reload, start over

En långhelg kan nog inte börja bättre än den gjorde idag. Först ett tidigt träningspass mellan sju och åtta, på vägen hem hämtade jag upp något litet gott till baby på Gunnarssons för idag är det ju den 31e. Lyckan fortsatte med att jag fick gå bredvid en underbar liten svart mops och därför fånlog jag hela vägen hem.

Don't vote!!


Lycka till fineynamnam, du kommer essa det!

Så skrev fina Amanda och jag tror hon har rätt! Jag var listig inför denna tentan.... läste inte en enda utav de till synes tvåhundra texterna i de dyra kompendierna och jag har heller inte så mycket som öppnat Habermas eller Calhouns böcker.
The sweet escape har varit gamla tentor och jävlar i min lilla låda va jag och finfina älsklingen pluggade igår. Han peppade, förhörde och strök under med diverse färgpennor det jag inte kunde.
Update på idag: tentan bestod bara av gamla frågor! Yay! Ett E är det minsta jag kommer kunna skrapa ihop.

today's the day


skip a beat. or day?

Jag pluggar så ögonen tåras, och dagdrömmer om min fredagskväll i Gävle. God och massiv mat på Church Street följt av film på bio, med bästa sällskapet all night through!


call me a nerd

...men detta ger mig kalla kårar, av välbehag! 13e november är snart det...


studiero

När man pluggar inför en tenta, som jag gör nu, skulle man inte kunna få ha det lite mer färgglatt då? Typ såhär:


Skulle man inte kunna få lite roligt studiesällskap att utbyta tankar med?


Eller iallafall vara med i en festlig studiegrupp med höga ambitioner?


Nej.... och åter nej. Att tentaplugga ska tydligen vara ett melankoliskt och ensamt företagande...


ohwell, back to the books I go.

What a difference a day made...

...Twenty four little hours. Brought the sun and the flowers, where there used to be rain.

En dag som fick en snöplig start utvecklades till något underbart! Jag stack till F&S Sveavägen på ett aerobicspass - som var helt underbart och ledaren, som också var från Skåne, blev så himla glad när jag berättade att det var ett av de bästa passen jag någonsin varit på. Det verkligen strålade om henne! Att en liten komplimang kan sprida sån glädje. Try it!
Gick hela vägen hem, lite spaghettiben men det var skönt för att bli av med stelheten som annars infinner sig ett atg efter träning.

Väl hemma så duschade vi, gjorde oss i ordning och åkte in till stan för att flanera lite i lugn mak. Det blev mest strolling på NK, men bara det tar sin tid och vips var det kvällning... Vi började promenera lite planlöst och hamnade till slut på Hard Rock Café där Tobias bjöd mig på middag. Vi hade världens bästa kväll! Vi tog det lugnt, beställde in lite mat, chillade, snackade och garvade. Vår tilldelade servitris Sandra gjorde verkligen kvällen minnesvärd, jag tror aldrig jag varit med om bättre service någonstans! BIG tip!

Sen beslutade vi oss i all hast för att gå på bio och kastade oss på tunnelbanan för att se vad Sergel hade att erbjuda. Noll koll på vad för bio det går just nu så nappade vi på Max Payne. Tobias berättade att det hade varit ett dataspel.
Ojoj. Vilken dålig regi, manus och skådespel. Jag satt mest och fnittrade för att den var så dålig! Orkade inte ens bli irriterad utan tyckte mest synd om Mark Wahlberg och Mila Kunis.

Att en till synes så dålig dag kunde bli så underbar!
Just my luck,


Hard Rock, Stockholm

sämsta starten

Just nu är jag riktigt förbannad, på något jag inte har makten att påverka så egentligen är det att kasta energi rakt i sjön. Men vi försov oss, Tobias måste ha ställt klockan på fel tid och jag, mitt dumma nöt, ställde inte klockan alls. Så Tobias högskoleprov, som börjar om 2 minuter, är ju bara och glömma och jag missade min auktion på Ebay med 13  dollar.

knoblauch

Ikväll var jag, Cajjan och Mandy Pandy på a friendly place kallat Bröderna Olsson Garlic and Shots. För att ni ikkestockholmsbosatta skall förstå konceptet kan jag tilläga deras paroll:
"No dishes are served without garlic. You can always order extra garlic but never less. As you leave the restaurant you should feel like you have been garlic marinated. This is our mission from God", says the Olsson Bros.

