forsta inlagget i japan

Oj! vilken stad Tokyo ar! Igar var vi pa var forsta utflykt bla till ett av tokyos mest populara Shinto tempel dar vi av en slump fick bevittna ett akta japanskt brollop! Sa vacker bruden var, alldeles kladd i vitt. en av deras gaster var kladd i akta kimono! Sedan till det 333 m hoga Tokyo tower med sin fantastiskt utsikt!

Men det som verkligen imponerade pa mig var var eftermiddagsutflykt till Oedo-Onsen Monogatari som ar ett alldeles speciellt badhus. Forst valjer man ut en yukata, en slags kimonoliknande badrock. Sedan byter man om men lamnar underkladerna pa under yukatan. Sen gar man ut till en slags shoppingmall med restauranger, spelhallar affarer och minglar. Vill man vara tillsammans man och kvinnor kan man bada fotterna utomhus i en slags vattenfylld gang med stenar pa botten som ger en skon (ibland smartfylld) fotmassage. men vill man bada i de heta poolerna sa maste man forst sklijas fran sin pojkvan,sedan kla av sig butt naked bland en hop japanskor, satta sig pa en liten pall i ett bas och tvaga sin kropp innan man kan njuta av vattnet i poolerna inomhus och utomhus. Det fanns aven angbastu och torrbastu. Helt fantastiskt!
Valdigt frigorande att bara glomma allt som kroppsideal och bodyissues heter och bara njuta av vattnet sa som man har ar skapt.

en av inomhuspoolerna, utomhuspoolerna ses till vanster.

fotbadsgangen utomhus med 40 gradigt vatten

restaurangavdelningen inomhus med massor av Sakura trad (korsbarstrad)

Idag vantar marathonmassan dar vi skall hamta ut vara nummerlappar. Imorgon galler det!!

Kommentarer
Postat av: ida

vad mysigt allt låter! kan tänka mig att den där bruden var extremt vacker med sin vita klänning! blir avundsjuk på er ju. vill med resa ner o se den delen av världen!=)

2009-03-21 @ 07:26:05
URL: http://lejdan.blogg.se/
Postat av: Anonym

gulleunge! man blir smått avis här hemma. fast sol, ja.. det har vi ju äntligen fått här med! nästan dags att inleda vin utomhus säsongen genom ett glas på balkongen!



du ska alltså springa ett långlopp?

2009-03-21 @ 17:49:40
URL: http://jossanjossan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0