1826 dagar = 5 år

Idag firar jag och min älskling att det är 5 år sedan vi träffades. Gosh! Tiden har gått så fort!
Jag fick precis jättefina presenter ute på altanen och nu bär det av in till Halmstad. Vi skall flanera, titta på sandaler, kanske äta en glass och hålla varandra i handen.
Fem år senare och jag är fortfarande head over heals kär i honom. Världens finaste Tobias.


vårruset kändisspotting

Förresten, titta vem jag passade på att prata med på Vårruset. JÄTTE trevliga Peter Siepen!


kamera ett - go!

Att ha två digitalkameror gör att man så lätt glömmer bort en massa fina kort. När jag rensade den lilla kompaktkameran idag hittade jag några guldklimpar från maj månad. Så här kan det se ut om man är jag.
Jag och Dessan fick kepsar från pappas resa till Kazakstan, Kirgizstan och Uzbekistan. Vi gjorde lite narr av dem, på ett skämtsamt sätt.

Tobias och jag kontemplerar på en parkbänk i Årsta. Flytta? Inte flytta?

vi gör hjärtan på Kvarnenes uteservering

och vi hänger i trappor

Mallan löper

Malin från min Prassistent klass är på Expressens löp idag! Hon har gått ner 15 kilo med GI. Jag hittade artkeln på nätet, hon har även en populär blogg. I verkliga livet är hon en riktig pärla, som skjutsade mig hem nästan varje måndagskväll.

Bra jobbat! Är du läkare eller?

Jag gjorde ett test angående hur mycket jag kunde om kroppen och jag fick 8/10. Tänk, Lenas anatomilektioner under året jag pluggade till hudterapeut är inte bortglömda! Det jag hade fel på var tunntarmens längd och antal hjärnceller. Men sån fakta känns det som att jag klarar mig utan här i livet!

Vilket bra sätt att börja dagen på! Och nu skiner solen också, det blir balkongen nästa helt enkelt! Såhär kan det se ut en sommarnatt på vår favoritballe


jej snakker norsk

Jag och tobias pratar på msn (vi sitter i varsitt rum, båda skriver superfort, Tobias mer korrekt än jag)
Vi pratar om Zoe Saldana som är med i Star Treck filmen vi såg på bio igår:

Fineynamnam säger:
och i Law and Order
det var bara så skummt för man hade inte fått ngt hont om att hon och spock var kära när hon gick fram och lyste honm i hissen

Tobï-Wan Kenobï Sr säger: 
hahahaha... hvad?fundering: lysa? är inte det norsk för att kyssa? ohwell, nu är det i alla fall det!

varför fem år?!

Det är inte konstigt alls att det har hållt i fem år, inte när man är tillsammans med någon som skickar sånt här till en. Herregud va kär jag är!

Som dagg och honung är din ljuva mund
som rosor doftar du i junilund
och lik en duva så vit och ren
är kärleken, är kärleken.

Men svart som natten är en trolös vän
och kall som is är saknaden
och ensamheten är arm och grå
att vänta på, att vänta på. 

Men nu är kärlekens ljuva stund
när jag får kyssa din varma mund
och morgondagen med sorg och gråt
vi skratta åt, vi skratta åt.

text: Allan Edwall

mysiga måndagen

  1. minus två komma två kilo sedan förra måndagen - där ser man! Hepp! Löpning gör gott.
  2. strålande solsken och jag solar på balkongen - vitamin D gör gott.
  3. min katt jagar sitt första levande byte - en fluga i fönstret. Stimulans gör gott.
  4. vecka 22 betyder att vi firar 5 år tillsammans på lördag/söndag - kärlek gör gott.

strangely compelling

Tobias lillasyster Ylva skriver att hon har blivit besatt av googelism. På hennes blogg kan man om oss läsa följande:

tobias is a highly intelligent animal who will not be commanded blindly into a situation of danger like some horses
tobias is in his natural form
tobias is not like the average trolley rides that are offered at the zoo

josie is busy doing other things
josie is drawn to her stern and mysterious cousin
josie is disguised and sent into a high school as a teenager to uncover the scoops about teenage life

junior

Terränglöpning imorse, det kändes bra men när jag la in tiden på funbeat så hade det tydligen gått långsamt. Ohwell, 7km är bättre än ingenting!

