olustig känsla

Ibland är det lustigt att tänka att allt vi människor gör, eller det mesta iaf är för att bli omtyckta. Inte specifikt populära eller avgudade; bara omtyckta.
När träffade du senast en människa som betedde sig illa mot alla och som baserade sitt handlande på känslan av att det inte spelade någon roll om alla hatade honom/henne?

Människan föds in i denna värld ensam, och söker sedan en tillhörighet. Bland nynazister, de som röker smygcigaretter bakom ett skjul i åttonde klass eller bland det coola mediefolket som bara går klädda i Acne hittar vi människor så desperata efter att få sålla sig till en grupp att de glömmer bort sig själv.
Att vara ensam, just då känslan av att vara ensam kan bryta ner en människa totalt. Att inte känna att det finns någon förutom en själv i hela världen.

Men om man då vänder på det. Finns det någon annan än du i ditt liv? Du har ju egentligen bara dig själv, från starten. Att andra människors väg korsar din egen from time to time för att sedan försvinna ut i periferin påverkar väl egentligen inte hur du mår? För man har väl bara sig själv. Man lever ensam, fast tillsammans med andra.

Det är läskigt att inse att man är ensam. Att man står själv i livet och det enda som gäller är att skaffa sig en tydlig bild av vem man är, vad man vill. Vad man kan acceptera och vad man inte kan leva utan (och då inte en person utan till exempel respekt)

Symbios. med allt annat levande. inte förankra sitt liv i någon annans. Du är du och du lever ditt liv.
Det var det jag ville ha sagt idag.

Kommentarer
Postat av: teddy

Så bra så korrekt.

Jag har också tänkt på det.

Vi människor är sååå törstiga efter att tillhöra en grupp eller bara få en enda vän - en enda som tycker om oss. Vi längtar efter att få tillhöra någon annan och då glömmer man lätt bort sig själv.

Tycker vi inte om oss själva kan vi inte ge tillräckligt med kärlek till någon annan.

kramis

2009-12-02 @ 21:22:12
URL: http://caitlin.blogg.se/
Postat av: ida

djupa tankar!! Men det stämmer så bra!

2009-12-03 @ 13:29:52
URL: http://lejdan.blogg.se/
Postat av: Anonym

du är bra ! du är klok !

man är sin bästa vän.. alltid. man föds ensam man dör ensam.. och hur mycket folk man än må ha omkring sig är man alltid ensam med sig själv. Men på nått vis är väl de bra? inte dåligt. jag tycker om min ensamhet som har folk omkring sig :)

2009-12-03 @ 15:29:51
Postat av: ..:Sarah:..

du är bra ! du är klok !

man är sin bästa vän.. alltid. man föds ensam man dör ensam.. och hur mycket folk man än må ha omkring sig är man alltid ensam med sig själv. Men på nått vis är väl de bra? inte dåligt. jag tycker om min ensamhet som har folk omkring sig :)

2009-12-03 @ 15:30:05
URL: http://sarahlinnealarsson.blogg.se/
Postat av: Camilla

Intressant och klokt inlägg. Bra där och jag va faktiskt tvungen att läsa två gånger. La några meningar på minnet också. Man måste vara sin bästa vän och framförallt tycka om sig själv för att fungera i vardagen på ett så bra sätt som möjligt. Du ska alltså vara i Mölle under nyår? Nu blev jag VÄLDIGT sugen på att ta bussen ut under eftermiddagen och varför inte några dagar efter precis ... Underbara Mölle.



& du? TACK, värmer. Du är inte så dum du heller :)

2009-12-03 @ 18:15:59
URL: http://xccc.blogg.se/
Postat av: Helena

Underbart med dessa filosofiska tankar du har, ensam är man aldrig och alltid. Människan är nog skapt för att hela tiden söka bekräftelse eller tillhöra en grupp där man känner sig trygg. Många människor beter sig efter hur andra människor vill att de ska bete sig. Kanske människans art-beskrivning? :)

2009-12-06 @ 20:01:19
URL: http://helena-helberg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0