spinster by day, hero by night

Idag är jag minsann gräsänka. I födelsedagspresent av Martin fick nämligen Tobias en klättringsdag på Klättercentret Solna där Martin brukar hålla till. Hoppas de inte ger sig på den allra högsta väggen bara... och senare ska de hem till en annan killkompis och kolla på hockey, så he's out all day.

Så jag och Nesslebarnet ska göra en god gärning för de instruktörer som håller på att utbilda sig på hundens hus - vi skall vara testobjekt i deras utbildning. Jag tänker följa med för att se på och förhoppningsvis lära mig ett och annat knep om dessa små bebisdjur. Mina egna iakttagelser är att Nessla måste tillhöra kategorin smartare mopsar, för hon är väldigt lättlärd och klipsk.
Men så är vi väldigt bra hundägare också. Faktiskt, det är vi. Lugna, konsekventa och strukturerade. Fast nu, vid 4 månaders ålder är allt en prövning, Nessla kräver ALL uppmärksamhet och har så mycket energi att jag inte kan förstå vart i universum den kommer från. Den kanske livestreamas ner i hennes kropp i vårt vardagsrum där hon outtröttligt ber en kasta hennes tuggring bort mot sovrummet?

I eftermiddag ska jag möta upp Jossan på sushidejt (jag är nästan lika galen i sushi som Matilda, men då jag försöker vara restrektiv med kolhydrater och bara unnar mig det ibland får jag inte utlopp för min mani lika frekvent som hon) och sen blir det film hemma hos mig på det.
Några förslag på nya filmer? Jag och Tobias såg Public Enemies i förrgår och den var, tyvärr måste jag säga, jättedålig.

Däremot låg jag uppe inatt och såg Girl, Interrupted med bl.a Winona Ryder, Angelina Jolie, Brittany Murphy, Clea Duvall och Jared Lato.
Mycket, mycket bra. Handlar om Susanna som efter ett självmordsförsök hamnar på ett mentalsjukhus. Filmen utspelar sig på 60talet och manus är briljant. Mycket svart humor, precis som jag vill ha det.
Bästa citatet är från när tjejerna genomgår någonslags hippieterapi och ska leka att de är träd som sträcker sig mot himlen när de får se en annan tjej bli utsläppt och hemskickad. Då bryter tjejen som är inlagd för anorexi ihop på golvet där hon skriker att det inte är rättvist.
Instructor: Now what kind of a tree can you be, Janet, down there on the floor? 
Janet: I'm a fucking shrub, all right?
haha. mycket, mycket bra.

sveriges garanterat fulaste hem

Förlåt, de har säkert gjort allt vad de kan för att få det hemtrevligt men... Hallå? Tackar min lyckliga stjärna att jag inte tvingas bo där.
Stackars folk.

röker du OCH har en mac?

Synd för dig. Hade du bott i USA så kanske din datorn inte hade gått att laga. Apple har nekat garantireparationer om användaren är rökare. Två kunder har fått erfara detta då spår av tobaksrök hade hittats i datorerna. Apple hänvisade till att nikotin och tjära finns på den federala lista över hälsofarliga ämnen och att man inte vill utsätta sina servicetekniker för den risken. Dessutom hade tjära och cigarettrök hittats i en av datorerna och gick inte att laga.

Apples medieansvariga har hittils valt att inte kommentera uppgifterna.



I survive on the breath you are finished with


till tobias

Sitter på jobbet och får tårar i ögonen och gåshud på armarna. Jag älskar dig.

grannfejd, löpning och japan

Igår spenderade jag kvällen med mina föräldrar i Vasastan. Precis vad jag behövde - dricka te med mamma och prata drömtydning och livsstrategier med pappa. Och kolla på Grannfejden! Vi skrattade så gott åt Aschberg. Han är lite lik min pappa, faktiskt.
Pratade löpteknik också, det har kommit nya rön om hur man bör sätta ner foten i steget. Nya Runner's World numret tog upp detta och jag tyckte det lät jätteintressant.