Brunch på Radisson SAS Strand Hotel med DiBrunchiBrothers runt lunch. En himmelsk mängd äggröra, bacon, lax, ceasarsallad, ägghalvor. Jag blundade när jag gick förbi dessertbordet med små miniatyr morotskakor, brownies, creme brulée och frukt, var inte ens sugen på sött så att stå emot var ingen prövning.. Det blev en yoghurtglass i Gallerian efteråt istället - ananassmaken är att rekommendera!

Nu ska vi snart iväg till Hornstull och träffa Tobias framtida dagbarn, den 14 månader gamla pitbullen Junior.
Är han inte söt?!en veckas gift

Idag är det en vecka sedan min vackra kusin Malin fick sin Per i Wapnö kyrka utanför Halmstad. Jag och Tobias samt min syster och mamma var de från vår familj som kunde komma. Innan vi åkte till kyrkan poserades det en hel del på altanen:

Den underbara ceremonin i kyrkan då inte ett öga var torrt (mina tårades av skratt då kusinbarnen Emil och Moa var så roliga och spontana som bara barn kan)
Sedan bar det av till Svarta Örnshuset inne i Halmstad där vi åt, drack, lyssnade till tal och dansade hela natten lång.Dags att brytra borden och nu hade visst bruden en överraskning till sin nya make och  tjejerna från möhippan var med på ett hörn när hon framförde låten hon hade spelat in


Det vackra nygifta paret testar dansstegen i brudvalsen

Efter ett par timmar blev det tid för paret att skära upp tårtan som även den gick i kallans tecken

Sen började partyt på allvar!

All in all, en fantastiskt fin ceremoni, mottagning och fest = ett fantastiskt bröllop!

Coraline

Ikväll var vi på bio. Vi tre - jag Pandan och Tobias. Vi såg Coraline. Åhh. Så bra! 

19e maj - cursed

19e maj har i flera år varit min otursdag. Det har hänt riktigt, riktigt jobbiga saker, som för 3 år sedan men i år trodde jag att jag skulle komma undan - dagen började ju så bra.

Men sen fick jag ett telefonsamtal från mamma... min fina morfar gick bort imorse. Och även om han var gammal och hade levt ett underbart långt liv så gjorde det väldigt ont att höra. Så eftermiddagen... ja, den var inte lika bra som förmiddagen. Precis för en stund sedan fick jag reda på att uttagningen till Friskisledare krockar med helgen begravningen ligger på. Uttagningen spelar ju ingen roll alls i jämförelse, det går att söka i slutet av året...

Nu lyssnar jag på Kings of Convenience och är låg. Ska springa Milsåpret ikväll, får försöka skrapa ihop krafter tills dess.

I'm no good at goodbyes.

titta titta!

Yes! Vi lyckades, hoppas på ännu mer publicitet! läs hela artikeln på familjeliv.se


nervous nellie, jittering josie

Journalister är busy busy. Fyra fick jag tag i, en annan hade bytt redaktion, en annans telefonnummer var ur bruk och de två sista på listan svarade inte....
Jag undrar varför blir jag så nervös när jag skall ringa okända människor med outtalad auktoritet? Jeez, det blir definitivt en dusch innan vi åker till Fjärilshuset!

PRassistens

Nu har jag pluggat klart! Nu är jag en PR assistent och vilket sätt är inte bättre att börja arbetslivet på än att ringa upp en massa journalister för att följa upp pressemeddelande?


im not here

Jag vaknade helt utvilad runt 4.30 tiden. Det börjar ju ljusna ute fruktansvärt tidigt nuförtiden så jag såg inga andra val än att gå upp.. Ni vet när man ligger i sängen och myser, och vänder på sig och där ligger ens käresta en millimeter från där du hamnade när du snodde runt med ansiktet...I DITT ansikte? Det kan ha varit en annan anledning, fick hjärtat i halsgropen när när jag knappt hade uppnåt stadiet yrvaken!

Så nu hinner jag både berätta om att jag stått med en säkerhetsnål I MITT öga (mycket som är i mitt ansikte idag) och tagit bort en envis milie som satt på nedre ögonfransraden precis vid tårkanalens öppning. Vilket pill! Lite rädd för att slinta och förblinda mig själv, jag var ju som sagt knappt yrvaken.

