Research

"Stora häftiga byrån" ville att jag skulle göra research om coffehouses som testuppdrag då de har en ny kund i denna bransch. Så nu kära läsare har ni en chans att dra ert strå till stacken genom att skriva vad ni tycker om Waynes Coffe, Coffehouse by George, Espresso House och mindre, fristående cafén.
Vilken är din favorit, vilken gillar du minst? Vart har de godast kaffe, mackor, trevligast personal, skönast fotöljer, intressanta tidningar, WIFI.
Vad är viktigt för dig när du väljer café?
Vad tycker du om cafén som ingår i kedjor i jämförelse med mindre fristående cafén?

Plita ner vad som helst!

Kommentarer
Postat av: julia

men självklart!! ska jag skriva det som kommentar?

2008-05-14 @ 14:09:43
URL: http://jullanjullan.blogg.se/
Postat av: julia

Jag älskar kaffe och dricker det jämt men helst på espresso house. Waynes kaffe är inget gott för det är så svagt. Jag handlar dagligen kaffe på espresso eftersom det ligger nära plugget och jobbet.

Men det bästa fiket är Svart kaffe på södermannagatan, dom har grymmaste mackorna och gulligaste tjejerna.

Jag brukar inte gå och fika så jättemycket men om jag går nånstans så blir det svart kaffe, louie louie eller string. Jag väljer dom här fiken för att det ligger i samma kvarter som jag bor och jag tycker om deras mysiga inredning och musikval.

Det sämsta fiket är Cafe 60 på sveavägen. Äckligt kaffe och maten är för gammal.



Jag gynnar hellre små cafen än stora kedjor men oftast om man bara ska köpa med sig en kaffe är det schysstare att köpa typ på espresso house.

2008-05-14 @ 14:16:42
URL: http://jullanjullan.blogg.se/
Postat av: egoflow

Kaffe är bäst. Caféer är bäst. Sitter och tänker lite men kan inte riktigt komma på något jag gillar extra mkt och varför, eller tvärtom för den delen. Kaffet står ju jäkligt ofta och bara står i bryggarna, det blir surt och lite fränt i munnen, fast det gör egentligen inget. Det får det att smaka cafékaffe. Men på Wayne's är de oftast jäkligt otrevliga. Människor över lag borde ju vara trevligare mot varanda kan jag tycka, det känns ju som en självklarhet om man jobbar med att servera folk bakelser hela dagarna vilket vissa kanske inte riktigt hajat.

2008-05-14 @ 15:21:38
URL: http://egoflow.blogg.se/
Postat av: Sandra

hoho, hur tar man tag i sitt liv o börjar träna? :) saknar nog lite motivation, men du e ju super duktig! Hjälp mig :)

2008-05-14 @ 15:51:10
URL: http://sandus.blogg.se/
Postat av: ..:Sarah:..

ooh ok=)

jag gillar waynes bäst av ovannämde ställen, annars gillar jag små cafeér som är lite mysigare. men bäst med waynes är deras sallader och smootisar. sämst är musiken!! Jiiis va dåligt. coffe hose är bra, men tyvärr infyst på gävle biograf så det finns tre bra bord. får man dom är det oxå ett bra fik.

2008-05-14 @ 16:10:58
URL: http://sarahlinnealarsson.blogg.se/
Postat av: maria

Tack så mkt. Vad kul att du gillar mina bilder :)

Klart jag kan svara på dina frågor.

Jag går rätt ofta på café och har mina två favoritcaféer här i Umeå som heter Kafé Station och Schmäck. Jag tycker om när ett café är mysigt och känns gemytligt.

Jag gillade Waynes rätt mkt förut men har på senare tid tyckt att det blivit lite sämre..

2008-05-14 @ 17:47:49
URL: http://marialundqvist.webblogg.se/
Postat av: Nina.

Svar: Du stör aldrig. ;)



Av dom du nämde i inlägget så här vi bara Waynes där jag bor. Men jag är inte så ofta där, jag tycker att det kan vara lite dyrt.

Jag gillar mindre, mysiga cafén. Jag tycker det är viktigt att det ska finnas mycket att välja mellan & att dom inte ska vara omöjliga när det gäller att man beställer något specialkaffe tillexempel.

Det är också viktigt att det finns en fräsch toalett på cafét. Man vill ju kunna sitta länge & fika. :)

Det är också viktigt att allting är fräscht & färskt.

Jag gillar caféer som är lite annorlunda. I Eskilstuna har vi ett café som heter Café Kaka. Där spelar dom ofta jazzmusik & toalettdörren ser ut som en "kassaskåpsdörr". Det är mycket små detaljer som gör själva caféet. :)

Och uteplats på sommaren är ett måste tycker jag! Det är mysigt!

2008-05-14 @ 18:00:59
URL: http://totalflopp.blogg.se/
Postat av: J

Som fikaälskare är det inga problem att svara på lite frågor:)



1. Har bara varit på Waynes av de caféerna du räknade upp. Gott men dyrt, inget vidare kaffe, tycker jag. Går helst till mindre, fristående caféer. Bra med waynes är att de har goda mackor, bakverk och att man får gratis DN.



Läget och mysighetsfaktorn kommer i första hand när jag väljer kafé.



