Last Days of April

Diskmaskiner, som utan någon vettig förklaring slutar fungera går mig på nerverna idag. Den låter bara som ett brummande åbäke och jag stirrar just nu på den med pannan lagd i djupa veck. Nästa taktik är rent, fysiskt grovskaligt våld. Basebollträ, knogjärn, stålhätta - the whole nine yards!

Som tur(?) är skall jag snart färdas med tåg till Gävle där det skall premiärgrillas ikväll. Vi tänkte laga en utsökt middag och se på bålet (eller kase som man till min stora förvåning säger i Gästrikland) vid kastvallen i Bomhus och någon gång under kvällens gång kanske det blir en reunion med miss Elg.

Lite nostalgi, valpurgis eve 2006:
image320

spratt

Säga vad man vill om bröderna S, men busmailandet är otroligt roande. Bästa mailet kommer från mr. Ekwall  som tror att han är kaffets ädla beskyddare, och samtidigt rätt stram.

reklamfilmsinspelning

Klassen fick en rejäl överraskning idag på kursen. Mats hade hyrt en buss så vi åkte ut till Täby för att deltaga i K Rautas reklamfilm och få en chans att se hur det går till bakom kulisserna. Kvällen till ära hade jag sandaler och klänning med liten jeansjacka till. Klockan åtta på kvällen var jag, efter nån timmes filmning, så frusen att om någon hade slickat på mig hade de fastnat med tungan!!
Men snart kan du se mig och mina klasskamrater på TV4... whoppdidoo

Efter återvändandet hamnade jag och Emma på East, de har så god (men dyr) sushi där, helt fantastisk omelett, avokado och tofu. Och för att inte tala om deras Edamame, mmmm...


revolt

revolt mot ray ban solglasögon - NU! det är inte roligt när det blir en accesoar alla som skall sticka ut lite och vara lite åttiotalsretro bär, då blir det lika mainstream som cheap monday byxor.
Nej, jag kör på dessa istället!

Ultimata frukosten

Efter en timmes intervallträning och en otroligt, infernaliskt välbehövlig dusch (HUR kan någon svettas som jag?!) 37646-313högg jag in på fruktsalladen jag blandade igår, och det var så gott!

The secrets are:
1 kiwi
1 kärnfri satsuma
1 anjou päron
1 nashi päron
2 passionsfrukter
0,25 färsk papaya
1 dl granatäpple


Imorse adderade jag 1 msk krossat linfrö, psylliumfrö och ekologiska jordnötskärnor. Och naturell yoghurt förstås..
Plus det viktigaste: en näve gojibär. (Gojibäret har en jättehög antioxidanteffekt och toppar den så kallade ORAC-listan. ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) är ett mått på hur stark antioxidanteffekt 100g av ett livsmedel har. ORAC-värdet för Gojibär är tio gånger högre än värdet för blåbär, som redan är känd som bra antioxidantmat.




små saker från helgen

37646-309

37646-310
37646-311
37646-312

dream of horror

Vaknade, eller var i alla fall sådär halvvaken, med någon konstig känsla av oro, ångest och rädsla. Verkligen mycket underligt. Fick i alla fall väcka T för lite mental rådgivning och snart sov jag igen. Nu när jag vaknade for real känner jag inget av det där.. Jag undrar, läskig dröm? eller mitt undermedvetna som försöker säga något?

Anyways.. Igår var något av en sigtuna dag. Jag tror jag räknade ihop det till 4 personer jag träffade/såg på stan som jag antingen bott med eller gått i skolan med. Underligt.
På Streets brunch träffade jag min vän Maddis som jag inte hade träffat på... 3? år. Vi levde som ler och långhalm i tre år och sen trodde jag att hon åkte till Australien och försvann. Men ikke! Bytte nummer och det skall bli så roligt att catch up! Vi åt en fantastisk brunch och fick dessutom multum rabatt!
Sen gick vi lite på marknaden, för helgen var det smycken och accessoarer. Plus att swahili bob var där och tatuerade på plats. Blev ordentligt sugen!

