på söndagar svettas skåningen

Söndag=Spinning. Helvetesspinningen med sällan hörd BRA musik till. Har någon annan varit på ett spinningpass där ledaren faktiskt spelar YYY's? Ni kan ju tänka er hur glad jag blev (eller det kan ni ju förstås inte om ni inte vet att jag älskar YYY's men nu vet ni)
Samlade ihop min arma kropp (jag utsatte min överkropp för tunga dropset på gymet igår) och tog mig hemåt, bara för att mötas av en omklädd Tobias som deklarerade att han var på väg mot gymet. Den naturliga responsen vore kanske "åh, lycka till - go get 'em" men jag, jag sa "vänta på mig, jag måste bara ta på mig torra kläder"
Så - en halvtimme senare var jag på plats för att köra 20 minuter rodd, dropset i kabel och avslutningsvis löpbandet i en lutning uppåt som till slut var så brant att det kändes som att jag gick på väggen!

Jag gillar att svettas, och har lätt för det. Så jag funderar på att testa Bikram yoga. Jag fikade med en inbiten Bikramyogare i torsdags och blev verkligen övertygad om att det vore nåt för mig.
Är det någon som har testat?



Bikramyoga är en form av Hathayoga bestående av 26 st asanas (kroppsrörelser) som idag ser likadana ut som de gjorde för flera tusen år sedan. Vad som gör Bikramyoga unikt i jämförelse med andra yogaformer är att denna serie av rörelser utövas under 90 minuter i ett uppvärmt rum (38-40 grader). Värmen främjar bla rörligheten, avgiftningen samt stretchingen av kroppen.
Alla människor kan träna Bikramyoga. Ung som gammal, sjuk som frisk, mjuk som stel, stark som svag och nybörjare som avancerad. Alla tränar individuellt utefter sin egen förmåga, men tillsammans i en och samma klass.
Källa

Kommentarer
Postat av: Camilla

Måste verkligen ta en närmare titt på denna yoga, låter som något för mig och även för dig ser jag. Tänk om möjligheten för oss att gå tillsammans fanns, då skulle jag inte ens tveka. Man måste våga och framförallt testa ...



Du är ju för jäkla gullig, rent ut sagt.

2010-05-16 @ 16:27:14
URL: http://xccc.blogg.se/
Postat av: Lineen

Ja den var sprudlande och trallande minst sagt. Verkligen en kväll som satte sina spår i huvudet idag. ;D Kollade in yogan ser hur härligt ut som helst, älskar också att svettas (haha låter kanske inte trevligt men vid träning ska det fan flöda). Var finns passet i sthlm?

2010-05-16 @ 16:50:29
URL: http://mybarehands.blogg.se/
Postat av: elle

Jag vill så gärna träna bikramyoga men tyvärr finns det inte här.. Men nästa gång jag far till stockholm så ska jag minsann testa:)

2010-05-16 @ 16:56:50
URL: http://princesselle.blogg.se/
Postat av: Maria

Hujedamig vad du ligger i =)

Önskar jag kunde göra detsamma men en jäkla förkylning sätter stopp för mig just nu..



Den där yogan ser mycket intressant ut må jag säga,gillar också att svettas, då känns det verkligen som man gör något =D

2010-05-16 @ 18:55:50
URL: http://livinglikephia.blogspot.com
Postat av: Ingmarie

Jag har testat och vill gärna göra det igen! tyvärr är det ganska dyrt (allt är relativt men ändock..) och det tar tid (varje pass är 90 min + eftersvett o.s.v. så blir det lätt 2 timmar)men jag SKA ta tag i det igen.Som det är just nu blir det mest SATS yogan för mig men den är bra den med. :-) I synnerhet vissa.

2010-05-16 @ 19:02:14
URL: http://blog.nemonisimors.com
Postat av: Ingmarie

Glömde; Härlig dag! Precis i min anda!

2010-05-16 @ 19:03:06
URL: http://blog.nemonisimors.com
Postat av: Lineen

Okeej så pass, det ska jag bannemig också testa! Lägenheten ja, den är vår. Så får den antingen 1 juli el 1 aug. Ska komma överens om det ikväll faktiskt. Så det händer grejer. Dock tar jag min examen efter höstterminen (ska skriva d-uppsatsen h.t)Men kommer inte ha mkt lektioner så funkar med flytt ändå. Ska bli superkul!

2010-05-16 @ 20:40:42
URL: http://mybarehands.blogg.se/
Postat av: Annapanna

TACK FÖR TIPSET!



Ha ha ha, NU skratta jag på mig! Ha ha ha...

2010-05-16 @ 20:55:47
URL: http://annavirrpanna.blogspot.com
Postat av: Träningsglädje

jag tokgillar bikram yoga! tränade det rätt regelbundet för något år sedan och det är den enda yoga jag fastnat för. och ja, ser fram emot att stöta ihop med dig i dina hemmatrakter!!! :)

2010-05-16 @ 22:15:52
URL: http://www.traningsgladje.se
Postat av: Stina

Skulle oxå vilja testa sån yoga ! Coolt !



Yes, nu åker vi snart ; D

2010-05-17 @ 08:26:31
URL: http://stinakampe.blogg.se/
Postat av: Lineen

Tackar ;)



Jag vet inte, än är huvudet halvtomt inför uppsatsen men tänkte använda sommaren till att komma på ngt intressant. Har tidigare tänk skriva något om kvinnliga opinionsbildare men är också lite inne på att försöka praktisera och göra ngn undersökning åt ett företag/byrå. Har du en pang-idé`soo fill me in ;)



Är så skolless just nu och har mina livs (förhoppningsvis) 2 sista tentor i juni. Så ska försöka nötta in lite idag. Isch..



Vilken roll har du på jobbet btw? Glömt fråga de ;)

2010-05-17 @ 10:12:29
URL: http://mybarehands.blogg.se/
Postat av: teddy

Undrar också hur sådan yoga fungerar. Har aldrig varit ett fan av lugna träningsmoment men detta verkar ju skoj.

Ska iväg och träna nu.

Önskar dig en fin måndag.

kramis

2010-05-17 @ 10:29:15
URL: http://caitlin.blogg.se/
Postat av: ..:Sarah:..

såg du på facebook ?

du + jag + i sommar = bikram :D jaaaa



Puss sötaste du !

2010-05-17 @ 11:39:53
URL: http://sarahlinnealarsson.blogg.se/
Postat av: Klas

Tack för lyckönskningarna inför GbgVarvet på lördag! kan behövas... :)

kul att du funderar på Bikramyoga!'

har aldrig testat d själv men skulle vilja! går en hel del på yoga o Bbe på gymmet...

har precis anmält mig till en utbildning för att bli Bbe-instruktör! ska bli superkul o spännande! :)



Duktigt av dig att köra dubbla pass på gymmet!!!



//Klas

2010-05-17 @ 15:38:24
URL: http://nordlycka.blogg.se/
Postat av: Julia

Haha! vilken härlig blandning! Då kanske inte vi passar så bra ihop då om vi nästan är likadana? Eller så leker lika bäst kanske? :P

2010-05-17 @ 17:24:18
URL: http://juliaederyd.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0