Gisslandrama.

Igår hade vi ett gisslandrama på skolan. Det var fullt med poliser med dragna vapen vägen längs hela gatan ner till mariatorget, och byggnaden stormades av poliser till sist.
Vi satt helt ovetande i ett klassrum när det kom in en unifoprmerad polis och i en skola med 80 töser blev han mighty appreciated. det var nästan så vi trodde att det skulle bli striptease!
Grejen var:
Det finns en larmknapp långt in under bordet i repan (receptionen, inte replokalen) och de två fruntimmer som satt där för dagen tyckte det var konstigt med en sådan knapp - den har vi nämligen aldrig blivit informerad om. Trots att den är märkt "polis" så avskräckte det inte tillräkligt  mycket från att trycka på den upprepade gånger för att se om det hände något...
Och herrejävlar - vilket kalabalik det blev. Polisbilar och motorcykelpoliser samlades nere vid Mariatorget med dragna vapen och när min klassföreståndare ringde för att berätta att allt var ett misstag så trodde de inte på henne! Hon skulle ju lika gärna ha suttit med en pistol riktad mot sig och blivit tvingad att försäkra polisen att det hela bara var en blunder. Så hon tvingades beskriva vad hon hade på sig, gå längs med gatan mot alla poliser som stod med osäkrade vapen för att när hon kom fram, avstyra hela cirkusen. Men för att vara på den säkra sidan gick poliserna, fortfarande väldigt beredda, husesyn överallt i skolan för att försäkra sig om att det verkligen inte fanns någon förbrytare som hotades oss, försvarslösa småtjejer.
Till sist, när 20 tjejer tisslat och tasslat om detta kom en blond, rufsig polis in för att lämna vad jag antar var notan för polisernas utryckning (har hört att sånthär går på ca 8000) och jag räknade till 15 st flickebarn i varierande åldrar som släppte ut håret och log extra mkt när han steg ut från lärarrummet - uniformerade män är något vi sällan kan locka in i salongen!

Spännande dag - jag som tyckte detta yrket kunde vara innehållslöst ibland!

Kommentarer
Postat av: Pojken

Läskigt baby. Låt mig gissa, det var Albert Einstein och Garry Kasparov som satt i repan den dagen? Klåfingriga små genier. =)

2006-10-12 @ 05:33:29
Postat av: Fine

Pojken: Hehe, jag antar att det var Marias Borelius och Cecilia Stegö Chilò för de kunde inte förklara varför de hade tryckt på knappen - det enda de sa var att det var fel. =D

2006-10-12 @ 08:47:37
URL: http://fine.webblogg.se
Postat av: Pojken

Jag antar att dom inte kommer att sluta på skolan heller? bah. typiskt översittare. =)

2006-10-12 @ 22:23:02
Postat av: fine

pojken: jodå! de tillhör avgångsklassen och "avgår" om en månad. skall se hur lång tid de tar för ovanstående att fatta samma beslut... =)

2006-10-14 @ 09:21:02
URL: http://fine.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0