Efter en lång promenad från hornstulls strand till Skeppsholmen och utställningen för Kolla! (som var helt underbar) blev det en något kortare hem till medis, där vi överlade hur vi skulle tackla kvällens dilemma:mat.
En pizza från Denisos och Neverending story 1 och 2 senare (tobias ville verkligen inte att vi skulle tro att han inte ville se filmen så han gick och hämtade täcke och kudde för att kunna fuska genom att sova på mattan och ändå nästan visa sig intresserad) konstaterade jag att söndagen hade varit väldigt bra.

Små lätta ljud av väsningar

Det är ganska mycket ljud som florerar i lägenheten. Det finns badrumsfläkt, diskmaskin, gurglande avlopp, ett kylskåp som låter som en accelererande racingbil... och ett svagt väsande ljud. Har suttit en god stund nu och försökt lista ut vart det kommer från, för det är inte konstant.
Jag letar mig in i vardagsrummet, men där är det alldeles tyst sånär på fåglarna som kvittrar/gapar för fulla halsar. Ljudet når mig genom den öppna balkongdörren, så jag stänger den för att eliminera framtida sidetracks. Var är källan för detta svaga ljud?
Smyger vidare in i köket igen, kastar en förbannad blick på kylskåpet/formel ett bilen som precis ska sätta igång att accelerera. Tydligen ett fel på vattennivån i kyl...teknisk term, teknisk term.
Ljudet blir starkare... sovrummet?
Gör entre på trampdynorna i sovrummet men blir besviken, jag möts av tystnad. Nehe, det var visst inget mysterium, maybe just the voices in my head. Men när jag är på väg ut så börjar det igen! Lycka!
Jag håller handen för munnen för att inte skratta högt utan står där och ler med hela ansiktet.
Det finns sovställningar... och det finns sovställningar. Min älskade Tobias lyckas på något sätt, i sömnen, nästla sina långa armar främst, men även benen, in i de mest komplicerade. Och när jag böjer mig ner över honom så kan jag höra som ett väsande ventilljud, som ett läckande cykeldäck alternativt en ganska stor orm. Bilden kommer aldrig lämna mig.
För söt för att vara sann.

Sony Vegas 7.0

Så, nu ska jag börja klippa ihop reklamfilmen till vårt Svd projekt. Förra lektionen blev inställd (detta fick vi reda på ca 40 minuter innan den skulle börja då de flesta grupper redan var på plats) så om redovisningen skall ske nu på tisdag eller på den extrainsatta lektionen efter det, därom tvistar de lärde.
Det visar sig att youtubefilmer är i formatet flv så det var tvunget att ha en converter innan jag kunde börja jobba i sony vegas. Men med hjälp av professionell hjälp utifrån i form av killenmedkunskap så gick det "ganska" smidigt.
Intervju klockan 13.00 idag också, otippat men väldigt spännande!

Börjar bli dags, verkligen dags, att boka hotell i Paris. Helst i de säkraste kvarteren där man inte löper någon risk att bli mördad men sålänge jag har min 195 cm långe bodyguard med mig hoppas jag verkligen att inget kommer att hända. Just as long as we dont go near Bois de Boulogne at night...


OBZEN

Jag är en ganska nyckfull och impulsiv person. Igår när Tobias och jag hade avnjutit husmanskost till middag i söderhallarna satt vi för tredje gången och pratade om Meshuggahs låt Bleed som många personer lagt upp på youtube, då skivbolaget utlyst en tävling vem som kan spela den bäst. Mr Haake på trummor låter som en maskin, herrgud, va den mannen är taktfast! Anyways.. jag kom på att det ligger en skivbutik i på bottenvåningen så jag hoppade ner från barstolen och sa åt tobias att jag snart skulle komma åter.. Inom några minuter satt jag så på plats igen och lade ett inslaget kvadratiskt paket i tobias knä. Med väldigt förvånad min öppnade han det och med väldigt glad och överraskad röst utbrast han diverse glada och överraskade ord.
Sen köpte vi en liten gemensam present till Amanda, - för vårt sociala umgänge är till 96% fastställt att det fortsätter även i framtiden, Wehoo!