Ja... nu kan ni ju bättre förstå hur pass mycket jag stinker efter att först ha ätit Vitlöksgrillad Serrano-Skinkinlindad Grön Sparris följt av Bröderna Olssons Berömda Fisk- & Skaldjursgryta med saffransaioli. Men till mitt försvar kan jag nämna att jag iaf har försökt att dämpa stanken lite genom att tugga på persilja, kanske skall följa Tobias mammas husmorsknep och koka lite Haricot Verts imorgon för att få bort lukten helt.
Tobias skall ändå skriva högskoleprovet så imorgon blir det bara jag själv som lider...

Jag lär ju i alla fall vara friskförklarad nu, vitlökmarinad av människa måste agera förkylningutrotande!

Nu får vi se, om sömnsprayet från Bodyshop verkar gynnande för min sömn! Night!

morgonpasset

Idag klockan 06 ringde klockan och en halvtimme efteråt gick jag i sakta mak genom mörkret på lugna men blåsiga gator till morgonpaset, det första på mången månad.
Visst, det var väl kanske inte toppkondis på mig (jag gick därmot inom ett kondis på vägen hem, men det är en annan femma) men xx kg lättare gick det genomsnittligt oerhört mycket lättare att hoppa och studsa och när slutlåten ljöd då var det som om någon gett mig ny kraft och jag spurtade allt vad jag hade och förmådde i mål.

Såklart har diskmaskinen här hemma valt att ännu en gång lägga ner sin aktivitet i vårt kök så nu är alla fria arbetsytor täckta av disk och mina fingrar ser ut som nariga russin. Usch, vilken oaptitlig tanke!
En mer aptitlig tanke är att ta en stillsam promenad genom lillastadenStockholm bort till pappas tillhåll i birkastan och se efter vad som behövs göras efter hans röjjarparty med HumaNova klasskompisarna igår. Hade beställt catering från il Piatto och kanske finns det någon bresaola eller mortadella kvar? Mycket aptitlig tanke!

På Götgatsbacken skall jag smita inom det nyöppnade Body Shop och se efter om det råkar ha produkten med det långa namnet "Deep Sleep Dreamy Pillow & Body Mist" inne, i så fall blir det att jag inhandlar den till Tobias.
Det är en snabbtorkande bris som bidrar till en vilsam sömn. Den stinker inte utan under nattens gång så avsöndras lite doftnoter som hjälper en att sova bättre. "Ideal for those looking for naturally inspired ways to help them drift off to a peaceful and restorative nights sleep." - Det låter ju som Tobias det!!


mjöl i håret?

Det känns lite som det när man applicerar Schwarzkopf Professional Osis+ Dust it. Eller lite som att Tinkerbell sprinklar pixie dust över min skalp. Det är i vilket fall som helst magic!
Bästa stylingprodukten jag någonsin haft! Jag är lite snåljåp så jag satt en kväll och letade upp den allra billigaste leverantören via diverse webshoppar - priset varierade från 129 till 199 kr. Men i tisdags hittade jag 2 st för 199 kronor hos frisören uppe i Topshopbutiken i SOUK gallerian. Tobias hår behövde verkligen en produkt som just Dustit, så osexigt nog använder vi för tillfället samma stylingprodukt.

smack my.....ketchup up?

Säg mig, vem skulle inte vilja slå lite extra hårt för att få ut ketchupen ur en sådan här flaska?! Tänk att få vara med på en byrå som kommer på liknande produktlösningar och placeringar. Kreativitetsmeltdown för mig... Det sista "thus inviting.." är så jäkla bra!


 

"There are two worlds of bottom smacking, the world of BDSM and the world of ketchup bottles. The company, Dressing for Pleasure, a specialist in fetishwear and all things S&M releated, married these two worlds by putting stickers of enticing rear ends on the bottoms of ketchup bottles.
Thus inviting bar patrons to explore a completely different appetite while addressing their hunger."