Så därför kastar jag upp en av de bästa låtarna att springa till. Jag får gåshud när jag tänker tillbaka till Tokyo. Att stå tillsammans med 10-tusentals löpare från hela världen i starten och peppa, och lyssna på speakern som babblade på japanska och känna att snart, snart smäller det och vi ger oss iväg.

De fyra första låtarna jag lyssnade på under Tokyo Marathon var:
Sahara Hotnights - Japanese Boy
Adele - Hometown Glory
Coldplay - Lovers in Japan
Och denna, kan vara en av de bästa löplåtarna någonsin, den ligger ganska högt i bpm så man pinnar på ganska rejält när den strömmar in i öronen.



.


Angels in America

Jag har en vision. En söndagsvision. Om att ligga i soffan och titta på Angels in America och äta olika tablettaskar. Salta katten och Tuttifrutti framför allt.
Att ha mysbyxor så mjuka efter år av användning att de känns som kaninludd mot kroppen. Att dagdrömma om romantik och kärlek med tända ljus och vara lagom varm. Att ha perfekt hår så man slipper duscha innan jobbet på måndag.

Fan vilken fin söndag. Så ska det bli.

tar ton

Slänger upp en post på vad som händer ikväll:
Ha en bra lördag alla!

gamla vänner

Jag och Mattias har känt varandra länge. Det märks när vi får några glas i oss, då kommer minnen tillbaka likt två gamla stofiler sitter vi och filosoferar, om kvällar när han bar päls på efterfest och andra lustiga händelser, och vad vissa skulle kalla hädelser.. Vågar vi oss ut på stan? Jo, men det tror jag väl. Jag är ju hans +1.
NU går bussen.

Din mamma och rödvin

Sitter i Linköping hos Mattias och smuttar på ett fantastiskt Shiraz vin och förbereder mig på efterlängtad electro-pop, en kväll i syntarnas och glowsticksens tecken. På klubb Din Mamma.
För att vi kan.

små små ljud

Inifrån sovrummet hörs små små ljud. Av hundsnork och människosnark. Jag känner mig som en liten tomte som sitter vaken och försöker uppdatera mig på mina favoritbloggar och vad alla andra människor sysslar med när jag bara pendlar fram och tillbaka från träningen och praktiken.
Jag har mycket att skriva. Många inlägg kommer till under sit ups eller på spinningcykeln. Men sen finns där ingen tid att plita ner tankarna som kommer.

Jag satt och tittade igenom alla de mappar jag har i min bildbank. Här kommer några av mina randomfavoriter:
Mamma, jag och min syster i Sydney 2002, på väg ut till Manley beach.

Åh, här hade jag precis börjat smsa med Tobias, april 2004 och Helena skulle hjälpa mig med att iscensätta en bild på mig och en gitarr så att han skulle tro att jag var världens mest musikaliska tjej. Gud va man gjorde sig till! Jag tror aldrig jag skickade någon bild för jag bröt bara ihop och garvade hela tiden.

Jag och mina systrar i Central Park, NYC 7e april 2006

Dagen efter min födelsedagsfest 2006 gick vi en promenad och pausade i en busshållskur för att hålla handen lite.

2007 hittade jag en grammofonspelare på en loppis i Barcelona som jag ville köpa över allt annat..

2008 åkte jag och min storasyster till Egypten och jag blev galen av sol och ryska turister.

samma år hoppade jag och Amanda HÖGT.

och i somras höll jag och Tobias på att storkna av skratt vid Tjolöholms slott.



OJ. Tiden går fort när man sitter med ett leende på läpparna av alla bilder man har sparade... sedan 2002. Tänk, va det har hänt saker i mitt liv.
Nej, nu ska jag ta och krypa ner bredvid min älskade och förhoppningsvis somna direkt, imorgon är en ny dag med nya prövningar och utmaningar.

en torsdag att skriva in i historieböckerna

som en av de mest smärtsamma. fysiskt sätt. Min mage alltså. aj aj. Och lite nedstämt hjärta på eftermiddagen.

Idag hade jag det där jobbiga mötet där foten skulle sättas ner. Och den sattes minsann ner. Inte med eftertrycklig kraft utan mer mjuk - fats jag vill inte säga försiktigt. Nu ska det väl kännas bättre att vakna på morgonen?

