Med en Västerbro mellan mig och Honululu

Jag kanske måste förklara mitt kryptiska "idag är det ett år kvar" inlägg. Det är kanske inte så många som har hört mig tjata om mitt paradislopp men igår var det alltså 365 dagar kvar. Ett år att komma i form.
Därför har jag i veckor tänkt att: "den 11/12, då smäller det. Då börjar jag!"

Sagt och gjort. Men. Varför tar det sån tid att komma ut? Först ska man hitta rätt kläder. Jag äger inga fodrade löpartajts då jag är helt novis när det kommer till att träna utomhus på vintern, så jag fick rodda ihop två par vanliga löpartajts istället. Termometern visade nollgradigt och i min fullständiga vinterutomhusträningsförvirring visste jag inte hur mycket jag skulle klä på mig. Så jag klädde på mig. Och klädde på mig lite till.
Ah! Klar. Då ska bara broddarna på skorna. Japp! Så var det klart. Fan. Måste kissa en sista gång.

Äntligen! Går ut genom porten. Slår på Garmin. Som dör, det första den gör. Upp igen, lämna den + pulsbandet. Kanske skulle man kissa en sista sista gång? Jag ska ju trots allt ut på långpass.. river åt mig en extra buff, ifall det skulle vara polarkyla ute.
Tassade iväg på Götgatan, vek av vid Erikdalsbadet och rundade Danvikstull. Här slog det mig: Josefine. du. blir. inte. kall. Vantar av, upprullade ärmar.

Här är min "nu börjar jag träna inför marathon 11-12-11" runda:

Dryga 15 km.
Planen för dagen var att göra en grandios och storlagen öppning på marathonåret, genom att testa Västerbron för första gången i mitt liv. Denna bro som gäckar marathonlöpare två gånger under samma dag i juni. Och i min stora glädje över att jag klarade Västerbron utan stopp (även om jag kände för att göra en Rocky längst upp och hoppa på stället med armarna sträckta över huvudet) sprang jag fel; jag skulle vikt av till höger och rundat västra udden av Söder för "den perfekta inramningen".

Hur det gick? Det var tungt! Snömodd är inte min bästa vän. Men inte en enda gång behövde jag stanna, och det känns grymt! Den enda sträckan som var plogad var just Västerbron, och där hade jag eminent sällskap av Lykke Li på uppvägen och älskade Sahara Hotnights på nedvägen. Det blev både medsjungning (jag skrämde livet ur två italienska turister som stod och fotade alla hänglås på bron) och lufttrummor för att hålla humöret uppe.

Med mig under loppet var, som alltid Ingmarie. Hon springer alltid osedd vid min sida och peppar mig. Nu har hon varit med mig i 31 gradig hetta när jag sprang det inofficiella halvmarathonet i juli och så nu, nollgradig snömojs i Stockholms innerstad.

Så, nu är jag igång. Det känns så kul! Och fantastiskt, fruktansvärt, gastkramande, själaskakande skrämmande. För första gången i mitt liv så är något ställt på sin spets:
upp. till. bevis.

En sak är säker, när man får kommentarer som den här, så känns allt lätt.
"Jag lovar att jag ska vara med dig v-a-r-j-e gång det är jobbigt på löpträningen. Ska bo på ett särskilt litet ställe i din hjärna och du kan plocka fram mig precis när du vill och jag ska peppa dig, mana på dig, tala förstånd med dig (när tror du inte kan mer) och pressa dig. Jag kommer säkert att skälla lite på dig med men mest kommer jag att hylla dig för jag vet att du kan! Go girl!"

Kommentarer
Postat av: ELI

Visserligen, men fantomen på operan är ju inte den där klämkäcka sockersöta musikalen, det är ju opera. Tycker filmen är helt underbar! :)

2010-12-12 @ 21:31:18
URL: http://meullerphoto.blogg.se/
Postat av: Anonym

Spännande och kul, ska bli skoj o följa din resa mot paradisloppet :D Verkar helhäftigt ju!!

2010-12-12 @ 21:50:37
URL: http://capturethismoment.shapemeup.se/
Postat av: ELI

Oj, så insatt är jag dock inte. Men du har säkert rätt :)

2010-12-12 @ 21:59:29
URL: http://meullerphoto.blogg.se/
Postat av: ..:Sarah:..

ja sockorna va fantastiska :)

ska nog slå till på flera färger.. du vet de va ju som mina röda (dom-här-bor-jag-i) sockorna i fjälls. satt perfekt oc ingen skoskav.åhh .. jag längtar norrut.

2010-12-12 @ 22:22:42
URL: http://sarahlinnealarsson.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag hejar också på dig och håller tummarna under din resa mot paradisloppet! Tror det kommer bli hur häftigt som helst!Jag sprang faktiskt idag jag med, fast inne. Gick över mina förväntningar. Funderar på om jag ska fortsätta och göra hela tjejklassikern nästa år och inte bara Tjejvasan... Time will tell!

2010-12-12 @ 22:46:44
URL: http://livinglikephia.blogspot.com
Postat av: Pandan

Du.är.bäst.Kom och pussa på mig till jul är du snäll.

2010-12-12 @ 22:50:53
URL: http://amheni.blogg.se/
Postat av: Anonym

hahaha fyndig kommentar där

och BRA jobbat!!

2010-12-13 @ 03:23:30
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Anonym

jaa, lite avis på min kille som får åka dit i jobb så ofta. Men nån gång ska jag också dit, så är det bara:)

2010-12-13 @ 05:59:20
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Anonym

Mja mjo hyfsat, gått upp två av de fyra kilona jag tappade iaf :) Men blir nog inga pers idag direkt :P

2010-12-13 @ 09:58:18
URL: http://capturethismoment.shapemeup.se/
Postat av: Karin

så himla kul blir enbart GLAD av att höra det:D superglad faktiskt så tack.. på nåt sätt.. hahaoch ja det låter toppen. Kunde väl inte misslyckas va?Själv har jag fikat på ett suspekt Dhaka-fik som hette Cofi 11, inte 7 eleven, inte ens nära, men de hade iaf typ rätt "vanligt" kaffe haha

2010-12-13 @ 10:45:13
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Maria

Nej jag har inga tatueringar så det här blir premiär.. läskigt! =)

Ska göra 3snöflingor på nacken/ryggen, de representerar min familj. Alla snöflingor är ju unika så det tycker jag passar bra plus att jag ÄLSKAR snö och kyla =)

Sen är jag väldigt fascinerad av en kanadensisk hemsida med väldigt speciella tatueringar... Fast just kommer man inte in där.. =(

2010-12-13 @ 11:01:10
URL: http://livinglikephia.blogspot.com
Postat av: Jessica

Hur är din Lucia ? Hoppas du har en fin dag!Kramis

2010-12-13 @ 12:54:06
URL: http://blogtoday.blogg.se/
Postat av: Anonym

Allt bra idag snygging? =)

2010-12-13 @ 15:10:42
URL: http://alinah.se
Postat av: Mini

Hmmm maraton..... springa..... hmmm ha ett mål....

Den måste jag grunna på!!

(Tack för trevlig kommentar!!!)

2010-12-16 @ 15:07:54
URL: http://tjockihuvet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0