Corporate Name of Client:
Dressing for Pleasure
Agency:
JWT , New York
Chief Creative Officer: Ty Montague
Executive Creative Director: Kash Sree
Creative Director: Raphael Milczarek
Copywriter: Adam Noel
Art Director: Jackie Anzaldi
Photographer: Ali Weheda 


sockerdricka i magen

Det bubblar i hela kroppen. I måndags och igår har varit de två bästa dagarna på länge. Måndagen innebar att jag fattade av ett beslut som kommer följa mig en bra bit av mitt liv men jag vet att det är ett av de bästa besluten jag tagit! Igår nådde jag ett personligt mål jag strävat efter sen i somras och kan jag berätta hur stolt jag är över mig själv - nej det går nog inte!!
Jag växer som människa varje dag!
Känner hela tiden hur jag tar tag i saker, förbättras och förädlar mitt sätt att vara och handla mot mina medmänniskor.

Inget av detta hade varit möjligt utan min egna starka vilja och tron på mig själv förstås, men det stöd min älskade pojkvän, min familj och mina vänner har gett mig har gjort resan enklare och mindre skumpig.

Nu står jag är med lagerkransen på toppen, som vinnare.
JAG gör det, som FINE:


Righteous Kill

igår, trots lamslagande trötthet för både min och Tobias del gav vi oss iväg och såg Righteous Kill på bion närmast oss. Med Robert DeNiro och Al Pacino i huvudrollerna kan ingenting gå fel och den var så... ja - jag vet inte riktigt hur jag skall uttrycka min uppskattning.

Hänsynslöst bra film helt enkelt.

catering

Jag och Tobias var caterers igår på #15. Vi hade med oss råvaror och slängde ihop en fin middag till min pga knätrauma lite isolerade pappa och stannade kvar och pratade ända till midnatt. Jag gjorde desserten genom att riva Marabous Dark Pistachio fint på rivjärn och rulla färska hallon i spånet. Vispade grädde till och bröt lite större bitar av chockladen och strödde över grädden. Klart!


Idag helgas vilodagen med plugg av teorier om media och inläsning/inlärning av vad Wendy inte tycker att jag skall missa i Tokyo. Det jag har fastnat för när jag har bläddrat som hastigast i denna nyinköpta bok är Harajuku tjejerna (givet inslag!), Tsukiji marknaden där man får se upp så att man inte kommer i vägen för en kastad fisk, Inokashira parken, Shibuya och sexvägsövergångsstället (yes, jag kommer då befinna mig mitt i min älsklingsfilm Lost In Translatiion! (major coolnessmeltdown för min del...)

vad är facebook?


Charlie Murphy LIVE om 40 minuter!

YES, NU BÄR DET AV TILL GÖTA LEJON! yesyesyesyes va vi är taggade!!!

Shortbus och Jay Brannan

Jay Brannan spelade i filmen Shortbus och sjöng bra på filmens soundtrack. Den tjugoandre oktober halv nio spelar han här i Stockholm på Kägelbacken!

Rubber Ducky-lucky

Jag bloggade ju om en hel drös med coola prylar från Karmaloop för en tid sedan. Det som fastnade mest var de där snowjoggers från Rubber Duck för 100 dollar + frakt + tull. Jag drog mig för att klicka hem dem, men var ändå nära flera gånger, ville verkligen he dem!

Efter att jag lämnat Ylva igår så gick jag Götgatan hem, slank inom BikBok (händer aldrig för jag har en tendens att avsky den affären) och efter uttråkat browsande av affärens sedvanligt uttråkande innehåll höll jag på att få halvsidesförlamning, right there and then.
På en hylla stod dem - mina Rubber Duck, snowjoggers i svart lack. PÅ REA!! Det förut så smärtsamma priset på 799 riksdaler hade nu sänkts till det fullkomligt accepterbara 299:-

Som i trans testade jag 36orna, varma, mjuka och studsiga. "Vi har precis tagit fram dem" sa expediten. Jag förundrades över hur de då kunde ha reapris på dem, och hon svarade att de redan förra året hade tagit in dem, och att dessa inte hade blivit sålda.

Som på mjuka snowjoggersmoln vandrade jag därifrån med mina fina, fina snowjoggers i påsen.


