anatomi är en fröjd.

Våra föreläsningar i anatomi tenderar alltid att sluta kring lunch. Idag var det nog rekord - 11.30! Joggade hem och bad i tysthet att det skulle finnas tid i tvättstugen, att vända på underkläderna en tredje gång känns inge roligt. Till min yttersta glädje fanns det tid till kl 17 så nu får äntligen hallmattan och överkastet också en chans att bli rena, tillsammans med mina skolkläder som har övergivit den fräscha vita looken och antagit en mer gråbeige ton. Uäck!

Laddar min nya gym-mp3 jag fick av tobias med träningslåtar. Blir deffad med:
Peter Bjorn & John – Young Folks (Beyond the wizards sleeve remix)
Muse – Starlight
Existensminimum – Changing lines (ASSID remix)
Ratatat – Seventeen Years
Daft Punk – Nightvision
The Frank Popp Ensemble – Hip Teens (Don't Wear Blue Jeans)
Lenny Kravitz – Stand by My Woman
Modest Mouse – Gravity Rides Everything
Angels and Airwaves – it hurts
Deftones – Good Morning Beautiful
The Go! Team – Ladyflash
Nappy Roots – Aww Naw
Mew – Shespider

amerikansk prakt och kärlekssången.

I väntan på att roskilde skulle börja "på riktigt" såg mattias, martin och jag bl.a dessa två filmer som jag verkligen tycker är värda att rekommendera.

Oslagbart i American Splendor är:
Harvey Pekar: What movie could be worth driving 260 miles round trip for?
Toby Radloff: It's a new film called Revenge of the Nerds. It's about a group of nerd college students who are being picked on all the time by the jocks. So they decide to take revenge.
Harvey Pekar: So what you're saying is, you identify with those nerds.
Toby Radloff: Yes. I consider myself a nerd. And this movie has uplifted me. There's this one scene, where a nerd grabs the microphone during a pep rally and announces that he is a nerd and that he is proud of it and stands up for the rights of other nerds.
Oslagbart i a love song for bobby long är:
[Carrying in a tree] Lawson Pines: Ho ho ho!
Bobby Long: Where did you get that?
Lawson Pines: Fell off the back of a truck.
Bobby Long: Like hell it did.
Lawson Pines: All right, maybe it was a volvo.

mon dieu!

Försöker hålla mig sysselsatt. Browsar på ebay och tänker fanimej vinna dessa Marc Jacobs skorna.

Hjälp! - Kayos bröst faller snart ur urringningen och landar på mitt vardagsrumsgolv - slöglor på Förkväll på 4an och förstår inte alls konceptet. Skall deras kackel vara seriös underhållning? Hej! vi är fyra tjejer som läser förstasidestoff - sen pratar vi i mun på varandra samt slänger ur oss semikulturella uttalanden. Nja.

Tvs tråkiga utbud just nu:
1an: UR, typ om tråkig skolmat/skolbarn och hur de äter under Ramadam.
2an Uutsitet. jag kan inte finska.
tv3 Mendurå. menlöst, menlöst! program.
4an: Redan kartlagd
5an: Amerika's funniest homevideos.

Mer än såhär orkar jag inte lägga fram, jag blir mer och mer apatisk av idiotin jag ser.

"jag vill ha fredag idag!"


rubrik

Igår dog min farbror. Han söp bokstavligt talat ihjäl sig, och igår när ambulansen svängde upp på gårdsplanen stannade hans hjärta. Det orkade inte mer.

Jag var den enda som egentligen hade någon sorts relation med honom, jag var hans favorit. Så fort han kom på besök när jag var liten hade han gräddbullar med sig, och jag fick alltid sitta på hans Harley. På pappas motorcykelutflykter var det alltid mig han pratade med när vi stannade för en bensträckare.
Han var en snäll man, men en rabiat alkoholist som aldrig kunde ta emot någon hjälp från någon, varken
familjen eller proffs, eller erkänna sitt missbruk.

Jag känner mig ledsen för pappa skull - sist bröderna stötte på varann var inne på systemet, där min farbror chockad och tagen blev tillönskad en riktigt trevlig och meningsfull helg. Sista minnet av honom - med en systemkasse i handen.
Tragiskt.