Om 24 timmar sitter jag på tåget till Linköping och Mattias. Jag tror jag skall köpa mig en smutt liten flaska vin så jag är glad och trevlig när jag kommer fram. Dessutom måste jag köpa födelsedagspresent imorgon på lunchen, han fyller ju år den 24e!
Här är första bilden som någonsin togs på mig och Mattias: 2005-11-26, under sena timmarna av hans 24års fest.

ser suddigt

Jag önskar att framtiden kunde vara klar som kristall. Istället är det väldigt mycket saker som är suddiga. Även min integritets gränser har suddats ut. Imorgon tänker jag stå upp för mig själv och presentera vad som gäller om man ska ha med mig att göra. Ingen får köra med mig. basta!

p4 Jämtland

Idag pingade min nyhetsbevakare på mig, och tänk! En nyhet jag ringt och fått upp SRs ögon för! Mycket bra PR-dag. Skärmdumpade både för min egen och kundens skull:


Ikväll blir det aerobics och filmen Up på bio, i 3D! Men först; bubbel för att fira byråns nomineringar i Spinn och Excellence Awards!



timeless piece

När jag kom hem i torsdags, trött som ett as och stressad över att jag bara hade ca 20 minuter tills jag var tvungen till att rusa till valpkursen passade Tobias på att överraska mig med världens finaste present, en väska jag sett och sagt många gånger att jag sååå gärna skulle vilja ha. Så hade han köpt den! När det är HAN som fyller år om..... 20 minuter! Måste gå och pussa på honom nu. Fina pojkvän - så bra vi har det, jag är så lycklig.
Sov Gott!

dedication

Igår vaknade vi vid 04... kunde inte somna om på ett bra tag. Låg och pratade i sängen samt skrattade åt vår lilla sovkorv som låg i sin bädd och snorkade. Och när det ljusnade ute somnade en av oss om. Eller, som jag sömndrucket påstod: jag tar en paus.

Klockan 8 pallrade jag mig upp och började sätta igång med bestyren inför söndag. Jo, söndag, för några timmar senare satt vi ju på tåget hit, till Gävle så allt inför Tobias fördrink på söndag skulle vara klart, systemet och tilltugg. Vi ska ta en fördrink här innan vi går ut och käkar Tobias födelsedagsmiddag.
För första gången på LÄNGE var vi inte sena till tåget, behövde inte stressa ett dugg utan kunde välja mat att ta med oss på tåget i lugn och ro... Sällan.

Kom hit till Mummaland och började på en tacjopajtillagning nästan direkt. Klockan 17 satte jag mig vid datorn med allt mitt ihopsamlade material från Hälomässan förra helgen, som tog upp halva bordet. Intervjuer, artiklar och listor skulle göras. Och som jag jobbade! Jag gav mig inte, det skulle bli klart så att jag helhjärtat kunde njuta av resten av helgen.

Fem timmar senare var jag tvungen att ta en paus, jag kände sånt tryck över bröstet och lite svårt att andas. Jag tror att när jag sätter mig in i mitt arbete som jag älskar, att skriva och formulera mig (även om jag ibland fullkomligt ordbajsar här på bloggen, vitt och brett utan någon som helst tillstymmelse till eftertanke) så kan inte kroppen signalera att "nu är det dags att sträcka på benen en minut" - jag är för fokuserad. Men, så får jag jobbet gjort. Men till vilket pris? Eller så är det bara pjåsk.

Mejlade in bilderna och artiklarna till min redaktör och sen däckade både jag, Tobias och Nessla.
Vaknade upp med en morgonpigg pojkvän och en otroligt trött mopsvalp. Biggest Looser i sängen, tacopaj som uppladdning inför spinningen på Torget - sen ska jag äntligen få träffa Sarah igen. Som hon skrev "babbel delux" - precis så kommer det bli!

Förresten, vet ni vad man kan ha som huvudbonad? En mopsvalp!

det är lite väl mycket nu

och.... andas.