Backa babes

Jag hade totalt glömt bort att vi hade en hemsida som skulle vara med i någon slags tävling sista året på SSHL. Duktiga Becka tog på sig att göra nåt slags hemmabygge (som om hon inte hade tillräckligt att göra sista året i IB!?) Inte visste hon något om hur man knackade hemsidor, men alla var förundrade över hur fin den var, kan tyckas lite blåögt och sött sähär med lite mer kunskap om ämnet i bagaget.

En hel del fina bilder på mig och mina babes finns om man klickar på bilden nedan (och någon väldigt osmickrande bild på mig också, haha!)

Fatty Dominerar

Idag hyllar jag mig själv, och mina närmaste med lite Fats Domino, en av de bästa musiker i VÄRLDEN.

Här sjunger han en snutt om mig, "My Girl Josephine", vill ju inte påstå att den är dedikerad åt mig men... ja, folk säger ju det här och var ;)

När pappa ringer har jag Blueberry Hill, för att det är "vår sång"

När mamma vill få tag i mig så hör jag "Be my guest" (för att she's so fine!)
 

Och den mest givna är ju "Whole lotta lovin" när älsklingen ringer

Hair it is

Ylva var hårmodell hos min Johanna på Sure Baby Yes igår. Det var även en tjej från Gävle som jag kände igen så fruktansvärt mycket, och Tobias berättade att det var hans mammas jobbarkompis dotter Anna. Ja, världen är liten! Har nog aldrig pratat med henne men har definitivt sett henne på McGills någon blöt afton.

Visst blev Ylva snygg som få!? När jag frågade Johanna hur det gick så svarade hon jättebra, och att det var ett jätteroligt hår att klippa i. Ylva ftw helt enkelt!

Jag försökte verkligen plugga medans jag väntade, men genus i medierna är inte intressant läsning, i alla fall inte de texterna vi har blivit tilldelade som tar upp ämnet...


high up in the air

När jag gick i högstadiet på T4 i Hässleholm så fanns det en ramp precis bredvid vår skola. Rampen, det var där man hängde med de tuffa killarna som kunde skata. Själv var man inte så tuff.
Den där rampen, och även killarna från rasterna föll något i glömska tills jag hittade en av dem på Facebook och kollade igenom hans galleri. Killen har lyckats!!

Jag tycker att alla som läser detta skall gå in här och rösta på Oskar Gydell som "årets vertåkare". Han förtjänar att vinna, och han förtjänar att vinna STORT!


ett brev från andra sidan jorden

Idag fick jag ett mail.
Och nu sitter jag här med en varm klump av lycka i magen och ler med hela ansitet och tårarna glittrar som diamanter i ögonvrån. Jag är så lycklig för din skull älskade syster.


pappigt

Efter skolan drog jag med pappas laptop tillbaka till tomtebogatan, och blev kvar många timmar. Vi drack te, pratade och skrattade. Han är så fin, pappsen min.
Längtar så mycket till vår Tokyoresa, bara hans knä hinner repa sig ordentligt tills dess!

ebay och jag

- bästa vänner idag! På väg hem från sunny San Diego är denna lilla ullkavajen som kommer sitta toksnyggt på mig i höst och vinter. Kommer från Mel's Shoppe Vintage 

en liten kille

På västkusten bor det en liten kille. Han heter Abbe och hans resa började  2005 med att de upptäckte ett hjärtfel beroende på ett kromosomfel som kallas Catch22. Han saknar också en njure, har fått genomgå en hel del operationer och hela tiden har hans pappa skrivit ner sina tankar om livets gång i bloggen Heja Abbe

Den 18e oktober, på lördag, är det Europeiska donationsdagen. Vi som bor i Stockholm kan på Centralstationen se informationsmontrar där det skall spridas kunskap om organdonation, likaså i Nordstan i Göteborg.

Abbes pappa ber nu i ett inlägg med lite allvarligare ton alla som ännu inte anmält er på donationsrådets hemsida att göra det, man kan anmäla sin familj också (om de vill).
Förra året fick Abbes pappa ett tackbrev från Socialstyrelsen för att han bidragit till så många hade registrerat sig, lets do that again!