Jag hinner även berätta om igår, först mötte jag Linda på IQube. Såhär ser det ut på IQube förresten:

Efter avstämningen med Linda mötte jag upp Tobias och vi vandrade bort till Runners Store där jag hoppade upp och ner i oklädningsrummet ifärd olika sportbhs. Det slutade att jag gick därifrån med en likadan modell som Dessi har, fast i svart. Tittade på Garmin Forerunner 305:an också, men även om de gått ner i pris så är det ändå lite saftigt. Första lönen dock! (eller som present från löparvänligt inställd föräldrer *host host*)
Efter lunch på TGIF och rundvandring i Gallerian bar det av hemåt och BOY, jag längtade efter att få lägga mig på sofflocket!

Så snart vi kom hem kom jag på att jag skulle befinna mig på F&S Lindhagen kl 18 och modet sjönk direkt.. "men jag har ju varit ute hela dagen... åh va synd det är om mig, hur ska jag orka. Och jag som har flottigt hår!" tänkte jag då.
Men jag pallrade mig iväg, och jag stannade t.o.m och tittade på när de som hade träningskläder med sig fick känna på hur det kommer bli på uttagningarna.
Tydligen kommer jag få ett mail när sista ansökningsdatumet passerat vad de vill se från mig den 2/6. Ett V steg, ett step touch steg, eller liknande. Spännande!
Sen åker man iväg på kollo, om jag blir uttagen förstås och om allt går som smort är jag ledare i slutet av januari 2010. Perfekt tajming efter hemkomsten från träningsresan!

Okej, en lång uppdatering. Ni kan läsa en liten del under fyra dagar, så blir det som att jag uppdaterat korta inlägg varje dag!

Dagen passerar, schwoosh så var den förbi!

Jeez Louise, jag har ju knappt hunnit med någonting idag!

Imorgon klockan 06 är det revälj för oss för vi skall med det tidiga flyget ner till Skåne. Jag har bilder att visa, ord att skriva om infoträffen för oss aspiranter på Friskis, men sömn måste gå före. Uppkopplingen i frösakull är som segt påskgodis från -94, så ni får hålla tillgodo med en försvunen Fine tills söndag,

Au revoir, mes amis!

Infoträff på Friskis

Hela dagen har jag varit ute och flängt (ni ska få se shoppingen senare) men det är knappt så jag hinner komma hem och ta ett djupt andetag innan jag ska iväg igen, till F&S Lindhagen för informationsträff för framtida instruktörer.

Oh well, I'm off!

en hopplös drömmare

Jag suger på att sova gott och lugnt natten innan ett möte, en resa, en happening eller födelsedag. Idag kl 09 ska jag vara på plats på IQube och träffa Linda igen, pressmeddelandet gick ut i måndags och det är dags att ringa journalister och följa upp så de har fått produkten osv.
Tillbaka till rubriken... jag drömde så livligt! Det var barndomsvänner, det var Skånetrafiken, något med att jag gick från Bjärnum mot Vittsjö, föbi Vittsjön, ankdammen. Det var ju ett tag sedan jag var där, ändå är allt så perfekt i detalj. Vad va det mer...? Jo, såklart att jag försov mig och trodde klockan var 08 när hon egentligen var 11.

Jag kan fortfarande inte träna. Halsen gör ont, och då är det inte så bra att sticka ut och flåsa. Jag tror jag skall ställa in spinningen ikväll. Jag har ju ett bröllop att tänka på, måste vara frisk i helgen.
Imorgon flyger vi ner till Skåne och tar bilen mot Halmstad/Frösakull. Ska äntligen få träffa min mellansyster igen - vi har inte setts sedan nyår!

Här är min syster och jag, ifärd med att spela spel. Att döma av bilden passar jag nog på att fuska när pappa ropar på oss för att knäppa bilden.

Good feelings

Efter en hängig dag är det bra med feel good bilder. Som t.ex "före" bilder, dessa från juli 2003. Gud va snygg och bra jag är idag!

 

pugilist

I början av oktober förra året var jag och Tobias helt övertygade om att vi skulle skaffa mops och jag började maila olika uppfödare.
Idag fick jag ett mail från en av dem att de fått en ny kull för 3 veckor sedan. Klickade mig in på deras hemsida och dog lite inombords. Jag har svår Dolphlängtan...