Hong Kong T/R

Snälla, jag blir tokig! Det är meningen att jag och Tobias skall åka till Hong Kong över nyår, och jag har hittat både flygbiljetter och världens bästa hotell, bara 250 m från Temple St!
Joyful.
När flyg och hotell är betalt återstår endast 1000 kr av vår budget. Nog är det billigt i Asien men 1000 kr på två pers i en vecka?! skrattretande. Stackars Tobias behöver mer mat än nudlar tre gånger per dag.

Jakten fortsätter.

Jag är är en mobil-hora.

En hora som går att flytta på? jag älskar iaf nya mobiltelefoner. Jag obsessade om min nuvarande nokia 7370 redan i början av december 2005 och köpte den när den var endast 2 dagar gammal på marknaden. korkad som jag var tecknade jag abonnemang. pity.
Nu har jag en ny ögonsten - men den ger mig huvudbry, ty färgvalet är lika svårt som kommande namnval på barnen.
Rosa är inte jag på en fläck så den går fetbort. Jag älskar metallicblå. Simpelt val kan tyckas om det inte vore så att den har vit insida. Jag vet inte riktigt om jag diggar det...
Den svarta känns väldigt maskulin - man känner nästan hur den luktar tung müsk - men insidan är stilren.

VAD TYCKER NI?

blå:


svart:

Busybee skriver om helgen.

Helgen var på tok för underbar! I fredags sjukanmälde jag mig för att kunna hinna allt som jag och mamma hade tagit oss för - och vi hann. Det inhandlades på Granit, Åhléns, vi åt lunch, mer shopping och storstädning. Sen kom Tobias och samtidigt min förkylning som jag träng undan så fint. Han gick så sött och köpte mat åt mig och vi mös järnet.

Lördag innebar obligatorisk närvaro på gårdsstädningen. Jag och Tobias tog på oss ansvaret att fixa bakgården. Sjukt att man inte har mer koll på vilka som bor i ens förening. Nästan 90% av alla som deltog hade jag verkligen aldrig stött på. Men det visade sig att det fanns intressanta prickar i BRF Lommen, och vi planterade  lökar med hon längst upp och han på 4an.

Lördagkväll överträffade alla förväntningar. festen var en blast och bättre atmosfär har jag aldrig upplevt!
Gustav Fridolin. (mp)

Har jag känt sen jag var åtta år gammal. Han har varit drifitg och kunnig ända sen dess, och jag förstår inte hur man orkar? Från att ha gjort skoltidningen till att sitta i svts nyhetsmorgon. Kommer ihåg hur han i skolbussen satt med sin laptop och hade mp's logga som bakgrund. Trodde aldrig han skulle ta sig så långt.
Hur mycket har du tackat din mellanstadielärarinna för att du intresserade dig för politik frågar programledaren nu och jag kan inte annat än tänka på om Marianne Pålsson sitter hemma och myser när hon ser hur hon kan påverka sverige. ha!
Hans bok  "från Vittsjö till världen", ska jag definitivt köpa.

mitt liv som jag.

Saker rullar på.
Krångtjärn i fredags och lördags, hade helt ofattbart fint väder, låg t.o.m och solade! Vadade uppströms, fjällvandrade, fiskade, umgicks. Ett recept på en perfekt födelsedagshelg! Fyllde 21 i söndags, firade i Gävle med tobias familj. Fick en stor flaska skumpa, inlagda hjortron (de vet vad jag älskar) , frystorkade jordgubbad och en nässkölj! Rolig blandning. Rolig familj!

Salong igår och idag, tunga, långa dagar fyllda med skratt med vännerna. Igår fick jag och Linda nog, vi hade längtat efter kött i två hela dagar så vi gick till Mississippi inn och åt entrecote. Fan va gott det var, och välbehövligt - på morgonen hade Jonna, min träningsspecialist kört slut på mig. Jag tog 20 kg i bicepscurl, något jag aldrig trodde möjligt innan.

Men nu kanske det roliga är slut. Jag vaknade med halsont och täppt näsa. Fuck it - jag har inte råd att vara sjuk. 100 timmars frånvaro är max i skolan och jag har snart 80. Jag har verkligen inte råd att vara hemma. Dessutom är det ju födelsedagskalas hos mig på lördag - och då kan jag ju inte vara sjuk! Alla som läser och känner för att träffa en hop trevliga människor från gävle/stockholm är hjärtligt välkommen att joina! The more the merrier.