På fredag åker vi till Gävle men tyvärr ingen relaxation då jag kommer att bänka mig på biblioteket för att skriva intervjuer och artiklar från Hälsomässan.

det var så lustigt på spinningen imorse - jag gick igenom tusen känslor under loppet av bara en timme. Undrar om det finns någon annan som kan bli ledsen av träning, och sedan glad nästa sekund, sedan tankfull. Träning är verkligen utrensande och jag kör dubbelpass idag också (oroa er inte, passen ligger inte direkt efter varandra utan ett på morgonen och ett på kvällen)

Imorgon är det yoga, det är så skönt - beroende på ledaren. Cecilia har ett mer meditativt pass med mycket stretch - någon annan vikarierande ledare hade tuffare, vi gjorde både ljuset och plogen (vilket jag tycker är olustigt då många var helt gröna på yoga)

Jag ringde till friskis i Gävle innan idag och undrade om man som icke medlem kunde boka plats på ett pass, och det gick ju inte. Men dagen innan kan man ringa, super! Det blir antingen spinning eller skivstång/kondition på Torget på lördag - ska bli roligt att testa det sistnämnda för första gången.
Det är dumt att alla deras platser går att boka på nätet, här i Stockholm är det bara 75% som går att boka, resten släpps en timme innan passet. Bra för spontan träningslust!

Jag som funderat länge på att blir aerobicsledare har nu fått andra tankar i huvudet... spinning? Lite skonsammre för knäna, väldigt jobbigt. Undrar om jag skulle passa lika bra som det? Har gått på spinning sen jag gick i 8an! i 10 år.... wow.

Svammel. Utlopp för tankar, träningstankar. Mycket träning nu, and I love it. det bästa är att man har någon att dela allt med. Att promenera till gymet med, att köra superset med eller bara sällskap dit och hem. Jag vet inte om jag hade kunnat vara tillsammans med någon som inte hade något intresse av att röra på sig, vare sig det rör om löpning, gym eller någon sport. 

Så fort jag får tillfälle och monetas kommer jag ta upp ridningen igen, antingen som fodervärd eller som full ägare. Man lever inte bara ett hästliv med träningar, ansvar, tävlingar och gemenskapen i stallet  för att sen lägga av helt. Det ligger kvar, under ytan. Jag saknar min ponny så mycket. Han var världens duktigaste. Hittade en enda lite ledsen bild på honom på nätet, från tiden innan jag köpt honom. Åstratorps Musketör (man får scrolla ner en bit)

Fast på hästsidan lär jag bli ensam, om inte Tobias svirar om och blir världens cowboy. Tänk så roligt!

Hlm och Krstd

Fick en länk från Erik "för att få lite Hässleholmskänslor" - och ja. Hemlängtan delux.

pappa och fine

Idag är det fars dag, jag skickade iväg något litet jag gjort till min pappa:

Modell för en dag

För någon helg sedan var vi och tog modellbilder på vår fina Nessla.
Klickar man på småbilderna nedan kommer man till den otroligt duktiga fotografen Jannis hemsida, trycker man på next så hamnar man på sida 9 - där får man se fler bilder på vår lilla skatt. Så fin!!
P.S På Page 12 ser man boarderterriern Stickan som Nessla går på valpskola med. Jag tror hon har en liten crush på honom!

112, SöS och EKG

Igår var jag med om det klart mest skrämmande i mitt liv.

Då jag visste att jag skulle träna dubbelpass 19-21 tänkte jag att jag kanske skulle kunna gå lite tidigare från byrån. Men icke.Det fanns saker som bara var tvugna att komma in precis igår, så jag satt till kl 18.
Kände mig otroligt stressad över att jag inte skulle hinna äta något matigt så jag bad Tobias köpa lite nötter till mig.
Det blev även en Red Bull light.

Kastade i mig nötter och drycken och drog iväg till kvällens första pass som var skivstång. Körde kanske 70% av maxstyrka - passet var upplagt på ett "snällare" sätt än de jag går på på vissa morgnar.
Efteråt kände jag inget behov av att fylla på med lite nötter utan pausade en stund och förberedde mig för nästa klass som är ett aerobicspass som jag kan mycket väl - alltså kan jag tänka på plastiken och ta ut rörelserna ännu mer = anstränga mig mer.

