kattastrof

Igår när vi var ute med Casey i sele på innergården fick han helt plötsligt fnatt och slet sig ur selen och sprang bort. "Det är det sista jag ser av den katten" tänkte jag efter att ha letat efter honom i ute i regnet i två timmar. Han är ju en katt med okänd bakgrund (vi har köpt honom från Katthemmet) så jag kände att han säkert återgått till sitt sätt att vara som herrelös katt, plus att han har varit väldigt avståndstagande till oss så något emotionellt band till oss kändes inte som en anledning till varför han skulle komma tillbaka.
Han var spårlöst försvunnen och vi hade inget val än att sluta leta för vi skulle på en lägenhetsvisning.

Efter att ha ätit middag på Odenplan med min syster hyrde vi film men innan vi gick upp till oss tänkte vi att det är en idé att titta en gång till på innergården. Och vem stryker inte omkring där ute och jamar om Casey Mason. Jag tänkte "skönt" nu är det bara att fånga in honom.
Ja....fånga honom var det ja. Han var totalt skygg, kom man närmre än 5 meter pep han iväg. Så vi körde det gamla matpåsetricket, gick och hämtade hans säck med torrfoder som prasslar så igenkännande. Prassel = mat och Casey hade inte ätit på hela dagen.
Men det var inte SÅ enkelt.
Efter en timme fick vi koppla på listen. Vi stängde dörren till innergården så den bara stod på glänt, sen rörde Tobias sig mot ytterdörren på andra sidan trapphuset medans jag gömde mig i barnvagnsrummet.. När han väl passerat den andra dörren som leder från gården in i trapphuset hoppade jag ut bakom honom och stängde dörren. No where to go kitty kitty!

Väl i lägenheten blev det tassrengörande (Casey försökte sig på ett tamt klätterförsök - kan inte ha varit lätt med klippta klor!) och utfodring. Vi tänkte att "jaha, nu kommer han vara helt uppskärrad och aldrig vilja se åt vårt håll något mer" men han var sitt gamla själv, lekte med tygmössen och låg på mattan.

Sen kommer vi till det absolut konstigaste: När vi låg och tittade på filmen hoppar han upp i soffa och sätter sig. "visst, men han kommer snart hoppa ner igen" tänkte jag men nej! Han lägger sig tätt intill mig och spinner! Har vi verkligen fått med oss rätt katt in undrade jag förbryllat. En lång stund låg han sådär och mös, som en riktig katt.
Samma sak när jag skulle gå och lägga mig, han kom in och la sig (förvisso lite mer på spänn) vid min fotände.

Tobias var tvungen att ta ett bildbevis på vår mysstund, för vi trodde inte våra ögon!


Kommentarer
Postat av: Matilda

vilket äventyr! både för katten och för er! ;-) tur att han kom tillbaka! och blev mysig till på köpet! haha!



tilly har vi köpt i älvsjö, men jag rekommenderar inte alls tanten vi köpte henna från. riktigt knasig var hon som ville bestämma över tilly fast vi köpt henne. ringde och var sur över att vi klippt henne t.ex (bara för att hon hade hundar med aplång päls som hon var tvungen att borsta 5 timmar om dagen... och det hade inte vi lust med).

nåja, finns fler uppfödare än henne! har du kollat in www.vovve.se (eller .com eller vad det är) jättebra sida för folk som vill köpa hund! det står info om de flesta hundraser + en del kennlar + jättebra fotogalleri!

vi lämnade in tilly på klippning en gång, men vi fick tillbaka henne som en utställningspudel vilket inte speglade hennes busiga personlighet eller hennes ras.. dessutom kostade det 800 spänn! så efter det klipper vi själva! vi gillar när det blir lite ojämt så att hon ser busig ut! :-)

2009-06-05 @ 11:27:28
URL: http://www.matildasalmen.com
Postat av: GI-Malin

Skönt att han kom tillrätta. Vilka behag du bjuder på...är det för att "tomma påsar-Malin" ska få ångest?

2009-06-05 @ 16:30:52
URL: http://viktenochjag.blogspot.com/
Postat av: Sophie

Katter är så roliga! Vad fint att ni tagit en från katthem, behövs fler godhjärtade människor som ni!



Sri lanka verkar kanon!



Ha en bra kväll!

2009-06-05 @ 17:04:48
URL: http://liveharddieyoung.blogg.se/
Postat av: Sophie

Vad tråkigt! Men katkiss i säng & soffor.. noway, luktar ju nåt djävulskt.. då gör ni nog rätt i att lämna tbax honom, han behöver nog få vara utekatt..



Ja bomullshundarna ;) är oxå en favorit, så gulliga..



Trevlig kväll!

2009-06-05 @ 20:45:33
URL: http://liveharddieyoung.blogg.se/
Postat av: teddy

näää men lilla busen då. Vilken tur att han kom tilbaka lille missen.

hihi tack tack, jag har lite kort på Pär också och han var minsann lika söt han också :) Hoppas vi får vackra barn :)

trevlig helg tjejen.

kramis

2009-06-05 @ 21:09:20
URL: http://caitlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0