Idag flyger min mamma mu upp och bor hos mig tills fredag. Imorgon är det nämligen dags för henne att fira mig - Jag skall befinna mig någonstans centralt kl 19 imorgon, mer ingående information har jag inte fått ännu. Jag har fått en avi att hämta ut ett paket från "Desirée Persson, USA" hos greken på hörnet  - more pressies! Pappa har mailat från Spanien att det kommer paket och Marée har nog köpt något med sig hem från Marocco. Jag beställde iaf röktobak till vattenpipan så vi kan bolma på lördag. Mattias, Martin och jag är rökringsmästarna. Or at least me... =)

Nu skall snart Bang & Olufsen installatören komma och fixa min invecklade anläggning i hela lägenheten, så att jag kan lyssna klart på min BokCD som jag köpte på en ödslig mack utanför Svenstavik. Anne Holt - Det som aldrig händer. Norska mord - kan det bli bättre? Jag älskar folk som lagar saker i min borg. Ruta 1 av två är lagade, ventilationen är nog fixad (jag såg spår av kontrollanten i flagnad färg) och nu då den utbredda ljud och tv anläggningen. Good work!

jag blir vad jag ser på tv.

Jag äter godis i soffan och tittar på du blir vad du äter. Blir äcklad, slänger ner den faktiskt modest tilltagna godispåsen på golvet och vill spy.

Kan ätstörningarna aldrig släppa mig ur sitt järnhårda grepp?

Glöm ej!

Jag har haft oflyt idag.
Jag följde Golnaz till medis och tänkte pipa in och rösat samt sätta in 147 enkronor på FSBkontot.
Det var, måttligt överdrivet, en miljon grader på bibblan. Jag tar mina lappar, ställer mig i båset, hör hur två tanter bråkar med gälla röster så jag inte kunde koncentrera mig ordentligt, for heavens sake! Men sen kommer jag fram till den snälla damen som skall registrera mig som fastställer att jag tagit med kuvertet men glömt röstkortet
Anyways, de har öppet till 21 tänkte jag, banken's next. Som hann stänga med 17 minuter. CRAP.

Handlade mat och betalade etthundratretton kronor i enkronor. TUR att det inte var någon kö efter mig, tjejen i kassan trodde knappt mynten skulle få plats i boxen, och resten av de handlande människorna tittade storögt på mig. Let them stare.
Köpte prinsesstårta till Annelies födelsedag imorgon. Mums! (undrar om hon märket att jag gnager lite redan nu?)

Summa sumarum:
jag skall gå och rösta igen, denna gång med ett fullföljande. Jag skall packa inför imorrn, då jag först flyger till Östersund för att bli hämtad av Tobias. Tillsammans kör vi till Krångtjärn och spenderar helgen där. På söndag fyller jag 21 och då beger vi oss mot Gävle igen. Ska sova där till måndag och ta tidiga tåget till skolan. Riktig mysig helg framför mig med min pojke. MYS!

Exet - exit.

För att inte bli för barnslig och snacka skit om folk kan jag bara skaka på huvudet och fråga - VAD tänkte jag? gud, jag kan inte sluta skratta åt hela grejen vi hade där ja, och min bestörtning när den tog slut. Stackars liten jag.

Tur att det finns något som heter personlig utveckling. Tur att livet går framåt. Ha, detta kommer hålla mig glad resten av dagen.
Man vet aldrig hur bra man har det förrän man har förlorat det ELLER påminns om hur meningslöst man hade det innan.

Jag lever världens bästa liv.

Jag är tjejen.

Jag är tjejen som pluggar kemi och kan allt om isotoper, kovalent bindning och periodiska systemet.
Jag är tjejen som vill se Lady Vengeance så fort jag får tillfälle.
Jag är tjejen som älskar att överraska vänner med presenter, tillställningar, resor m.m.
Jag är tjejen som har fått brev från Vita Huset.
Jag är tjejen som hade möte med min träningsspecialist idag och som är supertaggad inför höstens specialträning,
Jag är tjejen som har spottat från Victoria Peak.
Jag är tjejen med femtioelva par skor, de flesta tydligen vita.
Jag är tjejen som är fascinerad och lite road av Nathalia Edenmonts.
mus
Jag är tjejen som garvar så tårarna sprutar åt Eddie Izzard.
Jag är tjejen som aldrig har slutat bita på naglarna.
Jag är tjejen som var seriöst och långvarigt förälskad i David Duchovny.
Jag är tjejen med farsan som sover på Köpenhamns flygplats just nu men som egentligen är på väg till en pilgrimsvandring i Spanien.
Jag är tjejen vars smaklökar inte kan registrera surt.
Jag är tjejen som älskar allt Hans Arnold tecknar.
Jag är tjejen som otvivelaktigt lämnar skåpsdörrar öppna här och var.
Jag är tjejen som har en kropp som skulle vara avgudad på femtiotalet, det hade varit jag och Bettie Page!
page
Jag är tjejEN.