Kom hem och kände mig inte alls hungrig, utan skakade en proteindrink och drack mer vatten. Satte mig med datorn i sängen och varvade ner efter duschen.

Klockan 23 börjar jag känna mig riktigt illamående. För lite mat tänkte jag och skulle gå ut i köket och göra en low carb macka. När jag står och skär ost tänker jag att "nu måste jag skynda mig som f*n att få i mig denna mackan innan jag svimmar"
Dunsar ner på köksstolen och precis då kommer Tobias hem. Jag känner hur allting försvinner, hur hjärtat rusar men ändå i otakt och hur händer och fötter "försvinner"

Jag hasar ner på golvet och försöker att inte hyperventilera. Men känner inte att jag får någon luft.
Tobias tvekar inte en sekund utan ringer 112 där vi till slut får prata med en sjuksköterska som absolut tycker att vi ska åka till Södersjukhuset för att ta ett EKG.
I nästa sekund sitter jag i taxin, resan tar ju max 5 minuter.

EKG och fyra rör med blod (jag hade redan lämnat tre rör samma morgon i ett annat ärende)
Hade lågt systoliskt blodtryck, det låg på 114.

Vila i ett knappt avskärmat rum med andra akutfall runt om mig. Kunnig personal.
Efter några timmar fick vi provsvaret (man letar efter spår av ett protein som utsöndras när man får en hjärtinfarkt) och de kunde inte se att det var något fel på mig förutom en förhöjning av vita blodkroppar - alltså någon sjukdom på G.

Långsam promenad hem i natten. Mycket funderingar. Lättnad.

Taurin, som finns i Red Bull - är INTE bra tillsammans med koffein.

Läs mer om du är intresserad (jag tror att det var den som var boven i dramat)
Här ligger man och vilar i sitt lilla "rum" i väntan på provsvaren. Har ont i armvecket på vänster arm där de tog blod, kan inte böja den ordentligt
jag hatar sjukhus, alla redskap, slangar och vred ser så skräckinjagande ut.
min älskade hjälte som inte tvekade en sekund över att ringa 112. Tänk om jag inte hade dig.....

när vi ändå snackar namn

Josefine. Det heter ju jag. Men har kallats för Fine hela mitt liv av hela tjocka släkten. När jag döpte min blogg till fine tänkte jag inte på att många läste Fine på det engelska sättet. Så när jag träffade Sarah för första gången presenterade hon mig för Stina som Fine, english version. Det lät så lustigt! Samma sak hände när jag och Tobias först stötte på varann på hederliga gamla Lunarstorm för 6 år sedan, där jag hette Fine. Va egoboostande det hade varit att döpa sig till engelska ordet Fine, men så var ju inte fallet med mig.

Andra smeknamn jag har inom min familj är  Josef och Josefsson. Pappa kan ibland få för sig att kalla mig för krusmynta! Och mina "svägerskor" kallar mig för Josie.
Det finns även en regional skillnad i mina smeknamn. Jag växte upp vid småländska gränsen, och hade häst på den småländska sida. I stallet kallade alla mig för Jossan. I högstadieskolan, som låg på den skånska sidan hette jag Josse.

I gymnasiet fanns det ju en annan Josefine, som jag nämnde i inlägget nedan. Hon var Jossan med alla, så där blev det Josse som gällde, men även Persson. Jossan kallade alltid mig för Persson, så i vår årsbok för sista ring tog jag en rubrik från Svd angående vår dåvarande statsminister och satte in i min ruta - jag får lägga upp en bild på det ikväll.

Vad kallas du av familj och vänner?

jag brukade hata Josefine

När jag var riktigt liten (gick på dagis) var jag arg över att jag inte hade fått ett namn med apostrof. Båda mina systras namn innehåller sådana - så när jag följde med mamma till banken och skulle öppna mitt allra första bankkonto fick jag dem att stava mitt namn Josefiné. Fortfarande, vid 24 års ålder, får jag brev adresserat till "Josefiné Persson". Då ler jag lite.
På dagis skulle man namna ALLA sina saker. På min knallrosa pulka (jag ser det än så kristallklart framför mig) stod det Josefiné med stora bokstäver. Ingen kunde nu missa min apostrof!