Kvällen avnjöts badande i kvällssol med ett glas rött i handen på SNAPS uteservering. När bristen på värme gjorde sig påmind blev lite grekiskt på medis, lite hångel med Ben&Jerry samt tvkväll inkluderande Frasier, Arrested Development och Greys, som jag och amanda, tror jag, dömde ut slutet på. Fullständigt.

Oh, aha! inte glömma! Har slagit vad med Tobias på en church street middag att jag inom tre månader kommer att avboka min tatueringstid. Mmm, ska bi gott, He WILL loose.

Brunos gerillahypade ferre tonight!

image308
Amanda och jag har våra falkögon inställda på goodiebags...

Kolla på lördag!

image307
ÅH, SÅ SKOJ!

Maggitarr

image305
Mina helt oväntade fynd från igår. Bäst var Agendan som blev sjukt snygg med neonkonturer. Plus I.D sminket som jag hittade 50% off i en butik i söderhallarna.

Nu är det ganska klarlagt att jag har magkatarr. Kan inte längre anstränga mig på tom mage, blev igår sjuk troligtvis på den inlagda ingefäran man får till sushi, så hela eftermiddagen och kvällen hade jag omänskligt sura uppstötningar. Och inatt vaknade jag av illamående och fick gå upp för att kräkas...
Jag är så T.R.Ö.T.T på min mage. I 14 år har den bara ställt till med problem för mig... IBS, eller vad det nu är jag har, präglar hela min vardag. Om jag äter något jag inte borde får jag betala ett så högt pris att jag funderar på att give up eating. Då mår jag (läs magen) som bäst! Och nudå? jag äter sådant som alltid har funkat och blir sjuk ändå... that sucks right? yes, it does. . . . . .

kan du vissla johanna?

jag DÖR litegrand om och om och om igen...

vi gör ett ryck i tabellen

Förändringens bris sveper in genom det soldränkta fönstret i mitt vardagsrum och träffar mina fötter som nonchalant vilar på soffbordet. Jag är trött på mycket och skall raffiniera mitt sätt, mina vanor och mitt tänk.
On that note väntar nu en långpromenad över söders höjder med Daft punks livealbum från förra året i örsnibbarna. Sedan suverän fruktmania till frunch.


Kunglig brunch

Om en timma skall vi möta resten av min familj för brunch på Bakfickan. Jag är giddygiddy wallawalla.... GOTT! Igår var vi först på primo och käkade pizza med amanda, lika roligt som alltid. Jag hade tunnelseende och först efter att jag fått mat i magen kunde jag inrikta mig på att vara social. Sen åkte mannen och jag till Berns för lite samkväm med Emma och hennes underbara vänninor. Tänk er, fyra tjejer och Tobias! Vi skrattade åt att det, måste ha varit en god träning/case study inför psykologprogrammet, att han kunde pick our brains när vi satt där och skvallrade om konstiga pojkvänner, orättvisor och nagellack (riktigt såhär illa var det nog inte......)
Efter ett pitstop på Anglais och en intervju av en holländsk turist om "the best jazzplace to visit" så mötte vi upp Amanda åter igen, denna gång med ett enorm sällskap med folk från alla delar av södra Sverige, från Markaryd till Öland. In på ACE där det var särskilt folktomt, skönt med eget dansspace! Jag och min man shakade loss till Smack my bitch up och gungande taktfast i baren till Ipanema beach toner.

Längtan equals dolph

vi vill ha en dolph, åh, vi vill så GÄRNA ha en dolph....

små lätta moln

Idag, fredag, har varit en splendid dag! Imorse hittade och sökte jag flera jobb som jag nu verkligen hoppas att jag får svar på. Sen kom mamma med allt Höganäs porslin jag fick i julklapp, vi gjorde söder en stund och gick ut från Grandpa med en stor, fylld kasse. Jag kommer att vara snyggast i vår!
Lunch på Imperiet, sedan hem en sväng innan jag slängde på mig träningskläderna för lite ninjaträning på Friskis, mitt första Ki Box pass. Garanterat det mest ansträngande jag varit med om!! Raka, krokar, uppercuts, knä, sparkar, hoppsparkar, idioten, sittups. Fullt ös! Men som avslutning Chi Gong - nu vet jag hur man gör tranan, noshörningen tittar på stjärnorna, målar insidan av en sol. Otroligt skönt att landa efter ett sådant intensivt pass.
Middagsbjudning hos storasyster nån timme efter träning, och nu sitter jag här och sörjer linköping förslust, längtar efter min man och funderar över var man köper pannåer? 