Charlie Murphy Live, sön19 oktober kl 20.00

Jag köpte biljetter till Göteborgsföreställningen för enligt ticnets hemsida fanns det inga kvar i Stockholm, men sen när jag letade runt efter en bild på Charlie så hittade jag en länk där det visade sig att det VISST fanns biljetter kvar. Irriterande i allra högsta grad!!
Flygbiljetterna till götet var avbokningsbara, men inte evenemangsbiljetterna, därför säljer jag nu två biljetter till Charlie Murphy live på Lorensbergsteatern i Göteborg nu på söndag klockan 20.00.

Köpta för 460 kr, jag säljer båda för 300 kr


På ticnet kan man läsa:
Charlie Murphy och hans vänner är tilllbaka med helt nya föreställningar i Sverige! Kultförklarade komikern Charlie Murphy, känd från Chappelle show och Comedy Central kommer till Göteborg för första gången någonsin. Med en 20 år lång bakgrund inom underhållning har Charlie Murphy blivit så mycket mer än bara Eddies bror, och de senaste årens slutsålda turnéer har gett honom en allt större fankrets. Pris: 210 - 255 kronor plus serviceavgift. Missa inte Charlie och hans vänner live på Lorensbergsteatern

sure baby yes!

Idag har spenderat lång tid hos min underbara frisör Johanna på Sure Baby Yes, och resultatet - ja, jag har då ALDRIG varit såhär nöjd, och jag har ändå gått hos min fina norrlänning sen maj -06.
Det är på pricken som jag beskrev att jag ville ha det.

Före den fantastiska transformeringen


Klädseln för dagen. Jag var jävligt snygg idag helt enkelt, med enorm Snövitaktig hood, mina fodrade stövlar från skopunktens barnavdelning och YSL väskan. Klänningen har jag fått av mor min.


Här är det klippt men inte ännu inte färgat.           Jag blir uppäten av en köttätande maskin?


Resultatet!


På torsdag skall jag dit igen. för Tobias lillasyster skall då vara hårmodell för Johanna, det kommer säkert också bli en sjukt snygg frisyr!

rosetter och grodor

Sancy var jag ursprungligen inne och snurrade i jakt på fina ringar, men ramlade över något jag stötte på under tiden jag jobbade på grooming förra året. Dada Diamonds utformas av Ida Forss och Kajsa Öberg Avila. Sedan 2006 har de gjort udda och annorlunda smycken i fin kvalitet. Samma år blev de också utsedda till Årets Rookies av Svenska Moderådets jury.
Dada Arrigoni är den italienska smyckedeignerns Daniela Arrigoni artistnamn. Hon presenterade sin första kollektion redan 1985 då hon också öppnade upp sin första butik i Bergamo och slog igenom direkt. Hennes smycken har setts i de främsta modemagasinen i Italien och runtom världen. Hennes ring i malakit med 18 k guld och diamantgroda skulle jag kunna säga är något av det finaste jag sett...


Dagens Medicin skriver om fiberintag och IBS

"Överdrivet intag av kostfibrer kan ligga bakom funktionell tarmsjukdom" är rubriken på en artikel publicerad i Dagens Medicin 2008-10-03. Naturligtvis väckte den mitt intresse, det är Kristina Zachrisson (med dr vid Täby närsjukhus) och Peter Benno (leg läk vid endoskopienheten Hötorget i Stockholm) som har skrivit inlägget och i det kan man läsa

Patienter med IBS har ofta en karakteristisk anamnes där flera av de så kallade rom-kriterierna uppfylls. Dessa inkluderar bland annat buksmärtor som lindras av tarmtömning, ändrad tarmtömningskonsistens/frekvens, känsla av ofullständig tarmtömning samt uppkördhet och uppblåsthet i buken. Det sistnämnda symtomet figurerar regelbundet på löpsedlarna i kvällspressen under rubriken "Vad gör jag med min ballongmage?"

Det finns i dag en allmän trend att övergå till en mer fiberrik kost. Skälet till en sådan ändring kan vara ett allmänt "hälsotänk" som inte så sällan är kopplat till försök att minska i vikt. 

