söderböna.

Vi är Stockholmare. Från och med igår. Skrivna här, hela rubbet. På nyår kommer fina vännerna ner och besöker och firar nyår!

Det känns som en väldig lättnad att komma bort från äckliga Gävle. De nio måmaderna har varit, mja, vad skall vi kalla dem, intressanta i humanitär psykologi - aspekt? Mer insnöad stad utan någon som helst utveckling är svår att finna, tror inte det går.

Kvarteret är underbart. Jourlivs, sushi, thai och indisk mat, tvätteri, folkungagatan och södermalmshallarna.
Vi är medborgarplats-junkies.

Jag älskar Stockholm!

julhysteri på Väla.

”Bjällerklang, bjällerklang!” En mobil som ringer hysteriskt med ickepolyfonisk ringsignal. Kassörskor som skriker på mig, feta mormödrar som trängs och mitt i allt småbarn som skriker.
En helt vanlig lillejulafton på Väla. Folk som skriker på varandra på parkeringen och folk som skriker på varandra i bilköerna ut från parkeringarna. Överallt är det skrik. Jag blev så tagen att jag kom på mig själv att ha volymen JÄTTE högt på Tvn när jag kom hem. Man blir indoktrinerad. Jag borde likt butiksbiträden få extra bidrag över julen för all psykisk påfrestning jag måste stå ut med. Jag måste dessutom stå ut med plusgrader ocg regn. Det är ju så att man vill gråta eller slå ihjäl närmaste iller när man hör ” I’m dreaming of a whitre christmas” jo- ta dig i röven, som om skåne någonsin har haft en vit jul sen vadå.... dacke-fejden??!

Jag skall antingen flytta till Kiruna och ha världens mest jävla vita jul eller befinna mig på Papua nya Guinea och sola i Tufi när julhysterin drabbar oss alla. Den slår ned som en bomb och lamslår oss alla för att sedan kulminera till detta förhatliga; mellandags rea. ALLA som fått presentkort skall nu, mirakulöst, till samma butik som jag och ha de där chloe jeansen i samma storlek som JAG.
Jag vill klösa ut ögonen och de dem som allmoser på tjejen som triumferande går ut ur butiken med kassen där MINA jeans ligger.

Jul jul jävla jul. Tur att det finns familj, tobias och vänner som kan distrahera mig från att drunka i cynism och ironi såhär i timid julefrid. haha. Jag hoppas alla inser hur mycket jag älskar julen men bara vill skriva skugge-krönikor för att det är så självrannsakande!

epitet: massageterapeut

Imorgon åker jag, Tobias och Laila till Stockholm för att titta på vår lägenhet med egna nycklar. oh, underbart! Vi skall titta på vad vi skall göra med den, kanske byta golvet i hallen och måla om fondväggen?
Vi skall även till pärlshopen i sturegallerian och uppleva enorm euforism av all kreativitet. Förra veckan hjälpte Mattias mig att fixa jesus tröjan så nu skall jag trycka den. Jesus shaves. haha. rolig!

37646-12

Jag är från och med idag utexaminerad massageterapeut. Det känns helt otroligt att vara klar, och att man nu skall ut och stå på egna ben! Vi blev den sista avgångsklassen då skolan skall lägga ner efter 12 års verksamhet. Mina lärare sålde ut allting, fick tag i en Tarsusbänk med väska för 2800. Goodie!
Betygskortet visade MVG i: Anatomi, Fysiologi, Massage, Sjukdomslära, Idrottsmedicin och Stresshantering och VG i muskeltöj.

skrattinjagande citat.
"Hon tror att hon är subtil när hon står där och desperat vill få uppmärksamhet och försöker med sitt enerverande nasala tonläge att alla skall råka höra vad hon säger. Hon är så osubtil att man vill skratta, men det vore ju elakt."

tagna på bar soffa. Nästan.

Hjälp! Det ringde nyss på dörren, något som inte hade varit så stressande om det inte hade varit för faktumet att vi precis hade haft sex och låg och mös under täcket i soffan. Kläderna fanns lite här och var i lägenheten och innan jag hann göra något annat än att slita till mig en tshirt ringde det en gång till. Jag praktiskt taget flög in i sovrummet och fick på mig några byxor då jag hörde huvudnyckeln i låset.
Besikting av lägenheten!!
Jag tror han måste förstått vad som var på g för tobias hade inte fått tag i någon tshirt när han kom in i vardagsrummet. Han godkände lägenheten illa kvickt och lämnade oss ifred i väldig fart!
Vi bör ut i världens hysteriska asgarv när han stängt dörren om sig. Sådant man läser om andra och aldrig tror skall hända en själv.
Well. Tur att vi flyttar snart! :D

Nobel är nobel.

Igår var det ju Paris. Men först mös vi hemma hos Mattias och spelade gloom. Väldigt roligt! Tyvärr blev en i min familj delighted by ducklings. Usch, det kan inte ha varit lätt...
Mattias vann och bjöd på en himla massa kalorier. Lussebullar, kokos/saffrantoppar och en supergod cookie.