Im a Pers(s)on

image303

en kort Fine och en LÅNG dag

04:50 vakna.
06:10 ger mig av mot Karolinska Institutet inspirationsdag
07:00 femtio minuter uppiggande danspass
08:30 powerfrukost och föreläsning av Martin Ingvar

Dagen fortsatte med lunch och sedan varm choklad i solen. That means - utomhus! Senare ett glas vitt, datorstrukturering åt far min, kvällsmål varma mackor hos systern plus Heartbreak Kid + Medium.

På hallmattan när jag kom hem väntade ett brev från Strömsund, så nu är mina meriter inlagda på studera.nu PLUS att jag skickat in en videmerad papperskopia- får bara hoppas att jag väl kommer in då...

bilder från idag

- Östermalms saluhall och hötorget
image298

image299

image300

image301

image302

smak av vår.

Jag äter hallon köpta på hötorget tillsammans med ett granatäpple, valnötter och cashewnötter. Tillsammans med pumpafrö, pinjenötter, solrosfrö och keso blir det ett kvällsmat. Ett gott sådant, och välbehövligt, jag och emma har gått konstant i flera timmar idag.
Tidigt imorgon blir det inspirationsdag med mamma ute på Friskis Karolinska Institutet. Först ett 50 min danspass, sedan en energifrukost och sedan en föreläsning med Martin Ingvar om "hjärnan i pizzan" - mat, myter och belöningssystem. Roligt!

Kulturhuset och Liljevalch

Snart ska jag pinna iväg till gymmet. Solen skiner, våren verkar vara kommen och senare, runt lunch skall jag träffa Emma för att ha en lite kulturdag. Vi skall gå på Joanna Rubin Drangers "Fröken Livrädd på Sergels torg"  och efter det planerar vi en promenad ut på Djugården och fotografen Dawids utställning på Liljevalch.

image296
image297

Anyone else

image295
You're a part time lover and a full time friend
The monkey on you're back is the latest trend
I don't see what anyone can see, in anyone else
But you
You are always trying to keep it real
I'm in love with how you feel
I don't see what anyone can see, in anyone else
But you

all the seats in upright position

I torsdags bar det av mot gävle men först var det lunch med Amanda på Chutney, lika gott som alltid indeed! I fredags lunchade jag med min man och åt, mitt dumma nöt, en väldigt stark indisk linsgryta för att för en gång skull verkligen se efter om det så att jag inte tål stark mat. Svaret kom som ett brev på posten när jag på lördagsmorgonen var på gymet. och försökte köra lite heavy lifting. Åkte hem och nu vet jag för all framtid, jag tål inte stark mat.
Bättrade på mig såpass att vi kunde åka till Helen och Viktor för lite samkväm, lika trevligt som alltid att träffa alla, men vi tog ett tidigt adjö och åkte hem pga min magvärk.
Söndag kväll blev jag så magsjuk igen, skytteltrafik till toan och tre timmars sömn lämnade efter sig en väldigt, väldigt trött Fine, men trots det blev det en väldigt trevlig middag hemma hos mig med mamma, mimmi och amanda.

Idag på gymet såg jag den grymmaste mannen. 50-60 år, med sailorstuk tattoos stickandes fram på händer och sidan av halsen. Biffig som en tjur och med ett ansiktsuttryck som en uppretad dito. Nu fick jag en tattooflipp igen, och bläddrar i min tattoo darling.... what to do? where to do it? what to do.....