Många som börjar med en mer fiberrik kost får problem med oregelbundna tarmtömningar, gaser, buksmärtor och uppblåsthet. Sammantaget således symtom som är i allt överensstämmande med IBS.
Kostanamnesen ger snabbt besked om vad det hela handlar om och patienten blir ofta mycket förvånad när vi påpekar att orsaken till besvären inte är ett för lågt intag av fibrer utan en på tok för hög konsumtion. 

Reduktion av fermenterbara fibrer eventuellt i kombination med tillägg av ett icke fermenterbart bulkmedel (exempelvis Inolaxol) ger hos många av dessa patienter en synnerligen positiv effekt på välbefinnandet. Många uttrycker också sin förvåning över hur överreklamerat fibrer har blivit vad avser tarmfunktionen. Det finns naturligtvis positiva effekter med fibrer, inte minst på metabola parametrar, men vi tror bestämt att "lagom är bäst". 

Vi vill således uppmana alla som kommer i kontakt med IBS-patienter att överväga om det ligger ett överintag av fibrer bakom merparten av symtomen och pröva en fiberreducerad kost. Vår uppfattning är att det finns en stor grupp patienter med iatrogen IBS!

Hela artikeln kan du läsa här

sneakApeak

Igår hämtade jag ut min klädsel jag skall bära på Helen och Mattias halloweenfest. Än så länge är den top secret, men jag kan ge er några detaljer;

show me homie!

Igår kväll var jag och Pandan på två visningar, en på Skånegatan och en på Kocksgatan. Det fanns tid emellan dem för en god men väldigt väldigt svag kopp te på Götgatan Stories och även provning av champinionmössor på Monki. Ingen huvudbonad jag satsar på i höst/vinter.

Lägenheten på Kocksgatan var som om man hade tagit fragment ur min familjs gård mellan Osby och Älmhult och placerat dem i en våning med makalös takhöjd och balkong i köket. Golven, köket, stämningen - allt andades rustikt lanthus (fast mitt på Södermalm då...)
Makalöst fin!


                                                             "Jag vill bo i en svamp..."

Schoolgirl

Igår hade vi vårt seminarium där vi tillsammans med 6 andra grupper diskuterade våra artiklar, om the effects of mass communication och the sprial of silence. Det gick bra, vi hade Michael som ordförande och han höll diskussionen levande och kom hela tiden med intressanta vinklingar. Han är so far den mest brilliante föreläsaren jag hört, helt klart - fantastiskt att det finns någon sådan på JMK.

Testade min nya kameramobil på tjejerna i skolan:

Elsa                                                                             Sissi

C'est moi!

madejoges

a.k.a


ny fån

Åh, min nya lur är helt perfekt och jag är hitintills exceptionellt nöjd med 3, sättet de utan några som helst problem tog emot den splitternya men ändå trasiga James Bond versionen av min nya lur och lät mig välja standardfärgen svart. Till 007 följde det med en massa (enligt mig) löjliga gadgets som jag aldrig skulle ha användning för, så att jag fick byta var guld värt! Tobias är även han sjukt nöjd både med 3 och sin w902. Telefongeeks!

Har du inte fått mitt nya nummer, holla at cha' girl!

Min nya fina lur


Tobias little precious darling


hoppiboll

I lördags, med mycket noradrenalin i blodomloppet kunde jag både hoppa högre av glädje än annars och stolt visa upp min här överexponerade lilla följeslagare genom livet.strassy.. or stessy?

Känner mig lite stressad. Med mitt jobbsök, vill att saker skall hända NU. Har registrerat domännamnet, köpt små skattkistor, frågat snälla Kajsa om hon vill styra upp sidan, så snart skall det vara igång..
Med skolan, seminarium imorgon där vi skall presentera två texter. En är från 1960 och den andra från 1974. Känns jävligt relevant. Inte. Effects of Mass Communication och The Spiral of Silenve. Inte bara tråkiga engelska texter med förlegat och pretentiöst språkbruk - pluggar man en kurs man inte känner är 100% rätt måste man verkligen kämpa för att det skall in i hjärnbarken.
Tacka Gud(?) att jag har Tobias! Trots att han snörvlar, hostar och snorar så hjälper han mig, dag som natt.

