Baby P

När vi var i UK förra veckan (tiden går så snabbt!!) så hörde och läste vi mycket om fallet Baby P. Det hela har blivit en politisk fråga då hela Storbritannien kräver svar på varför inte ett omhändertagande genomfördes trots 60 hembesök från socialen och vittnesmål om våld. Det var så tragiskt att höra om denna fruktansvärda neglekt och misshandel som ledde till en underbart fin bebis död, efter att ha levt i nästan ett och ett halvt ÅR av våld och tortyr.

BBC har avslöjat att en högt uppsatt person inom socialtjänsten kört över både socialarbetare och polis i juni förra året då mamman för andra gången var misstänkt för barnmisshandel och Baby P omhändertogs på nytt, men besvisen ansågs inte tillräckliga och denna socialtjänsteman sände tillbaka den misshandlade bebisen hem.

Bara två månader efteråt, i augusti 2007 kom Baby P till sjukhus men eftersom han var på "så dåligt humör" så ville inte läkaren undersöka honom och missade därför att han hade en bruten ryggrad och flera brutna revben, han skickades hem och dagen efter friades mamman från anklagelserna om barnmissgandel.
Dagen efter, den 3e augusti 2007 hittades Baby P död i sin säng.

Det var inte längesen som det blev förbjudet att aga barn i skolorna. "Lättare" aga är fortfarande tillåten, men den får inte lämna några märken...

Man kunde verkligen märka hur folket upprördes över hur detta fallet hade blivit behandlat och att mamman, styvpappan och deras inneboende bara blivit dömda till vållande av annans död och inte mord. Flera personer uppmanade oss att skriva på protestlistor och gå med i stödgrupper..
Jag hoppas verkligen inte att vi får se den här typen av incident i Sverige, även om fallet Louise comes to mind när jag skriver detta.

Vila i frid lilla Baby P,

Kommentarer
Postat av: ida

phuuu.. man får gåshud av att läsa sånt här. usch! stackars liten vilken skräck bebisen måste levt i!?

2008-11-21 @ 19:55:16
URL: http://lejdan.blogg.se/
Postat av: ida

ja som sagt stackars liten. var det så mycket besvär att rädda denna lille kille!? tragiskt o dessvärre inte det enda barn som far illa:/

2008-11-21 @ 21:46:22
URL: http://lejdan.blogg.se/
Postat av: rebecka

sa hemskt nar sant hander, och det ar ngt som verklligen hander mer i england an i sverige!



sv. later som en otroligt mysig helg!

2008-11-21 @ 22:45:08
URL: http://personlikt.blogg.se/
Postat av: egoflow

Det är så fruktansvärt vidrigt & ofattbart att jag inte finner ord. Kärlek till alla!

2008-11-21 @ 22:45:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0