åh. små ord med stor betydelse

En helt vanlig mamma satt och fyllde i ett
kvällstidningstest där bland annat frågan:
"-Anser du att du är normalviktig?" dök upp.
Hon läste frågan högt för sig själv och den 9-årige
sonen lyssnade och funderade. Sen sa han:
"-Nää, mamma, du är inte normalviktig.
Du är ju jätteviktig!"

litenledsenlonely

Jag är frustrerad
jag är ledsen
jag har en klump i halsen
jag är för ensam
jag är trött på boendesituationen
jag hatar slutserien
jag hatar sms

jag vill ha en kram
jag vill höra att det kommer att bli bra
jag vill att du skall använda dina nycklar hit
jag vill höra dina fotsteg


Disa and Twiggy

Läste på Allears community att min forna klasskompis Disa har blivit signad, samt fått enormt bra kritik för sina jazztolkningar. Jag blir så sjukt glad när jag hör att folk jag känner lyckas. Till skillnad från alla andra svenska janteslavar där ute som bara blir gröna av avund. Som när Tobias spelade i Grizzly Twister tyckte folk att anledningen till att inte går på deras spelningar var att "det går ju redan så bra för dem, varför skulle vi då vilja visa vårt intresse?"
Ikväll blir det Debaser med Amanda, Laila, Angelica och Marie. Twiggy Frostbite och Hellsongs.
Hoppas folk kommer på våra framtida spelningar och gläds åt vår framgång, men det känns sinte som att man skall förvänta sig något...

dubbelmoral och hockey

Jag vandrar stolt omkring på ICA och köper ekologiska och fina saker att äta hit och dit. Granatäpplen, solrosfrön, morötter, aprikoser och Saltå Kvarn bröd. Moget och med intentioner att motverka förpestning av min kropp.
Men hjärtat sjunker i kroppen när jag skall packa ner min varor i min anatgligen inte nedbrytbara plastpåse. Med i korgen slank även en diskborste utav antagligen den farligaste formen av PVC plast, Ajax diskmedel och Vanish multi action som bleker mina fläckar på kläderna men även miljön. Inte lika mogen och duktig längre...
Sitter och har tröstätit apelsin på golvet och blir blir lite gladare av att min kompis man gjorde mål i Leksand - Brynäs matchen.
Dessutom gick det skitbra på Berghs idag, jag drog samman en insamling till ett wienerbröd och en pagojuice till vår fina lärare som fyllde år idag. Det var bara jag som visste om det för jag var modig nog att bli vän med honom på facebook efter förra veckan. Ja, vad säger man? facebook, is it evil?

books today.

image294

På posten

Se, vad som damp ner på hallmattan imorse!

image293

Hong Kong ågren.

Amanda har en vän, som backpackar just nu. Läste på hennes blogg att hon hade lagt in bilder och uppdateringar från resan på resedagboken. Började titta på bilderna och fick genast en längtansklump i magen. För vad visade bilderna? Jo, Hong Kong! Det finns något som heter Hong Kong syndromet, och det innebär att man vill tillbaka. GENAST.
Jag lider av detta syndrom nu......
 
   
 
 









BTW

så gillar jag när ögat luras till whitest boy alive. grymt skönt för både öron och hjärna. trots mina migränkänningar...

my bad. bed

Såhär ska vår säng se ut när vi flyttar ihop. Han är en rocker, min man, med vissa sömnsvårigheter men om han kan ta musiken med sig in bed så kanske han kan sova bättre? Coolt kommer det se ut i alla fall....
image280

The whitest Boy Alive

image279Idag på gymet fick jag upp ögonen (öronen?) för ett band jag länge scrollat föbi i listan. Idag gav jag dem en chans och blev heltänd när jag kom på vart jag kände igen rösten från. Det känns som de kommer att gå varma i mina hörselgångar nu!
Efter 30 minuter jobbig kondisträning med en stadig puls på runt 187 och 45 minuter skrotlyftning och en lång skön dusch väntar nu en rejäl lägenhetsröjning mig, det ser ut som en smärre atombomb landade lite överallt i mitt hem......


Zara.

Någon ringde och ville att jag skulle jobba på Zara, men det ville inte jag, inte efter att LInda berättat hur man slavar på Zara.. Jag gillar slaveri, men jag gillar mest att slava för något jag tror på. Om någon sa, att jag skulle få jobba på Zara i Barcelona däremot, så skulle jag överväga det. För Barcelona slår Stockholm i sten sax och påse.
Det finns 34 planners i Sveriges långa land. Jag skall bli en sån tror jag.. Tror jag NU. Imorgon kanske jag tror något annat.
Jag tro också att jag skall sova. NU.