På tisdag blir jag en Agyness på Sure Baby Yes. Fan va jag längtar. Och fan va jag svär mycket.
Jag borde sluta. Nu.

kejsarens nya cool stuff


ohyes

Jag klarade min tenta i mediehistoria och mediestruktur!! Vilken lättnad, I tell you. Nu återstår bara ett godkänt på granskningsuppgiften, så har jag klarat den första delkursen.

Nu är det helg! Hepp.

nu kan man säga att vi är på väg.


mys på möre

Amanda tog en fin bild på oss igår, men ser hur det strålar om mig. Lätt hänt när man är jättekär!

Hittade det fantastiska fatet på Indiska igår - lotusblomljusen kommer brinna så fint i höst, de passar perfekt i vardagsrummet där även denna fina trädekoration numera pryder den förut så ödlisga fönsterkarmen.

mången boll inaero

Älskar min tur som slår till ibland. Jag har gått runt och smådeppat för att det varit så LÅNG tid kvar tills agynesssilverlooken skulle bli min, men så ringde det några signaler från Sure Baby Yes och nejdå, inte långt kvar - tisdag 10.00 14/10. Omg Baby Yes!
Swahili är ett bantuspråk och officiellt språk i Kenya och Tanzania. Jag talar det flytande på lördag någon gång mellan 12-15 och några veckor senare - den 18/11 blir jag ökand/infamous och importerar ännu mer bläck i mitt dermis och subcutis.

en stor fet lögn


ATNA.

Det här barn, är bra. en väldigt hård känga till branschen som sysslar med reklam, men det blir så bra.Kattklo mot förkylning

En dunderkur såhär i förkylningstider är Kattklo. Cats Claw hämtas från innerbarken av en lian, och anses av indianerna i Peru vara den bästa av läkeväxter. I Peru och Europa har den använts sen tidiga 1990-talet som en alternativ behandling för cancer och AIDS, och för andra sjukdomar som drabbar immunförsvaret.

Jag fick den rekommenderad pga min IBS men en gång när jag var dunderförkyld så stod jag och tittade in i medicinskåpet och fick syn på burken och tänkte att de där stimulerar och stärker ju immunförsvaret, är inflammationshämmande - det är lika bra att testa. Och vips, jag var frisk på 2 dagar. Im telling you, it's like magic.

Andra saker den är bra mot är urinvägsinflammationer, alleriger och återkommande förkylningar, virus och bakterier, den skyddar cellerna, hjälper vid mensproblemoch magsår. Är man deprimerad eller nedstämd är den också värd att prova.

kanske inte så seriöst inlägg

När man härstammar från ett kortväxt familjeträd och bor ensam i en lägenhet där det inte går att enbart ha skåp, hyllor och förvaring på höjder som alltid går att nå lär man sig snart hur man ensam karar sig i sitt egna hem. Mina två främsta hjälpmedel innan Tobias och jag flyttade ihop var,
I köket:
Spaghettislev - med denna når du allt som står på en hög hylla, långt in. Testa dock inte på öppna mjölkpaket. Oumbärlig!

I hallen, sovrummet:
Galge - igår skulle jag få upp en förvaringskorg längst upp i hallgarderoben och använde galgen som en förlängd arm för att putta upp och in den, funkar som 2 in one redskap med  kroken för att få tag på halsdukar som någon slängt upp på hatthyllan.

En gång lyfte Tobias upp mig så vi var lika i huvudhöjd och bar omkring mig i lägenheten så jag skulle få se den ur hans perspektiv. Hjälp! Va långt ner det var och va rädd han måste vara för att slå i huvudet i saker hela tiden!
På samma sätt blev han frustrerad och förvånad när han med helt böjd rygg smög omkring med mig på min ögonhöjd - "men gud så liten du är!"

efter finkultur kommer populärkultur!