När jag var liten, fast lite äldre ville jag inte alls heta Josefine. Det var världens fulaste namn i mina öron, nej jag hette mycket hellre Desirée (vilket skulle ha varit komplicerat i familjen då det är min storasysters namn) eller Victoria. Victoria drömde jag om länge.

På senare delen av högstadiet fick jag en coolhets kris. Josefine var så UTE. Men, jag kunde ju inte byta namn - något måste ske. Så jag "döpte om mig" - helt inofficiellt och plötsligt. till JosePHine. Så, mycket coolare ju! Josephine. Gud va jag fick tjata så att alla, från lärare till ridlärare skulle skriva det på det "nya, hippa" sättet.

Sen började jag gymnasiet. På SSHL. På Backa. Och där fanns redan en Josefine. En ascool tjej. Som inte stavade med PH. Så då bytte jag tillbaka, för att jag ville helt plötsligt vara mig själv utan varken krussiduller eller PH.

Och nu är jag bara Josefine. Och jag älskar mitt namn.

Jag var ett monster redan den 10/10

Läskiga Fine är ute i god tid på på ICA

Ett magstarkt tips

När jag köpe nytt proteinpulver på Life i Skrapan häromdagen fick man med en påse fylld med provprodukter. Några hudkrämer som åkte direkt ner i soporna, Jabushe och vad det nu hette. Äckliga ingredienser, skulle aldrig smörja min hud med sån skit.

En positiv överraskning var en uppiggande dryck som hette Enaxin (har inte testat än då jag är lite försiktig med sådana drycker) och magtabletter med probiotika som främjar matsmältningen. Då folk som jag, med IBS ofta mår lite bättre av probiotika som fungerar som mat för de goda bifdobakterierna i tarmen var detta en produkt av högsta intresse för mig och herre min skapare vilken effekt!
Man tar två tabletter innan sänggående och de aktiva ämnena är bl.a fänkål, senna och rörkassia.
Ska definitivt köpa en stor förpackning asap.

Förutom Transiplus äter jag MorEPAs omega 3 och Solgars Female Multiple (som både är socker och stärkelsefria!) Dessa produkter är jättebra och ger mig det jag behöver!

 

 


allahelgonamiddag i barndomens tecken

Igår ville jag laga nåt från min barndom.. fast LCHF aktigt, förstås. Något av det godaste min mamma lagade åt oss när vi var små, speciellt på fredagskvällar då vi åt nåt lite mer påkostat var denna rätten där man steker fläskfilé, har potatismos runtom och fyller på med svampsås. Jag behöll allt förutom potatismoset som fick bli blomkålmos.
Men.....inget smakar som när mamma lagar det. Efterrätt fick bli hallonpaj med hallongrädde och båda rätterna gick hem hos min älskade. Så mysigt när man lagar mat åt någon man älskar!

Idag åkte jag och Nessla ut till Saltsjö Boo för att få hjälp med örontejpningen. Vilka fina lovord hon fick, blev alldeles varm i hjärtat. Fina mopsvalp. Hälsade på de ÅTTA rottisvalparna (snacka om fullt hus) som åker till sina nya ägare nästa vecka. Lite skillnad på mopsvalpar och rottisvalpar.
Nu ska Nessla börja på ringtränig för att ställas ut i Kista i januari. Snacka om spännande! Våra hjärtan har hon redan vunnit för livet ut.


Halloween

I fredags bestämde vi oss för att förbereda godispåsar ifall det skulle komma utklädda barn och plinga på dörren. Men efter att vi suttit förväntansfulla och hoppats på att det skulle komma en och annan prinsessa eller spiderman eller häxa så gav vi upp och gick till Bröderna Olssons, som ligger på Folkungagatan. Deras koncept är att de har vitlök i ALLT. Från ölen du dricker till glassen du käkar till efterrätt. Du får gärna beställa din mat med mer vitlök, men det går inte att få utan. Det är skön stämning där och maten är fantastisk!
När vi kom hem möttes vi av en hall i vilket det låg en helt uppriven/uppkäkad tidning. Tydligen gillade inte Nessla att vi tog en stund för oss själva... det lilla monstret!

RSS 2.0