SpringCross 2009

1714 stycken löpare sprang SpringCross idag och hela 43% var kvinnor! Det stod terräng i PMet. Och det var verkligen terräng. Tänk orienteringstävling mer än löptävling. Efter ynka 500 meter nådde jag den första backen, och den var inte dålig kan jag få be att tala om! Upp och ner, genom lerupptrampade spår sprang jag. Jag fick världens sämsta förberedelse, att spy på en bajamaja innan man skall värma upp vill jag inte vara med om igen.
Ont i magen de första kilometerna, stummade av mjölksyra riktigt tidigt (backarna!) och trodde att det här gå ALDRIG!
Men så vid 4 kilometer känner jag hur andraandningen börjar göra sig påmind och jag känner hur det lättar. Men så kommer en tuff backe igen och känslan är som bortblåst.
Vid varvningen ville jag bryta, men skam den som ger sig. Jag började med positiva affirmationer DELUXE och sjöng med i låtarna vid de tuffaste, brantaste backarna. Det hjälpte minsann!
Upploppet gick snabbt, riktigt snabbt och jag spurtade förbi en drös med tjejer. Varför ger inte folk järnet när det är 100 meter kvar? Eller gjorde de det? Jag stod iaf och höll mig i kravallstaketet efter mållinjen i några minuter innan jag kunde gå vidare.
Ett bra lopp, sjukt bra kämpat av mig och nu räknar vi ner till Milspåret som går av stapeln om 10 dagar. Den banan skall tydligen vara flack och det är jag väldigt tacksam för!!varning från vän

haha, en fin vän vid namn Sofie postade detta på min facebook inför dagens lopp. Ett gott skratt! Har man varit i Japan är det mycket tydligt hur deras sätt att tänka påverkar mycket och allt.en annan sorts uppvärmande känsla

Idag är det dags för Springcross. Och jag skulle kunna ladda med en hel drös upbeat musik men istället sitter jag här och lyssnar på en låt min älskade pojkvän valde åt mig på spotify.
Jag har nämligen börjat få lite stressfrakturer i själen när det kommer till att avancera. I livet, i vårt förhållande. Jag vill så mycket, men tiden är inte nu för oss. Jag älskar att många runtom oss får barn, förlovar och gifter sig. Så romantiskt!
Och som en hopplös romantiker sitter man många minuter om dagen med huvudet högt bland rosa bomullstussmoln och fantiserar.. tänk om...
Då är det bra att vara tillsammans med en ödmjuk realist som har fingertoppskänsla när det kommer till mig att fånga mitt ena byxben och hala ner mig till marknivå istället.
Istället för adrenalinrush som uppvärmning idag blir det en riktig endorfinrush i form av pure love från bästa pojkvännen.Girl im in love with you
This ain't the honeymoon
Past the infatuation phase
Right in the thick of love
At times we get sick of love
It seems like we argue everyday


I know i misbehaved
And you made your mistakes
And we both still got room left to grow
And though love sometimes hurts
I still put you first
And we'll make this thing work
But I think we should take it slow


We're just ordinary people
We don't know which way to go
Cuz we're ordinary people
Maybe we should take it slow (Take it slow oh oh ohh)
This time we'll take it slow (Take it slow oh oh ohh)
This time we'll take it slow


This ain't a movie no
No fairy tale conclusion ya'll
It gets more confusing everyday
Sometimes it's heaven sent
Then we head back to hell again
We kiss and we make up on the way


I hang up you call
We rise and we fall
And we feel like just walking away
As our love advances
We take second chances
Though it's not a fantasy
I Still want you to stay


We're just ordinary people
We don't know which way to go
Cuz we're ordinary people
Maybe we should take it slow (Take it slow oh oh ohh)
This time we'll take it slow (Take it slow oh oh ohh)
This time we'll take it slow


Take it slow
Maybe we'll live and learn
Maybe we'll crash and burn
Maybe you'll stay, maybe you'll leave, 
maybe you'll return
Maybe another fight
Maybe we won't survive
But maybe we'll grow
We never know baby youuuu and I


We're just ordinary people
We don't know which way to go
Cuz we're ordinary people
Maybe we should take it slow (Heyyy)
We're just ordinary people
We don't know which way to go
Cuz we're ordinary people
Maybe we should take it slow (Take it slow oh oh ohh)
This time we'll take it slow (Take it slow oh oh ohh)
This time we'll take it slow