Men mode kan räknas till både fin och populärkultur....
Idag blev det i vilket fall shopping efter museum och lunch, och på kvällen även uthämtande av leverans från Junkyjard. Jag älskar min nya kofta så mycket att jag hoppar högt av glädje. Tobias två par nya brallor fick inte vara med, men de är fasligt snygga de med. Baggy jeans från Levi's och baggy chinos från Lee. Vi älskar Carlings på Kungsgatan. serviceminded personal som verkligen kan sitt jobb. Från Junkyjard kom mina två bandanas, mitt guldnitskärp och ett par fina vantar till Amanda. Så hon slipper frysa om sina små tassar.


en dag med naturhistoriska förtecken

Idag var både jag och Tobias lediga så jag hade planerat en liten field trip ut till Naturhistoriska Riksmuseet och Cosmonova, där vi såg på flera av utställningarna bl.a 4 ½ Miljarder år, den mänskliga resan och den sinnrika människan. Efter det gick vi på IMAXfilmen "Sea Monsters 3D: Ett förhistoriskt äventyr" och vi såg rätt coola ut.


"oh, you do it well here in scandinavia!"

Hos ScandinavianDesignCenter hittar jag alltid så många vackra, finurliga, stiliga, fiffiga, coola wanted things.

satans skit eller satin sheets?

En nybäddad säng med helt nya satinlakan ser alltid så fruktansvärt oemotståndlig ut. jag sugs dit av en magisk kraft som säger sooov......soooooov.....sooooooov.

to keep warm or to keep goodlooking?
Kansas in the Big city

Snart, nu i vecka fyrtio, flyttar Kansas till city. Kansas är denna lilla ögonfröjd till möbel i högglansigt svartlack från MIO som vi har adopterat. Kansas skall utgöra nukleolen i arbetsrummet - centralen för tankeverksamhet, musikskapande+inspelning och photoshopande och köket skall äntligen återgå till att vara just kök och inte ett hybridrum.
Andra saker som skall få flytta in i rummet är Big. Big är inte längre karaktären ur SATC utan Kansas trogna vapendragare (=en stol). Väggen kommer prydas av vinyldesign, vilken vet vi inte ännu.

Det kommer att bli ett mycket, mycket bra rum.


jag - en tattoodarling

Ikväll har vi fejktatuerat mig, målat på mig och jag har blivit helt ecstatic av att titta på dem. I denna bok finner man fyra av mina fem blivande regerande tatueringar. Duktiga fina Angelique med tulpanlandshärkomst.
Thank God (or in this case Ms Houtkamp) for bodyart!


the one thing I love

Jag kalldes för snäckan av en vän. För jag uttryckte min bestämda åsikt angående vad jag skulle ta med mig som enda sak till en öde ö: kanelbullar alt. kanelsnäckor. Förra året åt jag sju stycken på kanelbullens egna dag, som är idag. Men hellre bibehållen hälsa än magkramper, svullna tarmar och ibs-attacker, så i år får denna dagen passera without further notice.


give it a name

Jag har hört, att om man hittar ett plagg, vad det månde vara, som är döpt efter ens eget namn, så måste man köpa det. Det står säkert i någon gammal dammig fashonistabibel som i så fall ger mig rätten till Replayögongodis med ett namn väldigt snarlikt mitt eget.

roses are red?

igår när Tobias kom hem hade han med sig röda rosor till mig. Vilken romantiker! När jag tackade för dem så fick jag höra att det inte var jag som skulle tacka.. vilka fina ord!
Jag är stolt över honom just nu. Från att ha druckit cirka tjugo, ja du läste rätt - tjugo, tvåa nolla, liter coca cola light/zero/pepsi max per vecka så har han nu skurit ner till NOLL.
Han mår förstås riktigt dåligt, med krypningar i kroppen, rastlöshet, nedstämdhet. Allt det som inträffar när man tar bort det man har varit beroende av i så många år..
Jag försöker peppa, men inte vara en hurtbulle. Jag försöker rå om, men inte jamsa med. Jag försöker stötta, men inte domdera med pekpinnar. Being the perfect companion isn't easy...

Idag är det städdag med Brf Lommen. Vi avskyr dessa dagar. Pga lättja mest, men också det obekväma samkvämet grannar emellan. Kan man få komma med lapp från mamma, som på gymnastiklektionerna i fjärde klass?

I wish...


thatsfair

Igår fick jag ett underbart paket på posten. I det mjukaste rosa drömsilkespapper låg detta och väntade på mig, and I'm never taking it off.
Because I am fairest of them all...

Sorry were closed

Sådär, nu är bloppisen avslutad, och ni som vunnit blir snart kontaktade via mail!

RSS 2.0