Jag föredrar fristående caféer framför kedjorna, men ïbland väljer jag kedjecaféer för att det är bekvämt och man "vet vad man får"



2008-05-14 @ 18:43:58
URL: http://allaminasmaord.blogg.se/
Postat av: emily

Alltså, det här var lite knivigt. Vi har ju varken Waynes eller espressoHouse i den lilla lilla anslutande staden vi har här i trakterna. Men de få ggr jag varit på Waynes så har jag varit nöjd=) För mig är det klart viktigt med gott kaffe, och hyfsad stor variation av tilltugg. Men allra viktigast är det med mysig, hemtrevlig miljö och trevlig personal. Madrix i Hässleholm är en av favoriterna häromkring. Det är litet och trångt, och känns på något konstigt vis lite mångkulturellt. Jag föredrar helt klart små hak, än stora dyra trendcaféer. Om det sen är kedjor eller "fristående" caféer har ingen betydelse.

hoppas detta luddiga svar kan hjälpa dig, haha!!

kraaam

2008-05-14 @ 18:55:13
URL: http://emilystankar.webblogg.se/
Postat av: joe

hoppning rulez. fälttävlan är ju kul men det är en freakin kamikaze sport!



grattis! och sure fika var det. jag slutade nästan fika helt när man inte fick röka påcafeer längre. det var liksom halva grejen för mig. mitt favorit cafe har alltid varit gamla java. nu heter det någonting annat men det ligger iallafall precis vid mariatorget i samma block som söders hjärta och babasonic. Vad jag kan tycka genrellt om cafeen är att det ofta är askassa vegetariska alternativ. detta gäller speciellt coffehouse by george och dylika inrättningar. ofta väldigt halvdant, känns lite taskigt och b. känns som att jag likagärna hade kunnat gå in på ica och haffa en sallad. undantaget är den som ligger i presstopp på götgatsbacken. personalen där är helt fantastisk. ja som sagt så fikar jag inte så mycket så jag har nog inte så mycket mer att säga. ciao

2008-05-14 @ 18:59:51
URL: http://juanna.blogg.se/
Postat av: Fian

Kul att du saknar dem, jag saknar dem också, men då bodde jag ensam och var ledig mest hela tiden :P Ska försöka uppdatera mer ;) Vad är det du saknar? jag tycker jag skrev mest junk haha



-------------------------------



Mina favoriter är Louie Louie på Bondegatan, Fotöljen på Götgatan samt Café Skåne på Skånegatan. Kaffe dricker jag inte så värst mycket, men cappucino från samtliga caféer är helt okej.



Det som är viktigt för mig när jag väljer café är att det ska vara nära, god mat och trevlig personal. Jag föredrar mindre caféer istället för stora kedjor.



Jag har aldrig varit på Waynes Coffehouse eller liknande. Endast Starbucks i London vilket förvisso var helt okej, jag antar att Waynes Coffehouse, Coffehouse by George och Espresso House är en liknande upplevelse



Hoppas detta hjälpte :P

Ha en underbar kväll!

2008-05-14 @ 19:17:40
URL: http://hollywooddiet.blogg.se/
Postat av: ida

Ja vad ska jag säga. har aldfrig varit på något av de du nämnde. Så där har jag inte så mycket som jag kan säga till om. Men det jag kikar på när jag väljer vilket fik jag ska gå på det är ju självklart att det ska vara gott om plats att få in barnvagnen. att de har barnstol som man kan hämta o sätta till vid bordet. dessvärre finns det inte så många bra mysiga sånna ställen. Alltid ,alltid står vagnen ivägen för någon. Dricker inte kaffe så det kan jag heller inte yttra mej om. Som småbarnsmor som inte får in så mycket kosing har det stor betydelse vad allt kostar givetvis så det går man också efter. Tyvärr blir det inte att jag går så ofta till nått fik. mest för här inte finns några som man kan känna att man kan slappna av utan att sressa upp sej för att ungarna bråkar o stojjar eller att vagnen står ivägen. Så här blir det mest hemmapackad fikaväska o fika på någon lekplats eller hemma hos någon. Kram

2008-05-14 @ 19:55:24
URL: http://lejdan.blogg.se/
Postat av: jange

STARBUCKS ;p

2008-05-15 @ 00:45:39
URL: http://jange.bloggspace.se
Postat av: emily

det var sååå lite så!!! hoppas du förstod... för det gjorde knappt jag, haahahahhaa!!!

2008-05-15 @ 06:34:19
URL: http://emilystankar.webblogg.se/
Postat av: Anonym

hmm, jag är nog egentligen ingen kaffe tjej. men om jag ska ta en latte tycker faktiskt jag att 7-11 latte funkar, waynes med vanilj eller hasselnöt eller sandys. Jag tycker att det saknas mysiga fik i denna staden. Med djupa soffor.. tänk lite moulin rouge inrett... där man verkligen kan sätta sig ner och bara sitta. glömma omvärlden. cafe art i gamla stan är mysigt, dock kan de ju skippa sin begravningsmusik. i och med att man håller till på söder blir det när man går till string eller svart kaffe. string är enligt mig lite över hajpat...

2008-05-15 @ 10:45:03
URL: http://jossanjossan.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jo, tyvärr :(

2008-05-15 @ 10:56:03
URL: http://sandus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0