Northern State

Fem års väntan var över för nån vecka sedan, jag fick träffa Spero, Hesta Prynn, Sprout som utgör Northern State!
image277

Höra/Se

Ska/vill Höra/se:

9/4 Twiggy Frostbite på Debban (det är ju Elin, som Tobias brukade ju spela med, roligt!)
10/4 El Perro Del Mar på Södra Teatern (I wish I could men denna kväll är det utomlandsstudiemässa på Kulturhuset med Mandy)
14/4 Blonde Readhead på Debban (typ mio min mio indiemusik. Kanske hinner efter tjejmiddagen?)
17/4 Ceasars på Nalen (nytt album, kan bli intressant.)
19/4 Yelle på Debban (franskt och glatt, dansant)
25/4 Familjen på Debban (de är ju från Hässleholm, och då blir jag nostalgisk och får hemlängtan och sjunger med automatiskt)
4/5 Kings Of Convenience (har skrivit om den eufori jag upplevde när jag förstod att det var sant, att de verkligen skulle spela här. Denna kväll kommer att bli magisk för mig och min man, det band vi har allra flest minnen till.)
10/5 Busta Rhymes på Berns (inget kan ju mäta sig med hans konsert vi var på 07 men han är ju alltid grymAST!)
15/5 Madrugada på Nalen (jag förstår om de inte kan spela Lift Me men det hade varit mysigt ändå...)
17/5 Magnus Krunegård på Debban (Syttene maj och ett markusevangelium, akkuratt!)
och slutligen
14/6 WTAI.

På torken.

Jag har haft en ganska sunkig vecka med bara en massa farande fram och tillbaka. I fredags åkte jag från Gävle och hit för att så äntligen hämta min handpenningsjacka som jag armbågade mig till för ett väldans bra tag sen. Kvällen spenderades på HarryBJames. People spotting, åh så roligt!
I lördags fyllde syrran år, så det var lyxfrukost hos henne, Lautrec utställningen på Nationalmuseet (SE DEN!)  lunch på Tures och konsert med Amanda och Tobias på kvällen. Massa tyskar som tydligen gillade Kate Nash. Varmt i väntan!
Idag åt vi brunch i nästan tre timmar på Bakfickan och jag kommer nog stå mig på den mängd föda jag klarade att stoppa i mig tills jorden går under av växthusgaser. aaarhhhg...

Jag och mamma ska köra en ensamhets-bramatvanor-raid nu har vi bestämt. Ibland är det bra att bo själv men när den svarta bilen rullade åter mot Gävle med min man bakom ratten kunde jag inget annat än att längta till sommaren när EN lägenhet är nog för att husera oss båda. Två år av särboskap har gjort oss gott, men nu är det dags för the real stuff.
Och högskoleprovet briljerade han på, såklart! Dags för honom att söka utbildningar och jag får magknip när jag tänker på att det faktiskt finns en chans/risk för att han kommer in i Umeå. Nej säger jag då, och flyttar med. Därmed pasta!


inspiration.

Ikväll på Berghs hade vi en ny lärare och han var verkligen en inspirationskälla. Ny uppgift, att göra en kampanj för IFs räkning, hemförsäkring till ungdomar.

Imorgon bjuder pappa på frukost innan vi far ut till arlanda och jag vidare till gävle...jag har fått ett beroende för italiensk mat, jag och Tobias åt på Cinque i lördags och jag drack världens godaste dessertvin. Ett Muskatovin som var helt fantastiskt!! Måste fråga mamma om det finns på systemet.

Såhär kan det se ut när vi är ute och käkar, älskling och jag:
image276

i love MAI

En av mina systras kompisar Johanna är grym. 
Jag har varit länge i Gävlee och skall redan tillbaka imorgon, med bil. Helgen innefattar systers födelsedag, Kate Nash spelning och förhoppningsvis en skymt av Amanda, som jag saknar!!

RSS 2.0