Tack Gunnar!

Under min och Annas tvåtimmarpromenad runt Årsta idag hände två söta saker.

1. Mitt på Årstabron stannar en gammal gubbe med cykel oss. "Jaha, vad vill den här stollen" tänkte jag instinktivt. Men det skulle jag få äta upp. Denna man berättade att han behövde hjälp med en sak. Vadå, undrade vi, fortfarande något avvaktande. Det visade sig att han skulle fylla 90 år i år, han var född 1920 berättade han stolt och det han ville ha hjälp med var att han ville ha en bild på sig själv med Högalidskyrkan i bakgrunden. Upp drar han en digitalkamera och börjar instruera mig om hur man tar kort.

Vidare berättar han, lite ursäktande att anledningen till att han har en cykel med damram var för att han ramlade under en löptur i Eriksdalslunden i vintras och bröt lårbenet. Men nu går han på sjukgymnastik, så det ska nog bli bra. Han tar mig i hand och tackar för att jag tagit kortet, men kommer på sig själv och säger "nu när ni har hjälpt mig vill ni ju veta vem jag är, och drar upp en liten papperslapp ur fickan, med hans namn och adress på.

Slutligen ville han fåga oss något personligt, men var tydlig med att tillägga att vi inte behövde svara. "vem vill ni se som stadsminister i höst? Själv tycker jag Mona inte är stadsmannamässig, och några kommunister vill jag inte ha i regeringen. Så jag tänker rösta på det allra minsta partiet i alliansen, så att de klarar sig över 4% spärren." Sen önskade han oss en fin dag, och hoppade på sin cykel igen.
Kvar står jag med lappen i handen, och ler. Tack Gunnar, du gjorde min dag!


2. Under senare delen av promenaden får jag syn på det gulligaste cafét jag sett. En husvagn uppställd intill Årstaviken med namnet Café Rhodos som serverar hembakta pajer, bullar, toast, kaffe, glass, läsk, juice och annat gott vid fint väder, som idag :)



Sweet things på en söndag. Nu blir det till att boka lägenhet i New York!

Kommentarer
Postat av: Träningsglädje

gullig farbror och gulligt café. stockholm är allt bra fint!

2010-07-18 @ 20:11:20
URL: http://www.traningsgladje.se
Postat av: Älva

Hej! Skulle du kunna bjussa på en minut genom att kika in på nelly.com och rösta fem stjärnor på mina två bidrag till en tävling. Jag har designat två skor, och skulle vara hjärtligt tacksam om du röstade fem på båda två.



Resultaten:



http://nelly.com/designyourshoe/?obj=IrV82ySQj4TUQl5lmKGTlcCf6Jv93vt0aF7R4PhaG1sWcm6Cu0WW#shoeGallery



http://nelly.com/designyourshoe/?obj=36SxnNIiu8F6JUGasY8M9KmQhhlpprehkuUN9bwqYzmgJs7zF20B#shoeGallery



Röstar du fem, kommentera på min blogg så får du en länkning.

2010-07-18 @ 20:12:20
URL: http://peaceews.blogg.se/
Postat av: Julia

Haha :) Vilken härlig gubbe! Det ska väl finnas något reagge-café vid eriksdal där vid vattnet med..?



Stugan är i norduppland. Sikhjälma heter det, min far är uppväxt där. Min farfar var fiskare så "stugan" är egentligen en sjöstuga (sjöbod)= paradiset här i världen.

2010-07-18 @ 20:45:09
URL: http://juliaederyd.blogg.se/
Postat av: Vilhelmina

Inte då, det är godaste toasten man kan äta! ;)



Och vilken härlig promenadhistoria! Han verkar ju trevlig den där Gunnar. :)

2010-07-18 @ 20:49:51
URL: http://vilhelminaullemar.se
Postat av: Anna

Tänk så mycket liv i en så liten gubbe! Man blir ju alldeles varm i hjärtat... Å tack för promenaden! Den värmde oxå! Inte så mycket i hjärtat utan mer så där allmänt...;)

2010-07-18 @ 21:08:22
Postat av: Ingmarie

Vilken hjärte historia! Och visst är det ofta man tror en massa och är lite (mycket) skeptisk när man möter en ny människa som inte gör riktigt som "man ska". Jag har nog missat många intressanta levnadshistorier just därför så nu för tiden tar jag mig tid att lyssna och hittills har jag faktiskt aldrig ångrat mig! :-)

2010-07-18 @ 21:20:49
URL: http://blog.nemonisimors.com
Postat av: Camilla

Alltså det här går ju till historien. Vilken promenad, tänk vad en gubbe kan göra. Förstår om du blev helt varm i hjärtat! Jag hade haft ett konstant leénde på läpparna. Nä men Josefine då, köttbullar? :) Hon hade ordnat fläskfilé, gottit. Puss, fräscha godbit.

2010-07-18 @ 21:52:34
URL: http://xccc.blogg.se/
Postat av: ..:Sarah:..

PUSS FINA FiNA VÄN !!

2010-07-18 @ 23:40:28
URL: http://sarahlinnealarsson.blogg.se/
Postat av: caroline

oh vilken man, jag är kär i gubben. Kan det inte finnas mer såna här goa människor som förgyller dagarna. Hoppas hans 90års dag slår stort säger jag av HELA mitt hjärta.



Men fy fan för det översta inlägget, jävla idiot shithead. Har du fått pengarna eller gick det fixa till slut? Var rädd för detta i början då vi bokade. Om du är intresserad så kan du få nr och mail till våran svenska tjej där som hyr ut två rum i sin superfina fyra. Dock ligger den inte nere i härliga west village utan vid norra central park. Men krisar det så vet du.



2010-07-20 @ 00:20:27
URL: http://mybarehands.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0