GodEl.

godel
Jag tycker att så många som möjligt borde slopa stora elleverantörer ( som försöker "charma" sina kunder genom att bjuda dem på ålandskryssning) och anlita God el.Det har jag gjort ikväll och lärt mig att de inte är mycket dyrare och de skänker hela sin avkastning till välgörande ändamål. Jag kunde välja mellan Stockholms stadsmission, SOS barnbyar, rädda barnen m.fl. Elen är dessutom märkt med bra miljöval, som ställer hårda krav på processer och energikällor vid kraftproduktion. GOOD WORK!dear diary

Usch. Jag hittade dagböcker från när jag var yngre, anteckningarna sträckte sig från 5an till 9an ungefärhlisch.. - ingen rolig läsning alls. Det skriker ensamhet, osäkerhet och utanförskap om mina ord. Började gråta enbart av att tänka på mobbingen, trycket att behövda hävda sig, promiskuositeten Inte för att jag var genuint ledsen då, jag förstod nog inte hur förvirrad och dåligt ledsagad jag var.
Jag önskar att jag hade fått gå till en psykolog mycket tidigare. Inte en dietist i trean utan en barnpsykolog som förstod att det satte sina spår att vara en sladdis, jämnt utanför, kämpandes för att vara med. Det säger ganska mycket att jag vid ett tillfälle kallade min systrar för "flickorna" precis som mamma och pappa gör. Utanför - inte en del av något.

Tur att jag skall till min underbara psykolog och gå igenom mitt sorgdiagram som var orsaken till gråtlektyren...
Tur att jag idag inte behöver kämpa för att vara en del av gruppen utan har hittat min självklara plats i de sammanhang jag väljer att delta i.
Tur att jag idag känner minst en person i denna värld som älskar mig som som aldrig är längre bort än ett telefonsamtal.
Tur att jag idag vet vem jag är, varför jag är den jag är och hur jag kan bli den jag vill vara.

en liten bit förvånad...

valkompassen

Det här trodde jag aldrig! Ännu mer förvirrad inför valet nu, detta gav mig en tankeställare...
Intresserad av att testa vart du står?


cineastens klagan.

Jag diggar inte alls att gå på bio i Sverige. Som bekant såg jag och Tobias Thank you for smoking i N.Y när vi var där i april. Nu har den gått upp på filmstaden söder och vi var där igår för att återuppleva den bästa film vi någonsin sett.
För mig var upplevelsen arketypen för besvikelser. Jag kan inte understryka hur mycket jag HATAR när folk upprepar catchfrasen eller poängen de precis skrattat åt, och killen bakom mig undergick hotet från min feta smocka hela tiden!!

Nä, bio i Sverige suger. När vi bodde i Cambridge gick vi på bio en sisådär 3 dagar i veckan, och där fanns det inte platsnumreringar, folk smög in och var tysta både före och under filmen. De var kultiverade och skrattade åt de subtila poängen och inte när "han ramla på en isfläck framför tjejen han skulle ragga på - fyfan va ja garva"
STUPIDITY.

Den gången vi såg Thank you for smoking i USA var det roligt för man förstod hur regissören hade tänkt med sina poäng - riktade till den amerikanska befolkningen och andra som har koll på inrikes konflikter och skandaler. Det blir så torftigt när antagonisten bränner av en sjuhelvetes kommentar som varje amerikan skulle slå sina knän blåa av - och det är knäpptyst i salongen. Men scenen efter ramlar han på isfläcken - och DÅ skrattar alla. Jag ville bara gå därifrån igen och vänta på att DVDn skall ankomma från Amazon.com.

Besviken men förväntansfull inför "En obekväm sannning" av Davis Guggenheim med Al Gore.

