilja ge direktiv åt de andra en smula för mycket och ofta... Roz har tandläkarbedövning i hela munnen, Niles tvingas hoppa in i sista sekunde bara för att få reda på att han spelar sex personer, Bulldog får scenskräck och Gil kämpar för sin monolog. Kan bara bli roligt. Enjoy!

löjligt lycklig

Jag har alltid hatat att stryka, jag svettas som en gris i kopiösa mängder! Men ikväll, när jag plockade upp en av hans nytvättade skjortor, så kändes det som en väldigt trevlig kvällssyssla.
För nu märks det att det är på riktigt.

name it!

Jag och tobias mamma diskuterade namn på nyfödda idag. När Tobias föddes för 25 år sedan och farmor uppe i jämtland fick reda på vad den lille gossen skulle heta svarade hon "nee, säg på riktigt nu, vad ska han heta?"
hon visste bara om en tobias här i världen, och det var grannens häst....
Are you a horse, dear?

Den döve leder den blinde

Det är lätt att konversationen på msn ser konstig ut när en pratar genom videokonversation och den andra skriver.

Making a Video Call to finemang ...

Hang up (Alt+Q)


 finemang has answered your call.

Hang up (Alt+Q).


finemang says:

JA*+

finemang says:

ghör du mig

finemang says:

vulgo?

finemang says:

det ösregnar

finemang says:

nu??

finemang says:

smrk dig

finemang says:

smörj

finemang says:

joo

finemang says:

joo

finemang says:

ska bl,eka m ina igen

Tobï-Wan Kenobï says:

oo..kkk...

finemang says:

kan du inte spara den

?


SAMBO

Nu har vi packat upp i 9 timmar. Och sorterat. Och slängt. Och packat ner i lådor igen.
Det känns konstigt att ha fyra gitarrer, en bas, en förstärkare i lägenheten och ett trumset i förrådet. Men så är man ju också tillsammans med en musiker.

Jag undrar hur lång tid det tar innan jag förstår att det numera är standard att sova bredvid varandra. Att pendla 20 mil varannan helg behövs inte längre.

Nu ska vi köpa grekisk fastfood på Medis. För det förtjänar vi. För vi är numera sambos igen...

Thank God. Or us.

AB (artificial birds)

Jag satt och mös åt  fågelkvittret en god stund innan jag började ana oråd.. Började tänka att "Kvittrar inte fåglarna sådär intensivt mest på våren?" och"finns det verkligen ugglor ute nu?" Sen började jag garva tyst åt mig själv, och slängde en blick på Tobias nattygsbord.
Inga riktiga fåglar och ugglor här inte. nejnej, the sound of the väckarklocka.Sugoi!!

Jag tror inte jag kommer att kunna sova förräns i mars nästa år. Jag skall resa många hundra mil då, och fram tills jag sitter på flygplanet så kommer jag inte kunna lugna ner mig. Har hoppat och studsat och blundat riktigt hårt av förväntan, uppskattning och uppspelthet.
Guess what! I'm is going to Nihon!      

städmat

pannkakor i en lägenhet messy to no recognition. MUMS.

1970 EVERGLADES


PAPPA I EVERGLADES, FLORIDA. 1970.

Nu kan det räcka

Nu har jag rensat ut halva badrumsskåpet och städat hela lägenheten i allmänhet inför samboismen som träder i kraft på söndag. Imorgon åker jag till Gävle för att med viss facsistisk anda övervaka packandet av Ts lägenhet. På lördag blir det förhoppningsvis något slags get together/avskedsmiddag med fam W. Sen på söndag bär det av! Mot El Stockholmo!
Let the samboliv begin.

Nightythoughts

Min myshörna, med mysljus och myskänsla.


I ett framtida hus vill jag också ha ett bibliotek, med mina böcker sorterade såhär. Och Dolph kommer också ligga på en soffa, osorterad förstås...

Privjet

Jag vill åka till öst. Kanske hälsa på Tobias pappa i Riga, eller kanske St Petersburg... Moskva? Det ösregnar ute och jag vill åka till öst. Hmm. Ett tecken på att något är fel?
Något som INTE är fel är att lägenheten hyser två  personer snart. Måste röja upp bland mina saker så att det finns plats för Tobias pinaler också. Tur att vi är någotsånär minimalistiska av oss och hatar kraffs.
För mig är kraffs:
Konstiga prydnadssaker som porslinskatter, blåvita tallrikar på väggen, för mycket växter i fönster osv.

Back to east. Såhär kan det se ut i Moskva, 1964. Dear dad there.


back home

Arvika, arvika arvika. Oh la la var bra det var! Men, grov miss med ett ej vattentätt tält (som dessutom stod halvöppet) när det stormade igår så vi drog faktiskt hem, körde fem timmar genom nattSverige. ALLT var ju faktiskt blött. Vår Buddha satt i en liten vattenpöl inuti tältet när vi kom till campet, han gjorde så vi behöll vårt lugn när vi rullade genomvåta sovsäckar, hällde ut vattenpölar ur skor och vred ur kläder. Väl hemma däckade vi och sov som stockar, att en säng kan vara SÅÅ skön!
Har suttit på Sturehof med Amanda, Fia & co. Fia och jag har inte setts på fem hela år, så det var jätteroligt att äntligen få kramas igen.

Imorgon kanske det blir East street, vi får se om jag går därifrån med nått nytt och fint =)

Det här gillar vi!


Idag bär det av till Arvika, håll i hatten!

Utläst på fyra timmar.Och nu börjar jag på nästa i serien. Kan inte få nog!

RSS 2.0