Paris var väldigt bra! Ljudet var apdåligt i början, alldeles för högt och Annikas sång var sjukt distad. Trummisen var en gud, tajt som fan och gjorde typ bara 3 misstag på hela spelningen. JAg och Mattias stannade kvar och fick skivor signerade.

Idag hade jag 4 patienter, bl.a Tobias gamla skolvaktmästare från hans högstadieskola, som kom ihåg honom. En väldigt söt och trevlig liten man. Delightful. Imorgon har jag de sista fyra patienterna. Nästa helg är det sluttentamen och examen!

Ikväll har jag och Tobias mamma roat oss med att sitta och studera de kvinnliga gästernas klänningar, smycken och håruppsättning från Nobelfesten.
Madeleine bar en väldigt tråkig klänning måste jag säga, men hennes hår var väldigt fint, bra att hon hade valt att ha det utsläppt. Victoria bar en väldigt fin klänning och passade mycket bra i stråltiara. När jag tittade på festen var det nästan att jag saknade Sigtuna lite, smokingmiddagar och att få klä upp sig i långklänning och allt som hör till. Killar i smoking är bland det sexigaste son finns!


37646-11

Jag och Becca på Jossans skiva i Östermalms saluhall. April 2004.

Allt rör sig!

Igår var vi på Folkteaterns "Allt rör sig!" i gasklockorna. Den teatern bjuder på så mycket minnen för oss, tobias jobbade som ljudtekniker i Järvsö vid förra årets uppsättning och det var då allt var som hetast i fasen "på g" mellan oss. 
Han berättade flera inside grejer, att han hade vällt Galileos teleskop flera gånger så att det nästan gick sönder. Han kunde fortfarande flera repliker och vid vissa sånger såg det ut som han skulle bryta ihop. Jag vet hur det är, har man en gång jobbad som ljudtekniker, eller egentligen vad som helst inom en produktion blir man så sabla trött på hela tillställningen.

Men teatern var väldigt, väldigt bra! Tobias mamma deltog med sin kör, och de bidrog verkligen till sångeffekternas förstärkan.
Dock lång, det var lite tröttsamt efter 3 timmar, och då var det ändå en kvar. Och det kändes lite....fishy? att Peter Oskarsson spelade huvudrollen och var teaterchef. 3 löner - good for him.

Det var i alla fall väldigt mysigt att stå där och återuppleva förra våren. VI kom på så mycket detaljer som fallit i glömska under tiden som gått, men igår kom allt tillbaka. Jag känner mig helt upprymd och väldigt nyförälskad!

Jippie!

Ja!! Paris kommer till Gävle! Jag såg en affisch på stan och var tvungen att kolla deras spelschema om det verkligen var sant, och ja, det var det. De kommer till Musikhuset imorgon. Lycklig blir jag för jag missade dem när de spelade på ungdomshuset i Huddinge förra våren. Nu blir det att superlyssna på Yellow eden och secrets on tape, måste fräscha upp mig lite.

Paris


Flytttider.

Snart flyttar vi till Stockholm. Jag längtar verkligen så fruktansvärt mycket, skall bli så frigörande att slippa denna håla.
Mosebacke, pet sounds. ah, längtar så innerligt till vårt kära söder...

Kök.

Matbord.

En av två balkonger.7370.

Åh, om jag säger att jag lugnt och fridfullt önskar mig denna mobil i julklapp är det en grav underdrift.. vill ha, vill ha... Snälla tomten?

37646-6


pripps

Jag tror knappast det är sant, det har regnat konstant i 12 timmar. inte lite drizzle heller utan ihållande regn. Usch. det drog ner stämningen lite i Stockholm, och jakten på stövlarna började inte bra. JAg tror jag var inne på 3 nilson innan jag hittade dem på drottninggatan, till min stora förvåning! Jag är så glad, äntligen slipper jag frysa om mina tår!

Marée ringde precis och frågade om jag ville fortsätta vår tradition att gå på hundmässan, men precis denna helgen skall jag ju ha praktik! Det är tydligen rasbedömning för dvärgpudel kl 9 på lördag, det hade jag velat se! Agilityn är alltid rolig att se och att bara gå runt och klappa de små djuren och prata med ägarna är mysigt. Det är svårt att leva utan den lille hunden i huset. Jag och Tobias vill verkligen köpa hund så fort vårt liv ger oss chansen.

pripps


Stockholm.

Idag far vi till Stockholm för LPG behandling och frenetisk stöveljakt. Jag är infernaliskt trött på blå tår och har fullständigt gett upp tanken på att gå igenom två slaskiga månader till i vans och converse. Det går bara inte! Därför vill jag ha dessa på min fötter.