Nu vankas gymet och ett försök att byta nedstämdhet mot endorfiner. Sen skall vi till Solvalla och Stockholm Horse Game.

Batnight.

Kl 20.00 steg Tobias och jag med förväntansfulla steg in på 4h gården ute vid frescati. Vi skulle deltaga i studiefrämjandets "Fladdermusnatt" och vi visste inte alls vad vi skulle vänta oss.  Det blev en fnittrig upplevelse, vi kunde först inte alls förstå att damen som höll det inledande anförandet faktiskt kunde vara så innerligt hänförd av dessa små varelser, och det blev många kvävda skratt från min och tobics sida. Men sen vände det och vi blev faktiskt väldigt insatta och intresserade av fladdermöss (iaf för kvällen)
Efter lite diabilder och termosfika med ÄKTA friluftsfolk (och louyna) så bar det av ut i natten som flödade i ljus från helmånen. Vi hade ultraljudsdetektorer med oss för att höra fladdermössens sonar skrik. Fladdermöss is THE SHIT!

Nu sitter vi i hossan och myser, vi har saknat varann så mycket i veckan och nu tar vi ut vår rätt att klänga på varandra. Tobias is THE SHIT.

Vill du skicka ut ditt älskade gosedjur på en turistresa om du själv inte har tid eller råd att åka iväg? Detta är till synes helt seriöst, men jag lider fortfarande av svårigheter att förstå...
Teddy in sthlm is THE SHIT

om jag fick önska mig vad som helst.

Drömönskelista:

Brun läderväska från Tomas Wylde

Svarta jeans från Sass & Bide

Plånbok från Gucci

Klocka från D&G

Sandaler från Puma

Magic wand mascara från I.d.

Sweet D&G BH-set

Fred på jorden, såklart!


tant rosa på nya äventyr.

När jag satt snällt och väntade med min illa tillknycklad (jag hade väntat jättelänge och vikt alla origami jag kan) kölapp kommer södermalms coolaste pantertanter in på banken. Korta och kutryggiga med handväskorna i ett hårt grepp under den ena armen och den andra i armkrok. Stegar i sina vadlånga yllekjolar rakt förbi montern som spottar ut kölappar och ställer sig en meter bakom en dam som kastar en frågande blick över axeln.
Ingen kunde undgå hennes ärende, Rosa 92 skulle ha ett nytt leg!
När hon fick höra att det skulle ta tre till fyra veckor innan det var klart bröt hon ut i ett - Åh herregud!
Det måste vara så betungande för Rosa att klara sig i vardagen. Jag menar, hur skall hon kunna handla på systemet, och vem på ICA skulle låta henne köpa cig??

Rosa vände sedan glatt på klacken och stegade långsamt men målmedvetet ut från handelsbanken med sin söta väninna, som Rosa lät gå före efter att hennes vännina frågat om hon fick gå ut först. Blir sånt viktigt på ålderns höst?

Used, bruised and confused.

Det går aldrig att vara säker på någon. Din bäste vän kan sälja ut dig, ditt och ditt allra heligaste som en lam ko på Kiviks marknad, så passa dig. passa dig....

Jag har den ihärdigaste träningsvärken sen första världskrigets slut. 90 minuter powewalk/jogging både lördag och söndag plus styrketräning efteråt som har jag inte sysslat med sen dackefejden.
Mycket historik i mina skildringar av min träningsfrekvens.........

När jag sålde min ögonsten så skrev vi in i avtalet att om familjen Rüden någonsin ville sälja honom vidare skulle de kontakta mig först. Nu hade de ringt mamma för att berätta att familjen som han stått uppstallad hos i två år ville köpa honom. Jag har inte ägt honom på 6 år, men min instinktiva reaktion var att köpa tillbaka honom genast. Jag kan fortfarande inte förstå varför jag sålde honom, jag hade bara kunnat hitta en fodervärd och fortfarande äga min lille prins. Mitt allra finaste.

Endast två timmar sömn natten till idag. Hjärtskärande och tårdrypande avsked på perrongen, ledsna kompisar i skolan och nu nyheten om Musse. En inte helt OK dag.. Men det är sånna smällar man får ta. Efter regn kommer solsken.

MoMA


Äntligen hittade jag min moleskin och fick därigenom namn på mina
sjukt snygga prints från MoMA.

Ryan Mcginness - Fabricated culture belief system:RSS 2.0