StockholmMediaWeek

Några bilder från idag.. en låååång dag! men rolig såklart. Nu sitter pandan här med mig och vi väntar på att få bege oss till Pontus by the Sea och lyssna och se på Last Days of April. Jag har sett på listan över bekräftade gäster att min systers vänner kommer, så de ska jag också försöka identifiera och kanske våga säga hej till.is och massajer

Här sitter vi som två ugglor och kollar på matchen mellan USA och Finland.. jag är slutkörd i huvudet efter denna dag men imorgon ska jag ju jobba på Stockholm Media Week så jag kör på att inte känna efter för mycket. Gasen i botten!
Jag hade behövt ett par bra skor imorgon. När jag var nere i Halmstad förra veckan fick jag chans att testa ett par riktiga MBT skor. Och kan folk gå runt i helvetes Foppatofflor så kan man lugnt rulla fram i dessa sandaler, som var helt underbara att gå i. Jag fick så enormt bra hållning, direkt!

total carbs

Jag undrar vad som skulle hända om vi skulle köpa och äta det här istället för proteinpulvret vi hittade. Läskigt, jag har carbsfobi! Heeeeelp! Take it away from me!


hej det blir inget

Tänk va ett sms kan förändra ens dag totalt. Sjuk och inget nytt från leverantören. Nu sitter jag här med hela förmiddagen blank. I min snygga Cheap Monday kostym/skjortklänning och klarblå leggings. Jag känner att ambitionen att göra något av min dag finns kvar, så jag fixar tvättberget som aldrig besegrades igår. Hämta ut sin nummerlapp kanske jag borde göra?
Ta en promenad till Gymgrossisten med Tobias och köpa nytt proteinpulver? Möjligheterna är oändliga.

En sak är säker, här får jag inte fastna. Over and out.

backtoback

På operationsspråk: back to back surgery. På mitt språk: möte efter möte efter möte.
1. Ska iväg till IQube klockan 9 för att ha möte med ansvarig för livinggreen.se. Kanske skall jag skriva för denna gröna sajt, det hade varit så roligt att ta upp skrivandet för tidning igen! Då måste alla som läser här bli medlemmar!

2. Efter det direkt på ett igen - möte med Linda för att gå igenom hur det går för oss med lanseringen av produkten vi jobbar med just nu. Igår satt lilla jag och försökte skapa lite reklammaterial i ett antikt photoshop, men det gick det också!

3. Klockan 16 är det möte med Birdie Golftours som är min grupps uppdragsgivare, om två veckor skall vi presentera vårt förslag för klassen. Vårt PR uppdrag har blivit lite annorlunda än de andras, vi har fått fokusera på vilka åtgärder företaget kan göra åt t.ex hemsida och nyhetsbrev och det har varit roligt. Vi har även upptäckt tre segment som vi tycker de missar i8 sin marknadsföring. Hade vi haft längre tid och de hadde gillat våra idéer så hade vi fått göra upp kampanjplan, men så blev det ej.

Tuff dag, på gravt energiunderskott men på lördag smäller det! 12 km och jag är fit for fight, känns gött! (peppar peppar ta i trä!)

StockholmMediaWeek

På torsdag ska jag jobba på Stockholm Media Week. Det blir inspiration, utbildning och underhållning för den svenska mediemarknaden. Talare delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter inom de mest aktuella och relevanta frågorna inom medieområdet. Roligt roligt!

Sen ska StockholmMediaAward delas ut, spännande att se vilka som kammar hem priserna.back to work

Full rulle direkt vid hemkomst, jag kan inte ens börja på att berätta allt som ska fixas med denna veckan. Möten, skriva, göra listor, ringa, förbereda mig inför loppet på lördag...

Stress!! Så det gäller att sätta igång, helt enkelt!

dagens bild

12 km löpning imorse, till Vilshärad och stallet där jag brukade ha min ponny på somrarna. 2 kilometer helvetesbacke upp till en fantastisk utsiktpunkt vid Ringenäs golfbana. Vacker dag idag! Seglade runt utan bekymmer med knäont . SpringCross ska nog gå bra det med, fastän det är terräng...

Idag var HELA Halmstad stängt. Closed. Siesta. Come again,
bra, mer sol för mig. låg på mage, dreglade i sömnen och brände armen lite.
Men, inget dåligt räknas här. För allt är bra här.

Halmstad bibliotek är jättevackert, och åttan/evighetstecknet i vattnet likaså

äta gott bör man, helst i solnedgång

RSS 2.0