Dessutom har pappa begärt en önskelista. Jag känner mig så skyldig fär nu såhär i flyttider finns det så MYCKET man behöver. Vi har lånat mycket i denna lägenheten då vi visste att vi bara skulle bo här ett tag och att lägenheten skulle inte vara så fin. Det känns bra att vi inte har köpt så mycket möbler för det är ju nu, när vi har en snygg lägenhet som man vill handla genomtänkta möbler.
Anyways. Fine skulle bli glad av

37646-8 Ny mobil... igen (jag hade min nya i 4 dagar innan jag hann tappa den i golvet).

37646-8 SL kort.

37646-8 2 biljetter till Foo foghters 4e februari.

37646-8 ID smink.

37646-8 skrivare/kopiator/scanner.

37646-8 Laptop.

37646-8 XD minneskort 1 GB.

37646-8 Chanel chance och chanel rouge.


ett undantag. bara ett!

Precis när jag hade avslutat förra inlägget kom Lailas katt Hunden upp för trappan.. nu ligger han i mitt knä på rygg med bakbenen rakt ut från kroppen och om jag slutar gosa honom mer än 5 sekunder kommer det en framtass upp i halsområdet. Han får nog bli undantaget som bekräftar regeln angående min bristande förståelse för kattdjur.

tvätt tvätt tvätt

Fan va mycket tvätt det blir! Det är farligt att samla i IKEA kassar för ett tu tre så står man där utan trosor och två kassar (=ca 6 maskiner) att tvätta. Hjälp!!

Tobias har åkt för att mixa trummor med Gavva och här sitter man med en massa tvätt. 2 är avklarade, 3 to go.

Jag har tänkt mycket på jobb de senatse dagarna, då de flesta jag masserar faktiskt frågar om hur arbetsituationen ser ut för en certifierad massageterapeut. Jag vet med mig att den första tiden som massör och dermatolog vill jag vara anställd, antingen på SPA, salong eller skönhetsklinik. Men sen vill jag ju till Japan. Jag borde maila kontakten jag fick av min redaktör till den svenske killen som utbildar massörer i Tokyo och fråga om han behöver någon form av assistans. Annars har jag sagt att jag åker dit och startar upp ett svenskt SPA. Jag har backup och tolkar, Kerstin och Karl-Herman kan åka med mig över, jag kan bo hos deras söner och alla deras vänner och bekanta.

Sen var det ju Australien. Jag vill bo på Bondi Beach och plugga till min PTA examen. Spela backgammon på stranden med Tobias och äta glass på det där danska stället på stranden.

Sen var de ju alperna. Jag vill jobba som snowboardinstruktör en säsong eller två i Aspen eller Courmayeur och åka off pist på det där svingrymma stället i Saalbach.

Sen var det ju New York. Jag vill jobba med min syster som är store manager i den affär mitt på manhattan som bara säljer svensketablerade märken, och i vilken alla trendiga msk hänger.

Sen var det ju Köpenhamn. Jag vill flytta dit och leva ut min dröm med Stine, öppna salong och bara njuta av staden och lära mig mer danska.

Och sen var det ju.. nej, jag tror inte det var mer.  Det känns verkligen som världen ligger för mina fötter. Det bästa är att jag verkligen vill göra allt! Jag känner för att testa på allt och lära mig en hel massa av det, möta nya människor, putsa upp min annars så flytande tyska, franska och utveckla min engelska till PTA standard.

Jag vill se världen på samma sätt som mina föräldrar har gjort, jag märker hur mkt det har gett dem och i senare tid, mig och mina systrar.
Fan vilken tur jag har haft. Jag har fått se världen vid en ung ålder, fått ta lärdom av kulturer i den åldern då man influeras som mest av det man ser och hör om kring sig och fått lusten att se mer när man är som mest fri.

popart / andy warhol

När jag var liten hade min frisör en poster med Andy Warhols Marilyn och sen dess har jag tyckt mycket om hans konst. Nu har jag hittat ett företag som gör popart av foton man skickar in. Det skulle vara den perfekta inflyttningspresenten till oss, men jag vet inte om jag är så nöjd med eras tidigare resultat.....

37646-5


brända bocken.

Bocken har brunnit! Jag tror att christians försening igår måste ha något att göra med det.

Jag och Tobias skall snart gå och se liket.

tredje gången för kjellvander.

Tredje gången jag såg Christian Kjellvander. Både på Siesta och Tullakrok stod jag längst fram och kunde lukta mig till vibrationerna från strängarna. Nu stod jag lite längre bak. Kunde inte hålla tillbaka tårarna när han avslutade med Alleluhja. Jag stod där med Tobias armar om mig, christian talade som vi gör i södra sverige och allt kändes så 100% rätt.

Christian och jag goes way back. Jag kommer ihåg oktober 02 när jag åkte tåg från Washington till N.Y och på utsidan fanns massor med träd som brann i höstens alla färger och jag lyssnade på just alleluhja och filosoferade.
När jag och Tobias var i Göteborg förra sommaren introducerade jag dem för varandra och även om det inte var kärlek vid första ögonkastet så fanns det magi.

RSS 2.0